ΑΕΚ: Οι ηγετικές τάσεις Λιούμπιτσιτς, το γκολ και οι προβληματισμοί

ΑΕΚ: Οι ηγετικές τάσεις Λιούμπιτσιτς, το γκολ και οι προβληματισμοί
Photo Credits: INTIME

Τι είδαμε από την ΑΕΚ χθες στο χρήσιμο φιλικό της Κύπρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ χθες στην Κύπρο… έσπασε την μεγάλη διακοπή πρωταθλήματος με ένα καλό τεστ, το φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η νίκη ήρθε, η εμφάνιση του α’ ημιχρόνου ικανοποίησε, του β’ όχι, ενώ προκύπτουν και χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια και ειδικότερα ενόψει των πλέι οφ όπου θα κριθεί ο φετινός Πρωταθλητής.

Ο Ματίας Αλμέιδα λοιπόν είδε χθες στο χορτάρι του «ΑλφαΜέγα» τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς ως χαφ που κινήθηκε έντονα στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου, να βγάζει ηγετικές τάσεις στο παιχνίδι του για ακόμη μία φορά. Πήρε μπάλες, πρωτοβουλίες, πατούσε περιοχή, έχασε μία σπουδαία ευκαιρία και έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Φαν Βέερτ. Πήρε το μήνυμα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ο Κροάτης και αυτό σημαίνει πάρα πολλά ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το τι θα αποφασίσει για το δίδυμο στα χαφ και τον παίκτη πίσω από τον φορ.

ΑΕΚ: Οι ηγετικές τάσεις Λιούμπιτσιτς, το γκολ και οι προβληματισμοί

Επίσης, το γκολ του Τομ Φαν Βέερτ με την εξαιρετική κίνηση του Ολλανδού επιθετικού δείχνει ότι το γκολ δεν… ξεχνιέται. Ο Φαν Βέερτ συνεχίζει να δουλεύει πολύ επαγγελματικά δίχως να δημιουργεί πρόβλημα, παρότι πλέον είναι ζήτημα ακόμη και αν θα μπαίνει στις αποστολές. Αλλά στα δύσκολα ο Αλμέιδα ξέρει ότι έχει ένα φορ περιοχής, παλιάς κοπής που… μυρίζει το γκολ αν πάρει την μπάλα στο κουτί.. Οπως πέρυσι στο ματς του Χαριλάου που κρίθηκε ο τίτλος και ο Φαν Βέερτ έκανε τη δουλειά του. Αν και το τελευταίο διάστημα Γκαρσία και Πόνσε βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση και σκοράρουν non stop.

Τι δεν πήγε καλά στην ΑΕΚ

Από εκεί και πέρα, η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε αρκετή δουλειά, αλλά Μουκουντί και Μήτογλου έδειξαν συνέπεια και σοβαρότητα στα μετόπισθεν, όπως και τα ακραία μπακ και ο Γιόνσον ως κόφτης. Από εκεί και πέρα, Αραούχο και Πισάρο είχαν την ευκαιρία και τον χρόνο να δείξουν κάτι παραπάνω, πήραν χρόνο συμμετοχής, αλλά στο τέλος δεν υπάρχει ικανοποίηση για όσα έκαναν στο χορτάρι με εξαίρεση κάποιες σκόρπιες ενέργειες. Το ίδιο και ο Φερνάντες που έπαιξε πολύ μετά από αρκετό καιρό.


Από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή Πόνσε και Τσούμπερ μόνο είχαν διάθεση για να δείξουν κάτι και να προσπαθήσουν για κάτι καλό επιθετικά. Αλλά δίχως τελικά να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Ελίασον είχε επίσης διάθεση, ενώ δεν έδειξε κάτι ο Ζίνι.

Έτσι η ΑΕΚ επιστρέφει στην Κύπρο με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει δει χρήσιμα πράγματα για το ρόστερ του και για το τι μπορεί να αποφασίσει (μαζί με τις προπονήσεις) ενόψει των πλέι οφ. Και ειδικότερα για παίκτες που θα έπρεπε να… περιμένουν πως και πως την ευκαιρία του φιλικού για να δείξουν πως μπορούν να βοηθήσουν στα πλέι οφ.

Κώστας Τσίλης: ΑΕΚ: Λίγη υπομονή, μέχρι το πρωινό της 20ης του Μάη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X