ΑΕΚ: Πώς ο Γκατσίνοβιτς μπορεί να γίνει... Τσούμπερ (VIDEO)

ΑΕΚ: Πώς ο Γκατσίνοβιτς μπορεί να γίνει... Τσούμπερ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την αφάνεια μπορεί να γίνει παράγοντας «Χ» για την ΑΕΚ αν λειτουργήσει το πλάνο του του Αλμέιδα να τον χρησιμοποιεί πίσω από τον φορ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πόσο ηγετικός προπονητής είναι ο Ματίας Αλμέιδα το έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους. Μια από τις ικανότητες του είναι να αλλάζει θέσεις σε ποδοσφαιριστές και να καταφέρνει να παίρνει το καλύτερο από κάθε παίκτη, ακόμα και αν όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει… γυρισμός στην καθοδική του πορεία.

Μια μεγάλη απογοήτευση για την ΑΕΚ φέτος είναι δίχως αμφιβολία ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος άσος πέρυσι ήταν εξαιρετικός και η συμβολή του στην πρωταθληματική πορεία του Δικεφάλου ήταν τεράστια. Έλειψε για ένα μικρό διάστημα όμως όταν γύρισε το έπιασε από εκεί που το άφησε και βοήθησε την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ας μην ξεχνάμε πως είναι και ο παίκτης που έβαλε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Οπότε, έχει ξεχωριστή θέση στην κιτρινόμαυρη ιστορία. Μάλιστα η πορεία του πέρυσι έγινε από την θέση του αριστερού χαφ με την επιλογή του Αλμέιδα να μοιάζει απολύτως ταιριαστή για το σχέδιο του Αργεντινού τεχνικού.


Η πτώτη του «Γκάτσι» και ο νέος ρόλος

Φέτος βλέπουμε ένα πολύ διαφορετικό έργο. Ο Γκατσίνοβιτς είχε αρκετά προβλήματα, έβγαλε θέματα, ενώ ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει στο περσινό του επίπεδο. Αντιθέτως έτεινε να γίνει αρνητικός παράγοντας για την ΑΕΚ, ξεπερνώντας το «δεν μπορεί να βοηθήσει» και φτάνοντας στο «πρέπει να βγει άμεσα».

Η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα -όπως και κάθε άλλη στην οποία οδηγείται- να χρησιμοποιήσει τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σε ρόλο δεύτερο επιθετικού, πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ήταν αποτέλεσμα αναγκών και μετρήσεων.


Ο προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σέρχιο Αραούχο για περισσότερα από μερικά αγωνιστικά λεπτά ως αλλαγή και αυτά όχι σε κάθε αγώνα, ενώ ο Στίβεν Τσούμπερ έχει σηκώσει τεράστιο βάρος μέσα στη σεζόν, έχοντας ήδη αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια περισσότερα από όσα πέρυσι (37 αντί 34).

Ο Γκατσίνοβιτς ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις απαιτήσεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ως δεύτερος επιθετικός. Ετρεξε, πίεσε, δημιούργησε, αναχαίτισε, βρήκε γκολ μετά 6 και πλέον μήνες στο πρωτάθλημα, υπηρέτησε το ρόλο τόσο σωστά, που λογικά έβαλε τον Αλμέιδα σε σκέψεις για το αν θα πρέπει να τον διατηρήσει εκεί και στη συνέχεια. Έτσι όπως ο Στίβεν Τσούμπερ από αριστερός εξτρέμ έγινε δεύτερος επιθετικός υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα, ο Γκατσίνοβιτς μπορεί να γίνει νέος… Τσούμπερ ώστε να βρει ξανά το καλό του πρόσωπο.


Τα γκολ του Γκατσίνοβιτς

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πέρυσι είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Μάλιστα ένας από τους λόγους για τους οποίος ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην τον αγοράσει ήταν ότι δεν έβρισε γκολ.

Στην ΑΕΚ λοιπόν την πρώτη του χρονιά είχε 9 γκολ σε 35 συμμετοχές, ενώ είχε προσφέρει και 5 ασιστ.

Φέτος σε 30 ματς έχει 5 γκολ και μια ασιστ με την συνεισφορά του να είναι εμφανώς λιγότερη από την περσινή σεζόν.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X