Σκάνδαλο: Κινέζοι κολυμβητές κέρδισαν Ολυμπιακά μετάλλια παρόλο που βγήκαν θετικοί σε ντόπινγκ

Σκάνδαλο: Κινέζοι κολυμβητές κέρδισαν Ολυμπιακά μετάλλια παρόλο που βγήκαν θετικοί σε ντόπινγκ

Σκάνδαλο ντόπινγκ για την κινεζική κολύμβηση αποκάλυψε το ARD και γνωστοποίησαν WADA και World Aquatics

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκάνδαλο ντόπινγκ για την κινεζική κολύμβηση αποκάλυψε το ARD και γνωστοποίησαν WADA και World Aquatics, με τους Ασιάτες να χάνουν έτσι το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ200 ελεύθερο γυναικών στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού ARD, 23 Κινέζοι κολυμβητές και κολυμβήτριες βρέθηκαν θετικοί στην ουσία trimetazidine, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καμπ προετοιμασίας λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Τον συγκεκριμένο έλεγχο διεξήγαγε η κινεζική υπηρεσία αντιντόπινγκ, η οποία αποφάσισε να μην τιμωρήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες, οπότε κι αυτοί συμμετείχαν κανονικά στη διοργάνωση της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Η είδηση έγινε γνωστή όταν έφτασε στην αμερικάνικη ομοσπονδία υγρού στίβου ενημέρωση ότι θα αναβαθμιστεί το αργυρό μετάλλιο που κέρδισε η 4Χ200 ελεύθερο γυναικών σε χρυσό λόγω παράβασης του κώδικα αντιντόπινγκ από τουλάχιστον ένα μέλος της κινεζικής ομάδας.

Έτσι, οι Τζούνσουν Γιανγκ, Μούχαν Τανγκ, Γιούφεϊ Ζανγκ και Μπίνγκτζιε Λι χάνουν το χρυσό που πάει στα ΗΠΑ, ενώ η Αυστραλία θα πάρει το αργυρό κι ο Καναδάς το χάλκινο μετάλλιο.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X