Σοβαρή η ΑΕΚ και στα φιλικά, διπλό στην Κύπρο!

Σοβαρή η ΑΕΚ και στα φιλικά, διπλό στην Κύπρο!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με γκολ του Φαν Βέερτ κέρδισε 0-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο μπροστά σε 3.000 φίλους της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ συνέχισε με σοβαρότητα και ωριμότητα ακόμη και στο φιλικό της Κύπρου κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, κερδίζοντας 0-1 και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο α’ ημίχρονο παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες.

Το γκολ έβαλε ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος πήρε την ασίστ στο 9’ από τον εξαιρετικό Λιούμπιτσιτς που έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Στο β’ ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός από τις αλλαγές.

Εξαιρετικός ο Λιούμπιτσιτς, κάποιες καλές ενέργειες από Πισάρο-Αραούχο-Φερνάντες επιθετικά, αλλά όχι σταθερότητα για μεγάλο διάστημα. Η άμυνα δεν είχε πολλή δουλειά… Στο β’ ημίχρονο εκτός Τσούμπερ και Πόνσε οι αλλαγές δεν έδωσαν κάτι.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έκανε πάρτι στην εξέδρα καθώς 3.000 οπαδοί της δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν στο γήπεδο, ζητώντας την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος από τον Ματίας Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το φιλικό στην Κύπρο με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, Μήτογλου και Μουκουντί στα στόπερ, Γιόνσον και Λιούμπιτσιτς στα χαφ, δεξιά στην επίθεση τον Φερνάντες, αριστερά τον Πισάρο και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς πολύ δυνατά για ακόμη μία φορά. Στο 8’ μάλιστα είχε τεράστια ευκαιρία με Λιούμπισιτς να μην βρίσκει την μπάλα σε άδειο τέρμα στο γύρισμα του Πισάρο από αριστερά, ενώ δεν πρόλαβε την φάση ούτε ο Φαν Βέερτ. Στο επόμενο λεπτό όμως βρήκε γκολ. Ο Λιούμπισιτς από αριστερά κάνει το γύρισμα και μόνος του ο Φαν Βέερτ με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1. Στο 12’ ο Σιντιμπέ έκανε μπαλιά με βάθος, με τον Αραούχο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να κάνει το κοντρόλ εντός περιοχής, για να εξαπολύσει δυνατό σουτ και να στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα 15λεπτο πολύ καλό για την ΑΕΚ με εξαιρετική και σοβαρή νοοτροπία και press, όπως και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας.

Μετά το γκολ και τις 2 ευκαιρίες, ο Απόλλωνας αντέδρασε, ανέβηκε μέτρα και στο 23′ ο Μπακένγκα σκοράρει για τον Απόλλωνα με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Όμως ξανά η ΑΕΚ ήταν αυτή που ήταν πιο επικίνδυνη στο παιχνίδι. Στο 30’ ο Αραούχο πλησίασε δις το γκολ. Ο Αργεντίνος βγήκε τετ α τετ με τον Λεούβενμπεργκ μετά από τακουνάκι του Πισάρο αλλά νικήθηκε από τον Ολλανδό κίπερ, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σταμάτησε εντυπωσιακά πλασέ του «Τσίνο» από πλεονεκτική θέση, μετά από επιμονή του Πισάρο. Στο 34′ νέα τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Φερνάντες από δεξιά να μπαίνει στην περιοχή και με το δεξί να στέλνει τη μπάλα άουτ. Λίγα λεπτά μετά και πάλι οι «κιτρινόμαυροι» έκρυψαν την μπάλα αλλά ο Χατζισαφί δεν μπόρεσε να κάνει ούτε σουτ γιατί τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Απόλλωνα.

Η ΑΕΚ τελείωσε έτσι το ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ με το γκολ του Φαν Βέερτ, ούσα πολύ καλύτερη στο παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και δίχως να έχει απειληθεί καθόλου από την κυπριακή ομάδα με τον Στάνκοβιτς θεατή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ματίας Αλμέιδα να βάζει τον Ζίνι αριστερά αντί του Λιούμπιτσιτς και με τον Πισάρο να παίζει στον άξονα κοντά στον Αραούχο. Πιο αργός ο ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σε σχέση με αυτόν του πρώτου. Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, με τον Ελίασον να αντικαθιστά τον Φερνάντες στο 57ο λεπτό. Στο 61′ ωραία κίνηση του Βαλμπουενά αλλά κακό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 65’ εκτός παιχνιδιού οι Πισάρο, Σιντιμπέ, Φαν Βερτ και Αραούχο, μέσα οι Πήλιος, Πόνσε, Άμραμπατ και Τσούμπερ.

Στο 68′ ο Βαλμπουενά κάνει το σουτ και ο Στάνκοβιτς μπλοκάρει στην πρώτη φορά που χρειάστηκε να το κάνει. Στο 74′ κακό σουτ του Γιόνσον με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο δεύτερο μέρος στο 76′ με τον Πόνσε, με το πλασέ του Αργεντινού με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. 74′ Κακό σουτ του Γιόνσον με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 82′ ο Στάνκοβιτς μπλοκάρει το σουτ του Κρμέντσικ, στο 87′ εξαιρετική πάσα του Τσούμπερ στον Ελίασον που με την σειρά του κάνει τραγικό κοντρόλ και έτσι δεν υπήρξε φάση για την Ένωση. Ο Τσούμπερ ήταν πολύ κινητικός όσο έπαιξε.

Και κάπου εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να κερδίζει και το φιλικό παιχνίδι.

Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΚ 0-1

  • Γκολ:

9’ Φαν Βέερτ σουτ 0-1

  • Κίτρινες: –
  • Κόκκινες: –

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Λεούβενμπεργκ, Νταρίκουα, Εκπολό, Σιέλβικ (74′ Πέρετζ), Γιούρτσεβιτς, Κολ, Αρτεάν, Σάντος (71′ Κοστάκε), Βαλμπουενά (71′ Πέιμπερς), Μπακένγκα (71′ Άδωνης), Κρμέντσικ

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (65′ Άμραμπατ), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί (88′ Ραντόνια), Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς (46′ Ζίνι), Φερνάντες (57′ Ελίασον), Αραούχο (65′ Τσούμπερ), Πισάρο (65′ Πήλιος), Φαν Βερτ (65′ Πόνσε)

Το γκολ του Απόλλωνα Λεμεσού – ΑΕΚ


Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X