Η ΑΕΚάρα πάει στο Χαριλάου να κερδίσει, να φύγει, να κρατήσει την κορυφή! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚάρα πάει στο Χαριλάου να κερδίσει, να φύγει, να κρατήσει την κορυφή! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Νίκη κορυφής στο «καταραμένο» φέτος «Κλεάνθης Βικελίδης» θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πάει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για 3η φορά στη σεζόν και θέλει να σπάσει το ρόδι και μετά τα δύο Χ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα να πάρει το τρίποντο κόντρα στον Άρη (19:30, NOVASportsPrime, LIVE σχολιασμός enwsi.gr και μετάδοση από το ENWSI TV) που θα την διατηρήσει στην κορυφή της Super League ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα απόψε για την ΑΕΚ και το ζητούμενο ένα… Η κατάκτηση των τριών βαθμών σε μία έδρα που φέτος έχει αποδειχθεί «ναρκοπέδιο». Στο «Βικελίδης» την φετινή σεζόν η ΑΕΚ έχει γνωρίσει εκεί τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ απώλεσε και δύο βαθμούς (3-3, δεχόμενη την ισοφάριση στο 90’+7′) στην τελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας.

Την ίδια στιγμή, Άρης και ΑΕΚ προέρχονται από τη συνάντησή τους την περασμένη Κυριακή (14/4) στην OPAP Arena. Εκεί όπου η ΑΕΚ, με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και καλή διαχείριση στο δεύτερο, επικράτησε 2-0 χάρη στα δύο γρήγορα τέρματα του Πόνσε (9′ και 14′). Έτσι, εκμεταλλευόμενη την αναβολή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, επανήλθε στην κορυφή, ούσα με 69 βαθμούς στο +1 από τον Παναθηναϊκό, στο +2 από τον ΠΑΟΚ και στο +6 από τους Πειραιώτες, με τους δύο τελευταίους φυσικά να έχουν και αγώνα λιγότερο.

Η Ένωση, λοιπόν, θέλει να κάνει το «2Χ2» με τον Άρη και να πάει να παίξει τα ρέστα της στην τριάδα των ντέρμπι που ακολουθεί με Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια την προσεχή Τετάρτη, με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, πριν υποδεχθεί στην έδρα της την Λαμία την τελευταία αγωνιστική.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Παραμονές ακόμη ενός ματς ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα δεν ανακοίνωσε αποστολή που σημειωτέον αναχώρησε χθες το μεσημέρι από την Αθήνα με ντόπες οπαδών στο αεροδρόμιο.

Κατ’ αρχήν είναι δεδομένο πως για την ΑΕΚ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γκαρσία, Μουκουντί και Στάνκοβιτς, ενώ ο Άμραμπατ, που έχει επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, δίνει το «παρών». Επίσης, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων επιστρέφει ο Σιμάνσκι που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ δεν αποκλείονται και απουσίες της τελευταίας στιγμής.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο Αλμέιδα είναι δεδομένο πως θα κάνει αλλαγές ενόψει και Παναθηναϊκού. Στο τέρμα θα είναι ο Αθανασιάδης. Στην άμυνα το δίδυμο Βίντα – Κάλενς επίσης δεν «σπάει». Στα άκρα παίζεται η θέση δεξιά μεταξύ Ρότα – Σιντιμπέ και αριστερά μεταξύ Χατζισαφί – Πήλιου. Στο κέντρο οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Λιούμπισιτς διεκδικούν δύο θέσεις.

Τώρα στην επίθεση, θα ξεκινήσει στην κορυφή σίγουρα ο Πόνσε. Ο Ελίασον επίσης είναι σε φόρμα και λογικά θα είναι στην 11άδα. Από εκεί και πέρα οι Τσούμπερ, Άμραμπατ ακόμα και ο Πινέδα διεκδικούν τις άλλες δυο θέσεις.

Το πλάνο του Άρη

Ο Άκης Μάντζιος συμπεριέλαβε τον Φαμπιάνο στην αποστολή, με τον Βραζιλιάνο να έχει βγάλει από χθες μέρος της προπόνησης και μένει να φανεί αν θα είναι διαθέσιμος, αλλά και τον Κάρσλον, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες ο Σουηδός εξτρέμ!

Από την άλλη, όπως αναμενόταν, εκτός έμειναν οι τραυματίες Φεράρι και Βέλεθ, ο Σουλεϊμάνοφ που ταλαιπωρείται από ίωση, καθώς και οι Ντουκουρέ, Ρουπ και Πάρντο.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Μάντζιου: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ροζ, Νταρίντα, Φερστράτε, Ζουλ, Τζούρασεκ, Μανού Γκαρθία, Κάρλσον, Σαβέριο, Ζαμόρα, Μορόν, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Δεληζήσης.

Οι διαιτητές του Άρης – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
  • Α’ Βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος
  • Β’ Βοηθός: Χασάν Κούλα
  • 4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας
  • VAR: Πάτρικ-Φραντς Χανσλμπάουερ (Γερμανία), Μπουξμπάουμ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X