Σε απολογία κάλεσε η ΔΕΑΒ τον Παναθηναϊκό

Σε απολογία κάλεσε η ΔΕΑΒ τον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Σε απολογία ο Παναθηναϊκός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), κάλεσε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε απολογία για την προσεχή Τετάρτη (10/4) για «φερόμενη χρήση βίας» από 100 φιλάθλους του στον αγώνα της Τετάρτης (3/4) με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 3η αγωνιστική των play off.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου περίπου της ΔΕΑΒ υπήρξε χρήση βίας με 20 οπαδούς να μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς έλεγχο των εισιτηρίων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) αναφέρει:

«Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την Τετάρτη 10/04/2024 και ώρα 11:00, σχετικά με φερόμενη χρήση βίας από εκατό (100) περίπου φιλάθλων της, εκ των οποίων οι είκοσι (20) εισήλθαν μαζικά, χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, στη θύρα 13 της αθλητικής εγκατάστασης “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ” πριν από τον αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ για τα playoffs του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE στις 3-4-2024.

Κατ’ εφαρμογή της διάταξης της παρ.9 του άρθρου 41Γ του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 5085/2024».

Το άρθρο με το οποίο η ΔΕΑΒ κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό προβλέπει ποινές κεκλεισμένων.

Ανάλογα με τη σοβαρότητας της παράβασης, η ΔΕΑΒ μπορεί να κλείσει ένα μέρος της Θύρας ή ολόκληρη τη Θύρα ή ακόμα και όλες τις εξέδρες.

Αυτό σημαίνει πως με τη συγκεκριμένη κλήση, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να υποδεχτεί τη Λαμία στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τη Θύρα 31 να είναι κλειστή. Το σενάριο του ολικού κλεισίματος του γηπέδου φαντάζει υπερβολικό με βάση το κατηγορητήριο.

Πάντως στο Τριφύλλι αισιοδοξούν πως θα αποδείξουν ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και η ΔΕΑΒ θα επιβάλλει απλό πρόστιμό. Ήδη, ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των Play Offs, υποδέχτηκε τη Λαμία κεκλεισμένων των θυρών, μετά από ποινή της ΔΕΑΒ.

Αναλυτικά οι ποινές που προβλέπει το άρθρο 6 του νέου αθλητικού νόμου: 

«Η αστυνομική αρχή αναφέρει τη βεβαίωση της παράβασης ή των παραβάσεων στην έκθεση που συντάσσει για τη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση, η οποία διαβιβάζεται στη Δ.Ε.Α.Β.. Στην έκθεση αυτή προσδιορίζεται ο τόπος ελέγχου και βεβαίωσης της παράβασης.

Αν η παράβαση βεβαιωθεί εντός της αθλητικής εγκατάστασης, η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει την προσωρινή απαγόρευση χρήσης από θεατές συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων της εγκατάστασης για μία έως δύο αγωνιστικές.

Σε περίπτωση α) βεβαίωσης εκτεταμένων παραβάσεων του παρόντος εντός της αθλητικής εγκατάστασης κατά την ίδια αθλητική συνάντηση η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων χωρίς την παρουσία θεατών για μια έως δύο αγωνιστικές, β) βεβαίωσης παραβάσεων σε τρεις τουλάχιστον διαφορετικές συναντήσεις κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων χωρίς την παρουσία θεατών για δύο αγωνιστικές».

 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X