ΑΕΚ: Γκαρσία και Πόνσε «ψάχνουν» συμπαραστάτη για να… χτυπήσουν την τριάδα Μπλάνκο, Λυμπερόπουλου, Ριβάλντο (VIDEO)

ΑΕΚ: Γκαρσία και Πόνσε «ψάχνουν» συμπαραστάτη για να… χτυπήσουν την τριάδα Μπλάνκο, Λυμπερόπουλου, Ριβάλντο (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στην ΑΕΚ πλέον ψάχνουν και τρίτο… φονιά, για να ζωντανέψουν οι αναμνήσεις, από τη μαγική «τριπλέτα» Μπλάνκο, Λυμπερόπουλου, Ριβάλντο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Πόνσε στην αναμέτρηση με τον Άρη (14/04, 2-0) και έφτασε τον Γκαρσία στον πίνακα των σκόρερ της Stoiximan Super League. Στην ΑΕΚ πλέον ψάχνουν και τρίτο… φονιά, για να ζωντανέψουν οι αναμνήσεις, από τη μαγική «τριπλέτα» Μπλάνκο, Λυμπερόπουλου, Ριβάλντο.

Σε μία άτυπη μονομαχία φαίνεται πως έχουν λάβει μέρος οι δύο επιθετικοί της ΑΕΚ. Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε, έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, σε έναν… διαγωνισμό που όποιος και αν βγει νικητής, κερδισμένη θα είναι σίγουρα η Ένωση και οι οπαδοί της.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ίσως και να είναι στην φόρμα της ζωής του, καθώς φέτος έχει καταφέρει να βρει δίχτυα με κάθε πιθανό τρόπο, μετρώντας 11 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Δυστυχώς για τον ίδιο όμως, είναι αρκετά επιρρεπής στους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να έχει αγωνιστεί μόλις σε 12 παιχνίδια.

Αν και αυτό φαντάζει να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει να μην επηρεάζεται και… δικαίως. Ο Αργεντινός με μία γρήγορη ματιά στον πάγκο του, βλέπει τον έτερο επιθετικό της ομάδας και συμπατριώτη του, Πόνσε, να τον βγάζει ασπροπρόσωπο με κάθε ευκαιρία.

Ειδικά από το ξεκίνημα του 2024 και το χατ-τρικ του, απέναντι στον Ατρόμητο. Έκτοτε ο Έκι δεν σταματάει να σκοράρει «σκορπίζοντας» άπλετα χαμόγελα στους φιλάθλους, οι οποίοι το καλοκαίρι πανηγύρισαν έξαλλα για την επιστροφή του στα «κιτρινόμαυρα».

Στο παιχνίδι της Κυριακής (14/04), η Ένωση γιόρταζε τα 100ά της γενέθλια και σε μία «φαντασμαγορική» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 30.000+ οπαδοί της, στην OPAP Arena, φιλοξενήθηκε ο Άρης για την 5η αγωνιστική των Play Offs. Ο Γκαρσία μπορεί να ήταν «απών», όμως ο Πόνσε μπήκε μπροστά και με δύο «κανονιές» καθάρισε από το 14ο λεπτό την αναμέτρηση, φτάνοντας και αυτός αισίως τα 11 γκολ στην Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ έχει την «τύχη» να διαθέτει στο ρόστερ της δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό γκολ, για τον θεσμό του πρωταθλήματος. Κάτι που μόνο συνηθισμένο δεν είναι για τον «Δικέφαλο».

Για να βρει ξανά κάποιος παρόμοιο επίτευγμα από παίκτες της ΑΕΚ, θα πρέπει να κοιτάξει τη μακρινή σεζόν 2011/12, με τους Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο να έχουν από 10 τέρματα.

Επειδή όμως οι Γκαρσία και Πόνσε έχουν «σπάσει» ήδη το φράγμα των 10 γκολ, αξίζει να δει κανείς την τελευταία «κιτρινόμαυρη» χρονιά που υπήρχαν δύο παίκτες της ΑΕΚ ξεπερνώντας αυτό το νούμερο.

Στην… επεισοδιακή σεζόν 2007/08, ο επιθετικός πλουραλισμός της Ένωσης δεν είχε προηγούμενο, διότι όχι δύο, αλλά τρεις ποδοσφαιριστές της, «μάτωσαν» τις αντίπαλες άμυνες 10+ φορές.

Τότε ο Μπλάνκο είχε πετύχει 20 τέρματα, ο Λυμπερόπουλος 13, ενώ ο Βραζιλιάνος «μάγος» Ριβάλντο είχε 12. Μπορεί στο τέλος το πρωτάθλημα να το κατέκτησε ο Ολυμπιακός, όμως τα νούμερα αυτά από τότε δεν έχουν επαναληφθεί.

Βέβαια ίσως η φετινή ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να μπορέσει να… ισοφαρίσει εκείνες τις επιδόσεις. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει ένας εκ των Τσούμπερ ή Ελίασον να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους, στις πέντε εναπομείνασες «στροφές» του πρωταθλήματος, διότι και οι δύο μετρούν μέχρι στιγμής από έξι τέρματα.

Όπως και να έχει πάντως, η ΑΕΚ είτε με τον Γκαρσία, είτε με τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης, έχει βρει τις λύσεις που χρειάζεται στο σκοράρισμα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X