Δεν ξανάγινε ποτέ, η ΑΕΚ τους ενώνει και έχει μόνο μια αντίδραση!

Δεν ξανάγινε ποτέ, η ΑΕΚ τους ενώνει και έχει μόνο μια αντίδραση!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταγράφει τον ανοιχτό «πόλεμο» που δέχεται η ΑΕΚ από έναν συνασπισμό που δεν ξανάγινε ποτέ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να πεις πως πέσαμε από τα σύννεφα; Όχι βέβαια. Σε αυτήν τη γειτονιά ζούμε, ξέρουμε πως δουλεύει η μονταζιέρα για να κάνει δουλίτσα. H εκστρατεία κατά της ΑΕΚ, τριμέτωπη όπως φαίνεται στα δικά μου μάτια, κορυφώνεται όσο κορυφώνεται και η μάχη για το πρωτάθλημα. Πλέον έχουμε περάσει στο επίπεδο να περιμένουμε ποιος θα κάτσει μαζί με άλλον σε ένα τραπέζι, σε ένα πολύ γνωστό και πολυσύχναστο μαγαζί της Γλυφάδας για να βγάλουμε φωτογραφία και να αρχίσουμε τα σενάρια.

Η προπαγάνδα κατά της ΑΕΚ έχει ένα μόνιμο χαρακτηριστικό. Απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν θέμα με το πόσο καλά λειτουργεί ο… επεξεργαστής τους. Βιάζει την λογική όσων έχουν σώας τας φρένας και ελάχιστη έστω αναλυτική σκέψη. Προωθεί σενάρια που μπορούν να έχουν απήχηση μόνο σε καφενεία με την κλασική έννοια του όρου. Κι έχει και μια ιδιαίτερη επιμονή αυτή η προπαγάνδα στο να μάχεται φανατικά όσα δείχνει η πραγματικότητα.

Δεν αντέχει καν σε σχολιασμό όλο αυτό το πανηγύρι που στήθηκε από το βράδυ της Τρίτης. Πραγματικά δεν αντέχει. Όποιος θέλει να πιστέψει πως χρειαζόταν μια συνάντηση του οποιουδήποτε με τον οποιονδήποτε σε δημόσια θέα στο πιο πολυσύχναστο μαγαζί της Γλυφάδας για να δρομολογηθεί κάτι ύποπτο για τα προσεχή ματς της ΑΕΚ με τον Άρη, ας το πιστέψει. Μόνος του ο καθένας ας επιλέξει που κατατάσσει τον εαυτό του σε επίπεδο IQ. Δεν μιλάω για τους άρρωστα φανατισμένους που μπορούν να αρπαχθούν και από τα πιο ακραία ψέματα. Σε όποια ομάδα κι αν ανήκουν. Μιλάω για όσους θεωρούν πως έχουν την ικανότητα να σκεφτούν κανονικά.

Ποτέ ξανά τέτοια συσπείρωση

Θα ασχοληθώ μόνο με την ΑΕΚ και με τον τρόπο που πρέπει να βαδίσει για να το αντιμετωπίσει όλο αυτό. Ουδέποτε στην ιστορία της δεν θυμάμαι να έχει συναντήσει τόσο μένος, εκφρασμένο συντονισμένα από τόσα πολλά μέτωπα. Ποτέ ο δρόμος της δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά και ποτέ ως τώρα δεν είχε γίνει εμμονή στο μυαλό των αντιπάλων της όσο είναι τώρα. Όλων, παραδοσιακών και όψιμων, που ξαφνικά απέκτησαν κοινό βηματισμό απέναντι στον «εχθρό».

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο μονόδρομος είναι η συσπείρωση. Κι αυτό δεν το λέω σε καμιά περίπτωση θέλοντας να στρέψω την προσοχή του κόσμου της Ενωσης σε αόρατους εχθρούς. Δεν έχει ανάγκη να δημιουργήσει θέματα η ΑΕΚ για να συσπειρωθεί. Όποιος έχει μάτια βλέπει κι όποιος έχει αυτιά ακούει. Η ορμή με την οποία ένα ετερόκλητης σύνθετης σύστημα πέφτει πάνω στην προώθηση οτιδήποτε απίθανου μπορούν να σκεφτούν ή να κατασκευάσουν κατά της ΑΕΚ, είναι χαρακτηριστική σε βαθμό που δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.

Εικονική πραγματικότητα σε κάθε επίπεδο

Δεν είναι μόνο τα θέματα διαιτησίας, ΕΠΟ. Αυτά πια έγιναν συνήθεια. Ολο το παιχνίδι γίνεται με πολύ συντονισμένη προσπάθεια για να παρουσιαστεί η ΑΕΚ ως η μοναδική προβληματική σε αγωνιστικό επίπεδο από τους τέσσερις που διεκδικούν το πρωτάθλημα και για να διαμορφωθεί και το ανάλογο κλίμα στον κόσμο της. Μπαίνουν στην άκρη τα πραγματικά κριτήρια, δηλαδή η βαθμολογική συγκομιδή – ειδικά αυτή – στα ματς μεταξύ των τεσσάρων και η βαθμολογική θέση που έχουν και συντονισμένα γίνεται μια προσπάθεια να πειστούμε όλοι πως από την μία έχεις τρεις ομάδες που συγκλονίζουν και μια που σέρνεται.

Στο μη αγωνιστικό έχεις τρεις ομάδες που έχουν πάρει βαθμούς από διαιτητικές αβάντες με την σέσουλα κι όμως έχει γεμίσει το διαδίκτυο και οι σελίδες των εφημερίδων με αφηγήματα και διάφορες εξυπνάδες, με στόχο να φανεί ως ευνοημένη η μόνη ομάδα που έχει αδικηθεί και με μικρομεσαίους αντιπάλους και στα ντέρμπι. Να σας πω την πικρή αλήθεια. Πλέον, διασκεδάζω αφάνταστα με το να βλέπω τα προσκλητήρια του Ολυμπιακού στους άλλους δύο για κοινή δράση και τον… ανάμεικτο τρόπο που το αντιμετωπίζουν αυτοί.

Μόνοι μας και όλοι σας

Διαβάστε τη συνέχεια

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X