Σιμάνσκι: «Ο Αλμέιδα είναι αρχηγός και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τα έχει αλλάξει όλα»

Σιμάνσκι: «Ο Αλμέιδα είναι αρχηγός και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τα έχει αλλάξει όλα»
Photo Credits: INTIME

Ο Σμάνσκι μιλάει με αφορμή τα 100ά γενέθλια της ΑΕΚ, την εξέλιξη της Ένωσης και την κιτρινόμαυρη οικογένεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν ο Νταμιάν Σιμάνσκι φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα εκείνον τον Γενάρη του 2020, όλα ήταν… παγωμένα. Τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον ίδιο τον Πολωνό. Η ΑΕΚ έψαχνε τον δρόμο της για την κορυφή, τον οποίο είχε χάσει για τα καλά. Και ο Σιμάνσκι τον καλό του αγωνιστικό εαυτό και την θέση του στην εθνική Πολωνίας. Πιθανότατα ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ίδιος ο Πολωνός χαφ, περίμεναν το πως θα εξελισσόταν αυτή η σχέση με… εξάμηνο δανεισμό.

Τώρα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, ο Σιμάνσκι είναι εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, ο πιο παλιός από τους ξένους παίκτες, μόνιμος στις κλήσεις της εθνικής Πολωνίας, και νταμπλούχος. Όσο για την ΑΕΚ, στα καλύτερα της. Και όταν ο Σιμάνσκι μιλάει αποκλειστικά στο Sportal με αφορμή τα 100ά γενέθλια, όλη αυτή την εξέλιξη την αποδίδει στο ότι η ΑΕΚ είναι μια οικογένεια, που πλέον έχει το δικό της γερό σπιτικό και έναν προπονητή που είναι αρχηγός.

H συνέντευξη του Νταμιάν Σιμάνσκι

Τι σημαίνει για σένα το κλαμπ της ΑΕΚ: «Για μένα η ΑΕΚ είναι ένα σημαντικό κλαμπ. Είμαι σχεδόν στην 5η μου σεζόν. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, θέλω να βοηθώ τους νεαρότερους παίκτες. Είμαι πλέον έμπειρος. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να κερδίζω τρόπαια. Γι αυτό και πάντα θέλω να πηγαίνω μπροστά και να βελτιώνομαι»

Πόσο βάρος έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ: «Αυτός ο ρόλος του αρχηγού, είναι πολύ σημαντικός. Και μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο αρχηγός πρέπει να είναι και έξω από το γήπεδο, να βοηθάει τους νεαρούς παίκτες, να είναι σωστός μ’ όλους, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ αρχηγός. Για παράδειγμα ο προπονητής μας είναι επίσης ένας αρχηγός. Δεν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, αλλά εκτός γηπέδου, είναι ο αρχηγός που βοηθάει πολύ. Είμαι χαρούμενος να είμαι αρχηγός»

Έζησες την ΑΕΚ πριν μπει στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και τώρα που μπήκε ξανά στο σπίτι της. Οι διαφορές; «Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην ΑΕΚ, ήξερα πως ήταν ένα μεγάλο κλαμπ. Αλλά το νέο γήπεδο, δίνει κάτι έξτρα. Ήξερα όταν ήρθα πόσο ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και πόσο μεγάλη είναι, αλλά το καινούργιο γήπεδο βοήθησε πολύ. Τώρα είμαστε όλοι μαζί, έχουμε το σπίτι μας. Έχουμε τους οπαδούς μας που είναι φανταστικοί και εκείνοι εμάς. Δεν είναι απλώς μόνο ένα γήπεδο. Μέσα σ’ αυτό, με τον πρόεδρο και τον προπονητή, όλοι προοδεύσαμε. Τώρα παίζουμε κάθε φορά για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε και στο Champions League. Και το δικό μου όνειρο είναι να παίξω με την ΑΕΚ στο Champions League, απέναντι στην Ρεάλ ή την Λίβερπουλ ή κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Αυτό είναι το όνειρο μου».

Πως θα περιέγραφες την ΑΕΚ: «Ποτέ να μην εγκαταλείπεις, να κερδίζεις και η έννοια της οικογένειας. Μια μεγάλη οικογένεια. Δεν ξέρω τι γίνεται σ’ άλλες ομάδες, αλλά εδώ είμαστε οικογένεια, είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε τις δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό είναι λογικό στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είναι κάτι ιδιαίτερο στην ζωή μου».

Η ευχή για τα 100 χρόνια: «Εύχομαι να γίνουμε πρωταθλητές ξανά. Για τα 100 χρόνια, να είναι όλοι οι οπαδοί μας υγιείς μαζί μας, δυνατοί, ενωμένοι, να θυμούνται πάντα πως είμαι μαζί δυνατοί και είμαστε οικογένεια. Και μακάρι του χρόνου να είμαστε στο Champions League»

Πηγή: Sportal

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X