Ελβετία: Οπαδοί και λίγκα μια γροθιά απέναντι στα πλάνα της Πολιτείας για πάταξη της βίας

Ελβετία: Οπαδοί και λίγκα μια γροθιά απέναντι στα πλάνα της Πολιτείας για πάταξη της βίας
Photo Credits: INTIME

Αντίθετοι στο σχέδιο «καταρράκτη» των ελβετικών Αρχών για την εξάλειψη της βίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη δική του κρίσιμη καμπή βιώνει το ελβετικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται μπροστά σε σταυροδρόμι και στα… πρόθυρα «εμφυλίου». Η κρατική δικαιοσύνη και η αστυνομία συνεργάστηκαν και ανακοίνωσαν το νέο σχέδιο «καταρράκτη» που πρόκειται να λανσαριστεί στην Ελβετία από τη νέα σεζόν με στόχο την πάταξη της βίας.

Αυτό αποτελείται από τέσσερα στάδια κλιμακωτών ποινών ανάλογα με τη φύση των επεισοδίων. Οι σχετικές ποινές ξεκινούν από απλή επιτήρηση και καταλήγουν μέχρι και σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια.

Ωστόσο, οι οπαδοί των ομάδων αλλά και η ίδια η Swiss Football League δεν συμφωνούν με τα πλάνα της Πολιτείας. Μάλιστα, προ ολίγων ημερών οι φίλαθλοι στο Βασιλεία – Ζυρίχη εξέφρασαν τη διαφωνία τους, πετώντας γόμες στον αγωνιστικό χώρο.

«Ποτέ δεν υπήρξαν λιγότερα περιστατικά σοβαρής οπαδικής βίας, από ό,τι την προηγούμενη σεζόν», δήλωσε επί του θέματος ο CEO της λίγκας, Κλαούντιους Σέφερ, που έδειξε να υποστηρίζει πως… δεν υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα με τη βία.

Από τη μεριά του ο CEO της Γιούνγκ Μπόιζ ανέφερε πως «δεν είναι ρεαλιστικό το να εξαλείψουμε εντελώς της βία και πως δεν είναι δίκαιο να τιμωρούνται όλοι οι οπαδοί για τα εγκλήματα μερικών».

Το σημαντικότερο επιχείρημα των οπαδών και της λίγκας είναι πως όταν συμβαίνουν επεισόδια, αυτά δεν λαμβάνουν χώρα εντός των γηπέδων και πως τα μέτρα που προτείνει η Πολιτεία δεν πρόκειται να εμποδίσουν τα ραντεβού των χούλιγκανς. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η κριτική και οι διαμαρτυρίες θα βάλουν τέλος στα πλάνα των Αρχών.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X