Μάχη για τον τίτλο, νίκη επί του ΠΑΟ, απάντηση στις αθλιότητες

Μάχη για τον τίτλο, νίκη επί του ΠΑΟ, απάντηση στις αθλιότητες
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό που έχει πολυεπίπεδη σημασία για την ΑΕΚ σε περίπτωση επικράτησης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε λοιπόν σε τελική ευθεία. Στα πλέον κρίσιμα και καθοριστικά παιχνίδια για το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Το πόσο δύσκολη είναι κάθε αναμέτρηση για την ΑΕΚ, πόσο αίμα πρέπει να φτύσουν όλοι για να φτάσουν στην κατάκτηση της κούπας, δε γίνεται φυσικά να αποτυπωθεί σε αθλιότητες και γελοιότητες τις οποίες εκτοξεύουν άνθρωποι δίχως αξία και προσωπικότητα.

Πρόσωπα χωρίς χαρακτήρα και δική τους ταυτότητα, όσο κι αν λένε ότι έχουν τέτοια πού να ξεχωρίζει κιόλας. Όποιος κοιτάζει στον καθρέφτη και τη μία μέρα λέει Παναθηναϊκός, την άλλη Ολυμπιακός και την επόμενη ό,τι μπορεί να του δώσει χώρο και χρόνο για να λασπολογήσει μήπως και νιώσει ότι είναι κάτι πραγματικά, γνωρίζει πρώτος και καλύτερα απ’ όλους ότι δεν έχει να πει τίποτα. Τίποτα που να έχει αληθινή σημασία.

Για ακόμα μία φορά το οργανωμένο κύκλωμα παραπλάνησης, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, άρτια συντονισμένο υπό τη σκέπη και καθοδήγηση του ενός, με ορκισμένους κερματοδέκτες να πρωτοστατούν στην αλλοίωση της πραγματικότητας υποκλινόμενοι στην τσέπη των αφεντικών, χρησιμοποίησε όποια βρωμιά υπάρχει διαθέσιμη για να αφήσει στάμπα στην ΑΕΚ.

Δίχως φυσικά να αναφέρει ότι στις δύο κρίσιμες φάσεις, στο γκολ του Άρη που μέτρησε και στο πέναλτι της Ένωσης που πάρθηκε πίσω, ήταν εκείνη που είδε και άκουσε τον VAR να αποφασίζει εναντίον της. Με την αμφιβολία ξεκάθαρη και στις δύο φάσεις.

Δεν είναι ματς για χαλαρές καταστάσεις

Απέναντι σε όλους αυτούς, σε αυτή την ελεεινή κουστωδία που θέλει να επαναφέρει εποχές ελέγχου και βιασμού του αθλήματος, η ΑΕΚ παλεύει αμιγώς ποδοσφαιρικά. Με τα σωστά και τα λάθη της. Με τη ρέντα και τη γκίνια της. Κόντρα σε ατυχίες και κάμποσους κλεμμένους βαθμούς από τη διαιτησία. Κι άλλους τόσους (και περισσότερους) χαρισμένους, δυστυχώς από την ίδια.

Ένας τελικός είναι αυτός της Τετάρτης, ο πρώτος που πρέπει απαραίτητα να κερδηθεί. Με το γήπεδο να κοχλάζει, με το μάτι των ποδοσφαιριστών να γυαλίζει, με την ΑΕΚ να δίνει ό,τι έχει, με όποιους κι αν είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν.

Δεν χωρούν εδώ ούτε χαρούλες, ούτε νωθρά παλαμάκια, ούτε χαριεντίσματα. Ούτε και μίση ασφαλώς! Απαιτείται όμως μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον αντίπαλο ότι το βράδυ θα είναι δύσκολο. Και τα υπόλοιπα, θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο.

Να υπάρχει, βέβαια και μια σωστή αντιμετώπιση των δύο ομάδων από διαιτητή και VARίστα καθώς η πιο ευνοημένη -κατά περιπτώσεις σκανδαλωδώς μάλιστα- ευνοημένη ομάδα του πρωταθλήματος κατά την τελευταία διετία, είναι αυτή που η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Τετάρτη. Που μονίμως γκρινιάζει μα έχει πάρει ένα σωρό υπέρ της, ανάποδα σφυρίγματα.

Στο γήπεδο, θα δώσουν όλοι και την ψυχή τους, είμαι βέβαιος γι’ αυτό. Φάνηκε στους πανηγυρισμούς τους στο γκολ του Άμραμπατ στο «Βικελίδης», πόσο πολύ το θέλουν, βλέπω τον διακόπτη να έχει γυρίσει διότι δεν το κρύβω πως υπήρχε ένα διάστημα που μου δημιουργούσαν εντύπωση εφησυχασμού.

Με το (ποδοσφαιρικό) μαχαίρι στα δόντια και όπου τους βγάλει. Αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι η χρονιά ολόκληρη. Μπορεί και όχι. Μα σε κάθε περίπτωση πρέπει να κερδηθεί για να μην αποδειχθεί η εκατόμβη μας. Με νίκη επί του ΠΑΟ, ο δρόμος για τον τίτλο ανοίγει διάπλατα. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ναι όντως, παίζει το ρόλο του ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος είναι έτοιμος να το επιβάλλει αυτό στον αντίπαλο. Στην αρένα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X