Ατζούν: «Είμαι Παναθηναϊκός αλλά δεν θα γίνω εταίρος του Αλαφούζου – Γι' αυτό δεν πήρα τον Βόλο!»

Ατζούν: «Είμαι Παναθηναϊκός αλλά δεν θα γίνω εταίρος του Αλαφούζου – Γι' αυτό δεν πήρα τον Βόλο!»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ επίσης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, δήλωσε ο Ατζούν Ιλίτζαλι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι δεν έχει κρύψει το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του ως ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου από την δεκαετία του ’90, κατέγραψε στο κοντέρ του πολλά χιλιόμετρα φτάνοντας στο σημείο να επενδύσει σε αγγλικό σύλλογο και να εξελιχθεί σε λαοφιλή ηγέτη της Χαλ, εκπληρώνοντας έναν από τους μεγάλους στόχους του.

Η άμεση συνεργασία με τον στενό του φίλο, όπως χαρακτηρίζει τον Γιάννη Αλαφούζο έφερε ακόμη πιο κοντά τον Ατζούν στο «Τριφύλλι» δηλώνοντας στο SDNA πως ο Παναθηναϊκός είναι η αγαπημένη του ομάδα στην Ελλάδα. Μάλιστα, η συμβολή του στην πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο των «πρασίνων» ήταν κομβική, όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος.

Ο Ατζούν παραχώρησε συνέντευξη στο SDNA δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Από την φημολογία που είχε αναπτυχθεί για ενδεχόμενη συμμετοχή του στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Αχιλλέα Μπέο για την αγορά του Βόλου, την άποψη του για την φετινή πορεία του «Τριφυλλιού», τους Φατίχ Τερίμ, Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Ραζβαν Λουτσέσκου, την ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε, αλλά και την επιρροή του στο τουρκικό ποδόσφαιρο ακόμη και στο θέμα με τους ξένους διαιτητές, οι οποίοι εδώ και λίγα χρόνια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Super League.

– Πως κρίνετε την μέχρι στιγμής παρουσία του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό; Πιστεύετε θα πρέπει να επεκταθεί το συμβόλαιο του και για την επόμενη σεζόν;

«Να ξεκινήσω λέγοντας πως ο Φατίχ Τερίμ είναι ξεχωριστός προπονητής, τον οποίο παρακολουθώ και έχω στενή σχέση εδώ και περίπου 25 χρόνια. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, ο οποίος έχει γευθεί μοναδικές επιτυχίες τόσο με την εθνική Τουρκίας, όσο και με την Γαλατασαράι. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο καλός τεχνικός είναι έχοντας προπονητική εμπειρία στην Φιορεντίνα, την οποία μάλιστα είχε οδηγήσει και στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Ο Παναθηναϊκός έχει μια μεγάλη ευκαιρία διαθέτοντας στον πάγκο του έναν προπονητή όπως είναι ο Τερίμ. Σε ότι αφορά το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, ασφαλώς και είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να έχω ανάμειξη.

Στο τέλος ημέρας ο κ. Αλαφούζος και ο Φατίχ Τερίμ θα αποφασίσουν για τη συνεργασία τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχει δώσει πολλά θετικά στοιχεία στον Παναθηναϊκό κάνοντας καλή δουλειά».

– Μπορεί στο σημείο που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν μπορείς να πεις ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο. Παρακολουθώ στενά την εξέλιξη του πρωταθλήματος και βλέπω πως όλες οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή και μεγάλη ομάδα, όπου υπάρχουν πολλές επιλογές στο ρόστερ του.

Η ΑΕΚ επίσης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Για τον Παναθηναϊκό όπως ανέφερα και πριν είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα, όμως το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή, ο οποίος βρίσκεται χρόνια στον πάγκο. Τούτο είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο και αποτελεί ασφαλώς πλεονέκτημα. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για το πρωτάθλημα, όμως ο Φατίχ Τερίμ είναι ένας νικητής και είμαι βέβαιος δεν πρόκειται να τα παρατήσει μέχρι το τελευταίο λεπτό».

– Στην Ελλάδα, αρκετοί εκτιμούν πως λόγω της φιλίας σας με τον κ. Αλαφούζο σκοπεύετε να ασχοληθείτε πιο ενεργά με τον Παναθηναϊκό. Είναι στα πλάνα σας κάτι τέτοιο;

«Δεν χρειάζεται να γίνω εταίρος του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό γιατί η καρδιά μου είναι με εκείνον. Είμαστε στενοί φίλοι εδώ και περίπου έξι χρόνια και η παρουσία του αποτελεί μια καλή ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αντιμετωπίζει την ζωή πάντα με θετικό τρόπο. Είναι ένας τζέντλεμαν που χρειαζόμαστε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Τέτοιου τύπου ανθρώπους χρειαζόμαστε. Το να είμαι εταίρος, η όχι δεν νομίζω αποτελεί πρόβλημα, διότι λόγω του κ. Αλαφούζου είμαι Παναθηναϊκός και υποστηρίζω τον σύλλογο. Έτσι τα τελευταία έξι χρόνια που συνεργαζόμαστε και παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό δηλώνω οπαδός της ομάδας».

– Ήσασταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε. Ποιος πιστεύετε θα προκριθεί στα ημιτελικά του Conference League;

«Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς η Φενέρμπαχτσε είχε σημαντικές απουσίες στην ενδεκάδα της λόγω τραυματισμών. Ο Ολυμπιακός έπαιξε φανταστικά στο ξεκίνημα και πέτυχε τρία γκολ. Εάν είχε κρατήσει αυτό το προβάδισμα νομίζω θα έχει τελειώσει η πρόκριση.

Η Φενέρμπαχτσε, όμως κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι μειώνοντας σε 3-2, υπάρχει πλέον η αίσθηση πως μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Πλέον η αυτοπεποίθηση μεταφέρθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού στη Φενέρμπαχτσε. Όμως μιλάμε για ποδόσφαιρο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα. Γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Μαρινάκη και το πάθος του για το ποδόσφαιρο.

Παρακολουθήσαμε μάλιστα μαζί το παιχνίδι και μπορώ να πω πως είναι το ίδιο τρελός με μένα για το ποδόσφαιρο. Τώρα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να δει την ομάδα του να προκρίνεται. Αυτός ο γύρος (προημιτελικά) είναι πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες και περιμένω ένα φανταστικό παιχνίδι. Είμαι περήφανος γιατί θα μεταδοθεί αυτό το μεγάλο ματς από τον δικό μου τηλεοπτικό σταθμό».

– Σχετικά με την αγορά του Βόλου τι συνέβη και εν τέλει αποσυρθήκατε; Πως κύλησαν οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Μπέο;

«Ο κ. Μπέος είναι ένας ενδιαφέρων άνθρωπος. Απόλαυσα το χρόνο που περάσαμε μαζί απολαμβάνοντας κάποια γεύματα, αλλά και τις συζητήσεις που είχαμε. Μου αρέσουν αυτού του τύπου χαρακτήρες.

Μιλάει πάντα από την καρδιά του, είναι ανοικτός άνθρωπος και δεν τον ενδιαφέρει να δείξει πως είναι ‘κάποιος’. Είχαμε πολύ καλές επαφές και μπορώ να πω πως βρεθήκαμε κοντά στο να αγοράσουμε την ομάδα όμως υπήρχαν κάποιες μετοχές οι οποίες δεν ανήκαν σε εκείνον και έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Η ομάδα μου την βρήκε κάπως μπερδεμένη. Δεν έγινε κάτι με τον κ. Μπέο για να εγκαταλείψουμε την συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής μου (CEO) έπρεπε να αναλάβει κάθε λεπτομέρεια σε μια τόσο μεγάλη αγορά. Έτσι δεν εγκρίθηκε από το επιτελείο μου η αγορά του Βόλου».

– Έχετε πλέον σχέδια για να εμπλακείτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή είναι κάτι που αφήνετε πίσω σας;

«Σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αγαπώ την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της, όμως το μυαλό μου δεν είναι επικεντρωμένο στην παρούσα φάση στο να αποκτήσω σύλλογο στη χώρα σας, αφού όπως βλέπεις ο Αλαφούζος έχει ομάδα και δεν θα ήθελα να αγοράσω άλλο σύλλογο. Εάν συνέβαινε αυτό, ίσως τον νικούσα και εκνευριζόταν, κάτι που δεν θα ήθελα να κάνω σε έναν καλό φίλο».

– Έχετε καταλήξει σε σύλλογο στη Σλοβενία στον οποίο θα επενδύσετε;

«Για εμάς η Σλοβενία δεν θα πω πως αποτελεί καλύτερη επιλογή, αλλά είναι μια καλή κίνηση. Βασικά θέλουμε να έχουμε μια ομάδα, η οποία μπορεί να πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ασφαλώς δεν είναι εύκολο αυτό, όμως στην Σλοβενία εάν έχουμε μια δυνατή ομάδα μπορούμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτό. Έχουμε εστιάσει στη Σλοβενία, όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι».

– Ήσασταν εκείνος που ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας υποστηρίξατε σθεναρά την παρουσία ξένων διαιτητών στην Τουρκία. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την άποψη;

«Εάν έχω κάποια επίδραση στο θέμα με τους ξένους διαιτητές θα είμαι πολύ χαρούμενος. Στο τέλος της ημέρας δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των διαιτητών, αλλά με την δυσπιστία που υπάρχει. Στην Ελλάδα έχετε εμπειρία στο κομμάτι των ξένων διαιτητών. Μπορεί να μην βλέπετε διαφορές στο 100%, όμως σε ένα ποσοστό 60%-70% είναι καλύτερα.

Τουλάχιστον ότι απόφαση και να πάρει ένας ξένος διαιτητής δεν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κάποια ιστορία όπως συμβαίνει τωρα. Στην Τουρκία υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για τους διαιτητές. Έτσι εδώ και 3-4 μήνες πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση παραθέτοντας το παράδειγμα της Ελλάδας. Για παράδειγμα πέρυσι παρακολούθησα την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που έληξε 1-1 με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι στο τελευταίο λεπτό.

Δέχομαι ότι ακόμα και οι ξένοι διαιτητές μπορεί να κάνουν λάθη, όμως θεωρώ πως δεν έχουν πρόθεση και αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα. Αυτό που προκαλεί αναστάτωση και ένταση αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι πως κανείς δεν πιστεύει στους διαιτητές με συνέπεια να υπάρχει δυσπιστία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Είπα στους συμπατριώτες μου να καλέσουμε ξένους διαιτητές. Από την στιγμή όπου στο ποδόσφαιρο αγωνίζονται ξένοι ποδοσφαιριστές γιατί να μην καλέσεις και ξένους διαιτητές. Ίδιες μπίζνες είναι. Γιατί να ‘κολλήσουμε’ στους Τούρκους διαιτητές».

– Ποιο είναι το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο σας; Συνδέεται με την Χαλ;

«Αυτή τη στιγμή δεν βάζω κάποιο στόχο, γιατί δεν οδηγούν πολλές φορές στο σωστό δρόμο. Οι στόχοι μπορεί να φέρουν λάθος αποφάσεις. Αντί να θέσω στόχους προτιμώ να πω, πως εύχομαι. Εύχομαι για παράδειγμα να εκπροσωπήσουμε την Αγγλία στην Premier League, να αγωνιστούμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ενδεχομένως με κάποια σλοβένικη ομάδα.

Αυτά θέλω να πετύχω, αλλά αποφεύγω να θέσω στόχους. Δες τι συμβαίνει κάθε χρόνο. Έχουμε 20 ομάδες στην Championship. Στην πρώτη μας χρονιά τερματίσαμε στην 16η θέση και τώρα είμαστε 7οι. Αυτό που θέλω σε όλους τους τομείς στη ζωή είναι βελτίωση. Η βελτίωση θα σε οδηγήσει στην επιτυχία, αλλά πρέπει να περιμένεις, να έχεις υπομονή και να αφήσει τον Θεό να σου προσφέρει αυτό που αξίζεις. Τίποτα δεν γίνεται πολύ γρήγορα και ακόμη και αν τελικά συμβεί ίσως δεν είναι για καλό. Χρειάζεται υπομονή».

 

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X