ΑΕΚ: Τα μάτια του Αλμέιδα σ' όλους, αλλά σε Μουκουντί και Φερνάντες λίγο... παραπάνω

ΑΕΚ: Τα μάτια του Αλμέιδα σ' όλους, αλλά σε Μουκουντί και Φερνάντες λίγο... παραπάνω
Photo Credits: INTIME

Για τον Αλμέιδα όλα όσα θα δει στο φιλικό της ΑΕΚ-Απόλλων έχουν την σημασία τους, αλλά η αγωνιστική κατάσταση των Μουκουντί-Φερνάντες έχουν πιο μεγάλη αξία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμα και αν δεν είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό το φιλικό της ΑΕΚ στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού, έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση και με την αναβολή της 2ης αγωνιστικής των Play Offs, θα ήταν έτσι κι αλλιώς απαραίτητο. Ο Ματίας Αλμέιδα ψάχνει να βρει τρόπους να κρατήσει σε μια αγωνιστική εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του. Και ίσως έχει την αξία του και το γεγονός πως αυτό το φιλικό θα γίνει με όρους ενός επίσημου εκτός έδρας παιχνιδιού. Ταξίδι από σήμερα δηλαδή της αποστολής, με το ματς να διεξάγεται αύριο.

Υπάρχουν βέβαια εννέα σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Όμως για τον Ματίας Αλμέιδα είναι μια ευκαιρία το φιλικό αυτό, να δει κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και να δοκιμάσει κάποια άλλα. Για τον Αργεντινό τεχνικό φυσικά και έχει σημασία η αγωνιστική εικόνα που δείξει κάθε ποδοσφαιριστής που θα μπει αύριο στο γήπεδο για το ματς. Όμως η αλήθεια είναι πως τα μάτια του Αλμέιδα θα είναι λίγο περισσότερο στραμμένα πάνω στον Αρόλντ Μουκουντί και τον Πάολο Φερνάντες. Πρόκειται βλέπετε για δυο ποδοσφαιριστές, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλον, τον αγωνιστικό ρυθμό.

Ειδικά ο Μουκουντί, λόγω των υποχρεώσεων με την εθνική του Καμερούν στο κύπελλο εθνών Αφρικής αλλά και ενός τραυματισμού, έχει μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ. Τελευταία φορά που έπαιξε με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε παιχνίδι, ήταν στις 21 Δεκεμβρίου και το ματς με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Κλείνουν δηλαδή τρεις μήνες, χωρίς ο Μουκουντί να έχει πάρει αγωνιστικά λεπτά με την ΑΕΚ. Διάστημα πολύ μεγάλο.

Ο Αλμέιδα υπολογίζει πολύ τον Καμερουνέζο στόπερ για τα παιχνίδια των playoffs. Εξάλλου στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών, ο Μουκουντί είναι πιο ψηλά από τον Κάλενς. Επομένως έχει μεγάλη σημασία να μπορέσει να ξαναβρεί ο Καμερουνέζος τον αγωνιστικό του ρυθμό. Έστω και μέσα από ένα φιλικό παιχνίδι, όπως το αυριανό με τον Απόλλωνα, στο οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει και βασικός.

Περίπου κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Πάολο Φερνάντες. Βεβαίως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν έχει τόσο μεγάλο διάστημα αποχής όσο ο Μουκουντί. Ούτε όμως είναι τόσο ψηλά στην ιεραρχία για την θέση του, όπως ο Καμερουνέζος. Παρόλα αυτά ο Φερνάντες είναι μια υπερπολύτιμη λύση για την μεσοεπιθετική γραμμή, την οποία ο Αλμέιδα θέλει όσο το δυνατόν πιο… ετοιμοπόλεμη για τα playoffs.

Ο Φερνάντες έχει μπει ως αλλαγή πριν από περίπου έναν μήνα στο ματς με την Λαμία για εννέα λεπτά. Ενώ ένα γεμάτο 25άλεπτο, έκανε στις 4 του Φλεβάρη με τον Αστέρα. Έχει όμως και αυτός μεγάλη ανάγκη να πάρει αγωνιστικό ρυθμό. Και το αυριανό φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Πηγή: Sportal.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X