Champions League: «Τιτανομαχίες» σε Μάντσεστερ και Μόναχο με φόντο τα ημιτελικά

Champions League: «Τιτανομαχίες» σε Μάντσεστερ και Μόναχο με φόντο τα ημιτελικά
Photo Credits: INTIME

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τους τελευταίους προημιτελικούς του Champions League, με τις ματσάρες Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη σκυτάλη στα προημιτελικά παίρνουν οι «τιτανομαχίες» Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ, που θα καθορίσουν ποιες δύο ομάδες θα συμπληρώσουν το παζλ της ημιτελικής φάσης του Champions League, μετά τις Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ.

Θα πέσουν… κορμιά στο Μάντσεστερ για μια θέση στα ημιτελικά

Σε ένα παιχνίδι απίστευτης ποδοσφαιρικής ομορφιάς, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη σπουδαία ρεβάνς του «Etihad» απόψε (17/4, 22:00). Η UEFA είχε χαρακτηρίσει το παιχνίδι ως ένα «modern classic» του Champions League και οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν τον συγκεκριμένο τίτλο.

Πέρυσι, οι Πολίτες ξεκίνησαν τον δρόμο προς την κούπα με εκείνη την εκκωφαντική τεσσάρα στον δεύτερο ημιτελικό με τους Μερένγκες στο «Etihad», γεγονός που σίγουρα έχει γεμίσει… με πείσμα την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στοχεύει στο back to back, ωστόσο γνωρίζει πως για να φτάσει σε αυτό πρέπει πρώτα να προσπεράσει το όπως πάντα δύσκολο εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης. Η τρομερή και φέτος Σίτι, είναι «ολοζώντανη» και στις τρεις διοργανώσεις που αγωνίζεται, ενώ στην Premier League μοιάζει να είναι η πιο… ώριμη για την κατάκτησή της.

Από την άλλη η Βασίλισσα θέλει να πάρει ρεβάνς στο Μάντσεστερ, με σκοπό να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Άλλωστε, μπορεί να βρίσκεται σε μια μεταβατική σεζόν, αλλά είναι η Ρεάλ και πάντα μπορεί να κάτσει στον θρόνο της, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η απόσταση ασφαλείας που έχει στην 1η θέση του πρωταθλήματος, της δίνει την άνεση να επικεντρωθεί στην Ευρώπη και το 3-3 του πρώτου αγώνα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ματσάρα στο Μόναχο που θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Στην αναμέτρηση του Λονδίνου, Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 και πλέον στη ρεβάνς του Μονάχου θα κριθεί η πρόκριση (17/04), με τη μοίρα της «μονομαχίας» να κρέμεται, όπως φάνηκε και στο χορτάρι του «Emirates», από μια κλωστή. Οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς οι Gunners προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα (0-2), ενώ η Μπάγερν είδε τη Λεβερκούζεν να βάζει τέλος στο σερί της με 11 διαδοχικές κατακτήσεις Bundesliga.

Οι Βαυαροί έχασαν οριστικά το πρωτάθλημα, είναι εκτός Κυπέλλου Γερμανίας και το Champions League είναι ό,τι τους έχει απομείνει. Μια ευκαιρία για λύτρωση σε μια σεζόν-εφιάλτη για εκείνους. Είναι σαφές πως έτσι ακριβώς το βλέπει τόσο ο Τόμας Τούχελ όσο και οι παίκτες του, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν αλλά πολλά να κερδίσουν. Η πίεση είναι σαφώς μικρότερη από ό,τι συνήθως, οι προσδοκίες πολύ λιγότερες και σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους και το 2-2 του «Emirates» κάνουν την Μπάγερν ακόμη πιο επικίνδυνη.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του 2024. Η Άρσεναλ «πετάει», σκορπίζει τρόμο με τη στιβαρή της άμυνα και τα… ατίθασα νιάτα της επίθεσής της. Ο ενθουσιασμός είναι τεράστιος, καθώς οι Λονδρέζοι δείχνουν στο χορτάρι πως ανήκουν πλέον στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θα πρέπει βέβαια να το αποδείξουν και στην πιο «λαμπερή» σκηνή, αυτή του Champions League, από την οποία «έλειπαν» για χρόνια. Όλα τα φόντα για μια καλή πορεία είναι εκεί, με το 2-2 του Λονδίνου να αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X