Ανατροπή, τρίτος σερί ημιτελικός και... Γκοφ για τη Σάκκαρη (VIDEO)

Ανατροπή, τρίτος σερί ημιτελικός και... Γκοφ για τη Σάκκαρη (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Μετά από σκληρή μάχη 2 ωρών και 54 λεπτών, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (No.9) λύγισε τη φορμαρισμένη Αμερικανίδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ψυχωμένη Μαρία Σάκκαρη γύρισε το ματς με την Έμα Ναβάρο και πέρασε στα ημιτελικά του Indian Wells για τρίτη διαδοχική χρονιά!

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και μετά από σκληρή μάχη 2 ωρών και 54 λεπτών, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (No.9) λύγισε τη φορμαρισμένη Αμερικανίδα (Νο.23) με 5-7, 6-2, 6-4 και έχει τώρα μεγάλο ραντεβού με την Κόκο Γκοφ στην τετράδα της διοργάνωσης (16/3, 03.00). Η νεαρή Αμερικανίδα, κάτοχος του US Open και Νο.3 στον κόσμο, άφησε εκτός με 6-4, 6-3 την Κινέζα Γούε Γουάν.

Στο πρώτο της τουρνουά με τον Ντέιβιντ Γουίτ στο πλευρό της, μάλλον κάτι έχει αλλάξει στην ψυχολογία της Μαρίας! Το ματς με τη Ναβάρο στράβωσε… απότομα, όμως εκείνη δεν έχασε σε καμία στιγμή στην ψυχραιμία της, ούτε καν όταν «πέταξε» το προβάδισμα με μπρέικ στο τρίτο σετ. Τότε, δηλαδή, που φαινόταν ότι είχε πάρει το μομέντουμ η 22χρονη αντίπαλός της.

Διαχειρίστηκε, λοιπόν, με άψογο τρόπο τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε και παίρνει και την ενθάρρυνση που ζητάει, χωρίς πολλά λόγια, από την ομάδα της. Μάλλον αυτό είναι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή! Η αλήθεια είναι ότι είχε καιρό να παίξει τόσο καλά…

Η Μαρία ήταν αυτή που πέτυχε πρώτη μπρέικ στο πρώτο σετ (4-3), αλλά η Ναβάρο είχε την άμεση απάντηση (4-4) και η ισορροπία διατηρήθηκε μεχρι το 5-5. Η τενίστρια από τη Νέα Υόρκη κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια (5-6) και έχοντας το αβαντάζ να βρίσκεται στην πλευρά του ευνοϊκού ανέμου στο τέλος του σετ, εκμεταλλεύτηκε με winner το πρώτο της σετ πόιντ και στρίμωξε τη Σάκκαρη.

Η 28χρονη Ελληνίδα, ωστόσο, δεν πτοήθηκε με το ανέλπιστο φινάλε και μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ. Σημείωσε δύο μπρέικ στη σειρά, προηγήθηκε με 3-0 και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε άνετα στην ισοφάριση, αλλά η Ναβάρο έβγαλε αντίδραση και σε ένα μαραθώνιο γκέιμ εννιά ισοπαλιών έχασε τέσσερις ευκαιρίες να πάρει το ένα μπρέικ πίσω.

Η Μαρία είχε σετ πόιντ στο σερβίς της Ναβάρο στο 5-1 (0/2), όμως τελικά αναγκάστηκε να σερβίρει για το 1-1 αμέσως μετά, όπου χρειάστηκε να σβήσει άλλα τέσσερα μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της, πριν εκμεταλλευτεί το όγδοο σετ πόιντ της!

Τα πάντα ήταν πλέον υπέρ της Μαρία και τα πράγματα ξεκαθάρισαν ακόμα περισσότερο όταν μπήκε με μπρέικ στο τρίτο σετ (1-0). Η Ναβάρο, όμως, δεν έπαψε να παλεύει και όχι μόνο πήρε το μπρέικ πίσω και γύρισε το σκορ σε 2-3, αλλά φαινόταν και ικανή να αρπάξει τη νίκη.

Τότε ήταν που μίλησαν η ποιότητα και η εμπειρία της Σάκκαρη, που πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο 4-4 και στη συνέχεια σφράγισε την πρόκριση στο δεύτερο ματς πόιντ της, για να κλείσει θέση στον δέκατο WTA 1000 ημιτελικό της.

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, οι winners ήταν 28-25, τα αβίαστα 51-48 και το καλό για τη Μαρία είναι ότι βελτίωσε το ποσοστό της στο πρώτο σερβίς (60%).

Ό,τι και να γίνει κόντρα στην Γκοφ, το βέβαιο είναι ότι με τις εμφανίσεις της στο Indian Wells στέλνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή σεζόν. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι δεν είναι πλέον απλά μια δοκιμαστική περίοδος με τον Γουίτ…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X