Ρόα: «Αρνήθηκα τη Γιουνάιτεντ και έβαλα τον Θεό πάνω από το ποδόσφαιρο»

Ρόα: «Αρνήθηκα τη Γιουνάιτεντ και έβαλα τον Θεό πάνω από το ποδόσφαιρο»
Photo Credits: INTIME

Για την καριέρα του ως τερματοφύλακας και την επιλογή της Ελλάδας μίλησε ο Κάρλος Ρόα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κάρλος Ρόα ο Αργεντινός προπονητής τερματοφυλάκων, ο οποίος εργάζεται στην ΑΕΚ, ως μέλος του τεχνικού τιμ του Ματίας Αλμέιδα, μίλησε στην ισπανική «As» για τον τελικό του Copa Del Rey μεταξύ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα, στην οποία ως ποδοσφαριστής εξελίχθηκε σε είδωλο, αποτελώντας βασικό στέλεχος μιας «χρυσής φουρνιάς» που έφερε επιτυχίες.

«Είδα τον τελικό στο σπίτι, με την οικογένειά μου, στην Αθήνα όπου μένω αυτή τη στιγμή. Είχα μεγάλη ένταση και άγχος γιατί νιώθω Μαγιορκανός. Πάντα πίστευα ότι ο παράγοντας τύχη υπερισχύει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτή τη φορά βγήκε. Απογοητεύτηκα», ανέφερε αρχικά ο Κάρλος Ρόα στην «As» όσον αφορά τον φετινό τελικό του Copa Del Rey.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εξής ερώτηση: Ήσουν βασικός στην καλύτερη Μαγιόρκα στην ιστορία. Την πρώτη χρονιά έπαιξες στον τελικό του Κυπέλλου και τη δεύτερη (1999) ήσουν τρίτος στη Λίγκα, κατέκτησες το Σούπερ Καπ Ισπανίας και ήταν δευτεραθλητής στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Ήταν η καλύτερή σου χρονιά ως ποδοσφαιριστής;

Για να έρθει η απάντηση από τον Ρόα: «Οπωσδήποτε. Έκανα το άλμα στην Ευρώπη και η κίνηση μου βγήκε πολύ καλή. Δημιουργήθηκε μια θεαματική ομάδα στη Μαγιόρκα και μπόρεσα να συνεισφέρω τον ρόλο μου σε μια ένδοξη περίοδο για τον σύλλογο. Το θυμάμαι ακόμα με νοσταλγία και χαρά».

Για το αν ένιωσε εθνικός ήρωας της Αργεντινής όταν απέκρουσε πέναλτι του Μπάτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ’98:

«Ναι, με έκαναν να νιώσω έτσι και το πίστεψα για λίγο. Συνειδητοποίησα το μέγεθος αυτού που είχα κάνει όταν έφτασα στην Αργεντινή. Έλαβα μεγάλη αναγνώριση από το πλήθος και συνεχή ψυχαγωγία. Ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό και μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έζησαν εκείνη τη στιγμή και με θυμούνται γι’ αυτήν»

Το 1999, σε ηλικία 29 ετών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης, έκανε στον Ρόα μια σπουδαία πρόταση, αλλά ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ και πρώην γκολκίπερ της Εθνικής Αργεντινής την αρνήθηκε.«Είπα όχι. Η επιλογή μου ήταν να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο. Ήταν μια στοχαστική απόφαση. Παράξενο για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά το σκέφτηκα πολύ προσεκτικά και επέλεξα να ζήσω μια ζωή αυταπάρνησης και υπηρεσίας στους άλλους και να κηρύξω αυτό που λέει η Βίβλος.

Βάζω τον Θεό πάνω από το ποδόσφαιρο. Ήταν αυτό που ένιωθα. Ξέρω ότι σταμάτησα να παίζω σε μια μεγάλη ομάδα στην Αγγλία, για να συνεχίσω στην εθνική Αργεντινής και να κερδίσω πολλά χρήματα, αλλά ήθελα να ζήσω άλλα πράγματα και να υπηρετήσω άλλους.

Η βιβλική έβδομη ημέρα, που είναι το Σάββατο, δεν έγινε σεβαστή, γιατί ο Θεός προστάζει να αφιερώσουμε εκείνη την ημέρα για να έχουμε πλήρη κοινωνία μαζί του και να τη ζήσουμε ειρηνικά με την οικογένεια. Παίζοντας εκείνη τη μέρα έπρεπε να βάλω άλλες αξίες πάνω από αυτό που μου υπαγόρευε το μυαλό και η καρδιά μου».

Για το αν υπήρξε ποτέ πρόταση από την Ρεάλ: «Αυτό μου ήρθε μέσω τρίτων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ κάτι επίσημο και δεν έκανα άλλες ερωτήσεις».

Για το γεγονός ότι ενώ έπαιζε με την Αλμπαθέτε, το 2004, διαγνώστηκε με καρκίνο των όρχεων: «Έφτασα να κάνω αρνητικές σκέψεις. Ο καρκίνος των όρχεων εκείνη την εποχή δεν ήταν όπως τώρα. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Έκανα μια τακτική ζωή, με υγιεινή διατροφή και δεν μπορούσα να το καταλάβω. Είχα επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, είχα ανέβει στην Πρώτη κατηγορία και ήταν μια πολύ οδυνηρή στιγμή για εμένα και την οικογένειά μου. Ευτυχώς, κατάφερα να το ξεπεράσω. Ο γιατρός μου είπε ότι ήμουν τυχερός».

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα και για το αν υπάρχουν ομοιότητες με την Αργεντινή: «Ναι, είναι πολύ παθιασμένοι και πολύ φανατικοί οι οπαδοί. Το περιβάλλον, οι φωτοβολίδες, οι σημαίες και όλα όσα δημιουργούνται γύρω από τους αγώνες με εξέπληξαν. Όλα όσα περιλαμβάνουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πολύ έντονα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρόα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X