Γιατί σταματάμε να χάνουμε βάρος ενώ κάνουμε δίαιτα

Γιατί σταματάμε να χάνουμε βάρος ενώ κάνουμε δίαιτα

Η διατήρηση του βάρους μετά από μια δίαιτα είναι πάντοτε δύσκολη υπόθεση, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα ή αργά το χάνετε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η διατήρηση του βάρους μετά από μια δίαιτα είναι πάντοτε δύσκολη υπόθεση, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα ή αργά το χάνετε.

Ένα από τα «προβλήματα» με τις βραχυπρόθεσμες δίαιτες είναι ότι όταν χάνουμε βάρος δεν χάνουμε μόνο λίπος, αλλά και αρκετούς μύες, οι οποίοι -σε αντίθεση με το λίπος- καίνε ενέργεια και θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και όταν κοιμόμαστε. Έτσι, όταν χάνετε μυϊκή μάζα, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός σας (οι θερμίδες που καίτε σε κατάσταση ηρεμίας) επιβραδύνεται.

Όπως εξηγεί ο ειδικός σε θέματα διατροφής, Dr Michael Mosley στη βρετανική DailyMail, αυτό σημαίνει ότι η απώλεια μυϊκής μάζας όχι μόνο θα σταθεί εμπόδιο στην απώλεια βάρους σας, αλλά θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να διατηρηθείτε στα κιλά σας όταν σταματήσετε τη δίαιτα. Πέραν αυτού, η άλιπη μυϊκή μάζα είναι επίσης απαραίτητη για τη δύναμη και την κινητικότητα, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X