Έγινε το αυτονόητο για το αδίκημα της... ταράτσας, αλλά η ΑΕΚ και ο κόσμος της, παραμένουν στο «στόχαστρο»

Έγινε το αυτονόητο για το αδίκημα της... ταράτσας, αλλά η ΑΕΚ και ο κόσμος της, παραμένουν στο «στόχαστρο»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τις απίστευτες καταστάσεις που ζούμε...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα έξι παιδιά που δεν έπρεπε καν να έχουν υποστεί αυτή την ταλαιπωρία, αθωώθηκαν για το αδίκημα της… ταράτσας και των δύο καπνογόνων που κράτησαν στα χέρια τους, χωρίς να προκαλέσουν το παραμικρό πρόβλημα. Το αυτονόητο έγινε δηλαδή, απλά στην Ελλάδα δυστυχώς τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Όταν νομικοί, αλλά και δικαστές έχουν φτάσει στο σημείο να δικάζουν με τη λογική τους, όπως συνέβη στη δίκη των έξι άδικα συλληφθέντων οπαδών της ΑΕΚ στη Λαμία, καταλαβαίνετε για τι παράλογες έως και επικίνδυνες πτυχές έχει ο νέος αθλητικός νόμος.

Δεν είναι όμως μόνο κάποιες συγκεκριμένες επικίνδυνες πτυχές του νέου αθλητικού νόμου, που θα πρέπει να διαφοροποιηθούν. Είναι και το κυνήγι, είναι και η στοχοποίηση στον κόσμο της ΑΕΚ, με παραδείγματα όπως αυτά που ζήσαμε και τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, από την παρουσία «Ενωσιτών» στο φάιναλ φορ του βόλεϊ γυναικών στο Λουτράκι.

Όταν δηλαδή στον άλλον απαγορεύεις να πάει στο γήπεδο με μπλούζα της ομάδας του ή οποιοδήποτε ρούχο που φέρει διακριτικά της ομάδας, όταν του απαγορεύεις να έχει μαζί του πανό και κασκόλ, όταν τον απειλείς ότι εφόσον τραγουδήσει ημίγυμνος, βγάλει δηλαδή την μπλούζα του από τη μέση και πάνω για να τραγουδήσει, θα τον πετάξεις εκτός γηπέδου, τότε αλήθεια, καταπολεμάς τη βία ή την ασκείς εσύ ο ίδιος με παράλογες απαγορεύσεις;

Τι μπορεί να κρύβεται όμως πίσω από αυτή την στοχοποίηση; Σε τι στοχεύουν αυτές οι απαράδεκτες και παράλογες απαγορεύσεις, που ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με την καταπολέμηση της βίας; Μην ξεχνάμε ότι τα γεγονότα της ταράτσας στη Λαμία ήταν παρεπόμενα της ξαφνικής απόφασης για κεκλεισμένων των θυρών ματς.

Της απόφασης δηλαδή να μην μεταβούν ΑΕΚτζήδες στην πόλη της Φθιώτιδας. Δεν είναι μυστικό, ούτε είναι κάτι τωρινό, ότι για την Πολιτεία το εύκολο ήταν πάντα να κλείνει τα γήπεδα, κι ακόμα περισσότερο να απαγορεύει τις μετακινήσεις οπαδών, προκειμένου να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Όλα ωστόσο τα πολύ άσχημα γεγονότα, όπως η δολοφονία του Άλκη, η δολοφονία του Μιχάλη καθώς και η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, δεν έγιναν ούτε μέσα σε γήπεδο, ούτε στο πλαίσιο μετακίνησης φιλοξενούμενων οπαδών για κάποιον αγώνα. Η βία δεν είναι θέμα γηπεδικό, είναι φαινόμενο κοινωνικό και γεννιέται στους δρόμους. Και οι δολοφονίες του Μιχάλη Κατσούρη και του Γιώργου Λυγγερίδη, παραμένουν ακόμα ανεξιχνίαστες.

Οι ΑΕΚτζήδες, αλλά και οπαδοί άλλων ομάδων σε μικρότερο βαθμό, συνεχίζουν σε παρέες και όχι οργανωμένα, να κάνουν εκδρομές προκειμένου να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν αρέσει στην Πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς. Και πολλές φορές είναι λες και επιχειρείται να ρίξουν τους ΑΕΚτζήδες σε κάποια παγίδα, ώστε να «τσιμπήσει» κάποιος, να αντιδράσει και να παρανομήσει, προκειμένου να τιμωρήσουν μετά και την ομάδα και τον κόσμο της.

Σκεφτείτε απλά να είχε αντιδράσει έστω και ένας ΑΕΚτζής στη σύλληψη του και να προκαλούσε επεισόδιο. Και μακάρι να πέσω έξω, αλλά θεωρώ ότι δεν παίχτηκε στη Λαμία, το τελευταίο επεισόδιο της στοχοποίησης της ΑΕΚ και του κόσμου της.

Δεν λύνεται όμως με παραλογισμούς, ακρότητες και αντιδημοκρατικές μεθόδους, το θέμα της βίας. Και δεν γίνεται να τρομάξουμε τα παιδιά μας, λέγοντάς τους ότι δεν θα πρέπει να φοράνε τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Και δεν το γράφω αυτό τυχαία. Ξέρω γονείς που τους υποχρέωσαν να βγάλουν τις μπλούζες των παιδιών τους για να μπουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν αθλητική δραστηριότητα.

Δεν μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθερα εγκληματικά στοιχεία, να είναι στα σπίτια τους ήσυχοι εκείνοι που έκαναν δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, και να ταλαιπωρούνται παιδιά που κράτησαν στα χέρια τους ένα καπνογόνο δίχως να το πετάξουν πουθενά, δίχως να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Δεν γίνεται…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X