«Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είναι πολύ βιωματικό και σύγχρονο» (AUDIO)

«Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είναι πολύ βιωματικό και σύγχρονο» (AUDIO)
Photo Credits: INTIME

Παράδειγμα προς μίμηση το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη σημερινή εκπομπή του Μιχάλη Γελασάκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τίτλος «Αδέσποτες Νότες» φιλοξενήθηκε στο στούντιο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Λασκαράτος με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίο του “Mουσεία Influencers” («ένα βιβλίο για τα μουσεία που αλλάζουν τον κόσμο, μέσα από τη δική τους διαρκή αλλαγή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιστότοπος της ΕΡΑ, με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο γήπεδο της ΑΕΚ να τίθεται ως παράδειγμα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είναι ένα μικρό μουσείο που το περπατάς πολύ όμορφα και άνετα. Ενώ έχει και στοιχεία λαογραφικού μουσείο -με τα κειμήλια από τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν τόσο βίαια και ενώ ζούσαν τόσο πλούσια, ήρθαν εδώ και φτωχοποιήθηκαν- με τη βοήθεια της τεχνολογίας σού δίνει πρόσβαση σε πολλές πηγές με εικόνες, φωτογραφίες και υλικό.

Ακόμα και το πέρασμα από την ευημερία στον ξεριζωμό, το παρουσιάζουν με τη χρήση της τεχνολογίας με ένα πάτωμα, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα video wall, το οποίο προσομοιάζει με την τρικυμία της θάλασσας, με τη φουρτούνα που πέρασαν οι άνθρωποι προσπαθώντας να περάσουν από τη μία πατρίδα στην άλλη. Όλο αυτό είναι πολύ βιωματικό, είναι πάρα πολύ έντονο, όλο αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως χωρίς να σου το εξηγήσει κάποιος και είναι πάρα πολύ χρήσιμο, γιατί είναι πάρα πολύ σύγχρονο».

Ακούστε ΕΔΩ όσα είπε (το απόσπασμα για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο 16:30).

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X