ΣΟΚ για την ΑΕΚ: Από 2-0, στο 89' 2-2 με τον ΠΑΟΚ!

ΣΟΚ για την ΑΕΚ: Από 2-0, στο 89' 2-2 με τον ΠΑΟΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ από 2-0 βρέθηκε στο τέλος να χάνει δύο βαθμούς από τον ΠΑΟΚ που γύρισε το ματς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμη δύο χαμένοι βαθμοί για την ΑΕΚ στην μάχη του τίτλου, σε ματς στο οποίο προηγήθηκε. Και μάλιστα, έχοντας προηγηθεί 2-0!

Η ΑΕΚ απόψε βρέθηκε να δέχεται γκολ στο 89′ με τον Οζντόεφ να κάνει το 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια και να παραμένει με αυτό το αποτέλεσμα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά το 2-0 στην αρχή του β’ ημιχρόνου… έκατσε ξανά, δεν είχε καθαρό μυαλό, ενέργεια και με πολλά λάθη έδωσε στον ΠΑΟΚ δικαιώματα να επιστρέψει στο ματς και να της χαλάσει το βράδυ.

Η Ένωση έμεινε στους 66 μετά την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ο ΠΑΟΚ έχει 67, ενώ ο ΠΑΟ έχει 65 και ο ΟΣΦΠ 63.

Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ την Κυριακή 14 Απριλίου με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Αμραμπατ, αριστερά τον Ελίασον και σε ελεύθερο ρόλο τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Γκατσίνοβιτς.

Για τον ΠΑΟΚ Κωνσταντέλιας στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Μουργκ  πίσω από τον Μπράντον και ο Ζίβκοβιτς στα δεξιά της επίθεσης. Το δίδυμο των εσωτερικών μέσων, Μεϊτέ και Σβαμπ παρέμεινε, όπως και η τετράδα της άμυνας από την στιγμή που ο Γιόνι Ότο ήταν διαθέσιμος με τους Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα να συμπληρώνουν τη γραμμή άμυνας μπροστά από τον Κοτάρσκι.

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο ματς και με την βοήθεια του κόσμου πίεζε ψηλά με πρώτο τον Γκατσίνοβιτς για να βρει την φάση για γκολ, με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται και να ψάχνει μεγάλες μπαλιές για να πάρει ανάσα. Μετά από μεγάλη επιμονή στο 11’ η Ένωση έφτιαξε φάση, με τον Αμραμπατ και Σιμάνσκι από δεξιά, και την κεφαλιά Ελίασον να φεύγει λίγο άουτ. Μετά το 20λεπτο μαζί με τον Γκαρσία και ο Άμραμπατ είπαν προς τον πάγκο ότι έχουν ενοχλήσεις. Στο 22’ ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Κουλιεράκης τον πρόλαβε και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ρίξει τον ρυθμό, να μην δίνει δικαιώματα και η ΑΕΚ έψαχνε τα επιθετικά πατήματα της.

Τελικά στη μισή ώρα αγώνα η ΑΕΚ βρήκε αυτό που έψαχνε. Στο 30’ ο Γκαρσία που έπαιζε με πόνους κοντρόλαρε και μοίρασε στον Πινέδα, ο Μεξικανός κουβάλησε την μπάλα στον άξονα και τροφοδότησε τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα και ηρέμησε, αλλά πέντε λεπτά μετά από κόρνερ ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Κεντζιόρα που έφυγε άουτ έπειτα από κόρνερ. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε μετά την μπάλα στα πόδια της, αλλά με την καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν μπορούσε να πατήσει επικίνδυνα περιοχή ή να βρει χώρους για σουτ. Και εκεί τελείωσε και το ημίχρονο με την ομάδα του Αλμέιδα μπροστά στο σκορ από το γκολ του «Γκάτσι», με τον ΠΑΟΚ να μην απειλεί επί της ουσίας.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για την Ένωση. Ο Γκαρσία «λαβωμένος» έγινε αλλαγή, για να μπει στην θέση του ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Τέσσερα λεπτά μετά η ΑΕΚ πήρε αυτό που έψαχνε με την… οξυδέρκεια και την πονηριά του Αμραμπατ. Ο έμπειρος Μαροκινός σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακριά, πλάγια και αριστερά. Ο Αμραμπατ εκτέλεσε χαμηλά συρτά και αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι που φέρει μερίδιο ευθύνης για το 2-0 στη γωνία του.

Στο 54′ ωραία σκέψη του Γκατσίνοβιτς σε βαθιά μπαλιά στην περιοχή στον Πόνσε, δεν πρόλαβε ο τελευταίος. Στο 58’ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Κετζιόρα πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά αυτή πέρασε λίγο άουτ. Στο 59’ τριπλή παρέμβαση από Λουτσέσκου με την ταυτόχρονη είσοδο των Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Σάστρε και αποχώρηση Τόμας, Οτο, Μουργκ. Και ο ΠΑΟΚ αντέδρασε βρίσκοντας γκολ, το πρώτο του γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ο Ντεσπόντοφ έκανε την ντρίμπλα, εκτέλεσε από διαγώνια θέση, τον νίκησε ο Αθανασιάδης, ακολούθησε φάση διαρκείας, ευνοήθηκε ο Μπάμπα και με συρτό σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1. Στο 67′ αδύναμη κεφαλιά του Πόνσε, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Η ΑΕΚ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, έδινε χώρους και δικαιώματα μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου και ο Αλμέιδα στο 72’ έβαλε τον Γιόνσον αντί του τραυματία Αμραμπατ. Με τον Δανό στα χαφ, τον Πινέδα μπροστά από τον άξονα σε ελεύθερο ρόλο και τον Γκατσίνοβιτς πια αριστερά. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της απέναντι στην πίεση του ΠΑΟΚ που έψαχνε μία φάση και στο 78’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα. Στο 81′ εντυπωσιακή ενέργεια του Ελίασον από δεξιά, δεν κατάφερε να σκοράρει ο Πινέδα με προβολή. Ο Αλμέιδα επενέβη για τελευταία φορά στο ματς στο 86’ με Μάνταλο και Φερνάντες αντί των Γκατσίνοβιτς και Πινέδα για να κρατήσει μπάλες και να παγώσει τον ρυθμό. Αμέσως με εκτέλεση του Μάνταλου, πήρε την κεφαλιά ο Μουκουντί με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η ΑΕΚ είχε γυρίσει πίσω και στο 89′ το πλήρωσε καθώς ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 89′. Ο Μπάμπα γέμισε στον Κουλιεράκη, αυτός πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Μετά από γέμισμα από τα δεξιά, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Στο 98′ ο Γιόνσον έχασε τεράστια ευκαιρία με δυνατό σουτ άουτ.

Και εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να πετά ακόμη δύο βαθμούς στην μάχη του τίτλου, σε παιχνίδι που είχε στα χέρια της…

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (79′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ (73′ Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον – Γκαρσία (46′ Πόνσε), Πινέδα (86′ Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο (59′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Σβαμπ (66′ Οζντόεφ) – Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας – Τόμας (59′ Σαμάτα).

Γκολ:

  • 30’ Γκατσίνοβιτς σουτ 1-0
  • 49’ Αμραμπατ φάουλ 2-0
  • 62’ Μπάμπα σουτ 2-1
  • 89′ Οζντόεφ σουτ 2-2

 

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς (36’), Σιμάνσκι (61’), Βίντα (68’), Αμραμπατ (71’), Πόνσε (80’), Αθανασιάδης (84’) – Μουργκ (27’), Μεϊτέ (28’), Οτο (48’), Μπάμπα (68’), Ζίφκοβιτς (77’)

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Ο Ελίασον έδωσε και την ψυχή του και έπαιξε από την αρχή με μυαλό και στόχευση να γεμίζει την περιοχή. Ακόμη και αν έπαιζε σε ανάποδη πλευρά. Πολύτιμος για ακόμη ένα παιχνίδι.

Το κλειδί του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Η οπισθοχώρηση της ΑΕΚ μετά το 2-0 και οι χώροι που έδωσε στον ΠΑΟΚ. Το πλήρωσε πολύ ακριβά μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου.

Τα γκολ του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ





Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X