Ανατροπή τίτλου για την ΑΕΚάρα στο Χαριλάου!

Ανατροπή τίτλου για την ΑΕΚάρα στο Χαριλάου!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ γύρισε το ματς στο 84' με γκολάρα Αμραμπατ και κέρδισε 1-2 τον Άρη για να παραμείνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μπορεί να αγχώθηκε στο α’ ημίχρονο αλλά μετά έκανε όλα όσα έπρεπε για να γυρίσει το ματς και κέρδισε τελικά 1-2 τον Άρη στο Χαριλάου, στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η ΑΕΚ σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, έκανε… ήρωα τον Χουτεσιώτη με πολλά κακά τελειώματα πάνω του και στο 36′ στάθηκε άτυχη καθώς το σουτ του Μορόν κόντραρε, άλλαξε πορεία, ο (σταθερότατος) Αθανασιάδης πάνω στην γραμμή το έβγαλε, αλλά το VAR έδειξε γκολ. Στην επανάληψη η ΑΕΚ έφτιαξε πάνω από 10 φάσεις για γκολ και τελικά ο Σιντιμπέ στο 49′ και ο Αμραμπατ στο 84’… γύρισαν το ματς για να παραμείνει μόνη πρώτη η ΑΕΚ στη βαθμολογία.

Το σύστημα με τα 2 χαφ (Γιόνσον-Σιμάνσκι) και τον Τσούμπερ στο γήπεδο δεν λειτούργησε, η ΑΕΚ ήταν «βαριά» και προβλέψιμη και άλλαξε ταχύτητα μόνο όταν μπήκε στο γήπεδο ο Πινέδα. Και μαζί με την προσωπικότητα του Αμραμπατ ήταν τα στοιχεία που έφεραν την ανατροπή.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο σπουδαίος Αμραμπατ που έκανε τα… πάντα στο γήπεδο σε δημιουργία και στο γκολ της νίκης. Βγήκε με τραυματισμό από το γήπεδο μετά το 1-2 και είναι αμφίβολος για το ντέρμπι της Τετάρτης με τον ΠΑΟ.

Προκλητική διαιτησία του Βεργέτη και του VAR για ακόμη ένα ματς. Το «φιλικό» της ημέρας ήταν τελικά… αλλού, προς τη Λαμία.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη στις 20:30 με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στον άξονα, τον Αμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Ελίασον αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.

Ο Άρης δεν είχε τον Κουέστα λόγω πυρετού κάτω από τα δοκάρια, με τον Χουτεσιώτη βασικό και αρκετές αλλαγές μπροστά. Στο 2’ είχαμε μεγάλη επέμβαση του Χουτεσιώτη σε πλασέ του Ελίασον από πάσα του Πόνσε, καθώς με τα ακροδάχτυλα ο γκολκίπερ του Αρη έδιωξε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του. Στο 4’ είχαμε φοβερή επέμβαση του Αθανασιάδη σε δυνατό σουτ του Ζαμόρα έξω από την περιοχή. Μετά τις δύο σημαντικές επεμβάσεις των τερματοφυλάκων, η ΑΕΚ πίεσε τον Άρη από δεξιά με τον Αμραμπατ να ταλαιπωρεί τον Φατόρε. Στο 8’ από κόρνερ του Ελίασον, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα στα χέρια του Χουτεσιώτη. Ο Μάντζιος έστειλε δεξιά τον Φατόρε και έφερε αριστερά στον Αμραμπατ τον Μοντόγια.

Στο 17’ έφυγε ξανά ο Αμραμπατ από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον άξονα, με τον Ελίασον να πλασάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο. Ένα λεπτό μετά ο Πόνσε μέσα στην περιοχή, με το αριστερό, δεν το έπιασε καλά, δεν βρήκε στόχο με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 23’ ο Άρης είχε σπουδαία ευκαιρία με δυνατό σουτ του Μορόν, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γκαρθία έφυγε λίγο άουτ. Mετά από αυτή την φάση η ΑΕΚ ανέβηκε αρκετά μέτρα. Στο 28′ στρώσιμο του Ελίασον στον Τσούμπερ, δυνατό σουτ του Ελβετού, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χουτεσιώτης. Ένα λεπτό μετά ο Ελβετός είχε νέο σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Από την έντονη πίεση η ΑΕΚ πήρε συνεχόμενα κόρνερ, με τον Σιντιμπέ να σουτάρει άουτ εκτός περιοχής. Στο 32’ η Ένωση δημιούργησε ξανά από δεξιά, με τον Τσούμπερ να σεντράρει ωραία, αλλά η προβολή του Ελίασον κόντραρε και έφυγε άουτ.

Στο 36′ ο Άρης με σουτ του Μορόν που κόντραρε σε Σιμάνσκι, ανάγκασε σε μεγάλη επέμβαση τον Αθανασιάδη, ο οποίος οριακά την έβγαλε από την γραμμή, αλλά το VAR τελικά μέτρησε το τέρμα δίχως να είναι απόλυτα ξεκάθαρο και ο Άρης έκανε από το πουθενά το 1-0. Στο 44′ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Άμραμπατ να τροφοδοτείται μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια! Στο 45+1 γύρισμα του Ελίασον, βγήκε προ του Πόνσε ο Χουτεσιώτης και μάζεψε κερδίζοντας και φάουλ. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ πίσω στο σκορ από ένα τυχερό και αδιευκρίνηστο γκολ, με την ομάδα του Αλμέιδα να τρέχει για ανατροπή πια…

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Τζούρασεκ αντικατέστησε τον Βερστράτε ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα και η ΑΕΚ έμεινε με την ίδια 11άδα. Στο 47’ το καλό σουτ του Χατζισαφί έδιωξε ο Φατόρε, ενώ δύο λεπτά μετά η Ένωση έφτασε στο γκολ. Κάθετη του Χατζισαφί στον Πόνσε, πλασέ του τελευταίου, στο δεύτερο δοκάρι ο Σιντιμπέ προλαβαίνει την μπάλα καθώς αυτή είχε πορεία προς τα έξω και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 54’ το σουτ του Πόνσε, από πλάγια, έφυγε λίγο άουτ. Στο 56′ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ καθώς έκανε μεγάλη επέμβαση ο Χουτεσιώτης σε κεφαλιά του Σιμάνσκι μετά από γύρισμα Αμραμπατ. Στο 61’ η ΑΕΚ μετά από συνεχή πίεση, είχε ένα τρομερό σουτ του Αμραμπατ που έβγαλε ο Χουτεσιώτης και αμέσως μετά ο Τσούμπερ είχε ένα σουτ από καλό σημείο άουτ. Αμέσως μετά η ΑΕΚ είχε τετ α τετ με τον Τσούμπερ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ξανά! Στο 66’ ο Αμραμπατ σκοράρει από ριμπάουντ, σφυρίζει φάουλ ο Βεργέτης στον Χουτεσιώτη από τον Πόνσε και το VAR δίνει τελικά οφσάιντ. Η ΑΕΚ συνέχισε το ασφυκτικό πρέσινγκ με τον Ελίασον από αριστερά να σουτάρει πάνω στον Χουτεσιώτη ξανά! Στο επόμενο λεπτό από… κόντρα η μπάλα από στημένο κατέληξε πάνω ξανά στον τερματοφύλακα του Άρη. Στο 68’ σέντρα από τον Σιντιμπέ, κακή κεφαλιά του Ελίασον η μπάλα άουτ. Στο 70′ ευκαιρία για τον Αρη, λάθος συνεννόηση Χατζισαφί με Αθανασιάδη, πήγε να μπει στη φάση ο Σαμόρα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει αλλά να βγαίνει άουτ.

Στο 71’ ο Αλμέιδα έβαλε Πινέδα και Αραούχο με Σιμάνσκι και Ελίασον εκτός. Ο Τσούμπερ πήγε αριστερά, ο Αραούχο πίσω από τον φορ και στον άξονα δίπλα στον Γιόνσον ο Πινέδα. Στο 73’ μετά από ακόμη ένα κόρνερ, απευθείας σουτ του Χατζισαφί η μπάλα ελάχιστα άουτ! Ένα λεπτό μετά σέντρα του Άμραμπατ από δεξιά, κεφαλιά δίχως ισορροπία του Αραούχο, η μπάλα άουτ! Η πίεση της ΑΕΚ ήταν ασφυκτική και συνεχώς η ομάδα του Αλμέια έφτιαχνε φάσεις για να γυρίσει το ματς ολοκληρωτικά. Ο Μάντζιος επενέβη στο ματς βάζοντας Ανσαριφάρντ αντί Μορόν και Ζουλ αντί Νταρίντα. Στο 78’ μετά από πίεση της ΑΕΚ ο Αραούχο σούταρε δυνατά, αλλά απέκρουσε ο Χουτεσιώτης ξανά. Στο επόμενο λεπτό από φάουλ του Αμραμπατ, κεφαλιά του Βίντα λίγο άουτ. Ο Άρης δεν μπορούσε να πάρει… ανάσα και να «παγώσει» τον ρυθμό με την ΑΕΚ να έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια της. Στο 81’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Φερνάντες και τον Λιούμπιτσιτς στο ματς αντί των Τσούμπερ και Σιντιμπέ, με τον Πινέδα πλέον δεξί μπακ. Ο Φερνάντες πήγε αριστερά, ο Γιόνσον ένας κόφτης και Λιούμπιτσιτς-Αραούχο πίσω από τον φορ. Και αμέσως ήρθε η ανατροπή. Φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη στο 84’, η μπάλα έφτασε στον Άμραμπατ ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα για την ανατροπή της ΑΕΚ με 1-2!

Αμέσως μετά ο Αμραμπατ τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε από τον Γαλανόπουλο. Στο 90’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αραούχο από τον Ρόουζ, με τον Βεργέτη να πηγαίνει στο VAR και να παίρνει πίσω την απόφαση του για φάουλ του Αραούχο στην αρχή της φάσης! Και εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να παίρνει τελικά την μεγάλη νίκη με ανατροπή! Μία νίκη που την κρατά στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Άρης – ΑΕΚ 1-2

Γκολ:

  • 36’ Μορόν σουτ 1-0
  • 49’ Σιντιμπέ σουτ 1-1
  • 84’ Αμραμπατ σουτ 1-2

Κίτρινες: Βερστράτε (24’), Μοντόγια (40’), Ρόουζ (51’), Ζαμόρα (67’), Ανσαριφάρντ (82’) – Σιμάνσκι (35’), Αμραμπατ (75’)

Κόκκινες:

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μοντόγια, Μπράμπετς, Ρόουζ (90+2′ Δεληζήση), Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77′ Εμβοντό), Γκαρθία (63′ Φετφατζίδης), Σαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77′ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (83′ Φερνάντες), Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (84′ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (83′ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε, Ελίασον (71′ Πινέδα).

O MVP του Άρης – ΑΕΚ

Ο Νορντίν Άμραμπατ έκανε τα… πάντα μέσα στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό μέχρι να αντικατασταθεί με τραυματισμό. Ο Μαροκινός ήταν κορυφαίος του αγώνα για την ΑΕΚ, έφτιαχνε συνεχώς φάσεις με σέντρες και κάθετες, ενώ δοκίμασε και 2-3 φορές τα πόδια του για να σκοράρει. Τελικά στο 84′ ήταν εκεί που έπρεπε και με οβίδα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να φτάσει το χέρι του Χουτεσιώτη και έδωσε τη μεγάλη νίκη.

Το κλειδί του Άρης – ΑΕΚ

Το πως θα μπει η ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο. Από την στιγμή που μπήκε με τέτοια νοοτροπία ήταν δεδομένο ότι θα σκόραρε και θα γύριζε το ματς. Παρότι αγχώθηκε αρκετά τελικά έκανε την ανατροπή με 1-2.

Τα γκολ του Άρης – ΑΕΚ

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 του Άρη

Δείτε ΕΔΩ το 1-1 της ΑΕΚ

Δείτε ΕΔΩ το 1-2 της ΑΕΚ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X