ΑΕΚ: Τσούμπερ, ο άνθρωπός της στα play off!

ΑΕΚ: Τσούμπερ, ο άνθρωπός της στα play off!

Ο Στίβεν Τσούμπερ που λόγω καρτών δεν υπολογίζεται στην ΑΕΚ για την αποψινή πρεμιέρα με τη Λαμία, είναι ο άνθρωπός της στα play off

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στίβεν Τσούμπερ που λόγω καρτών δεν υπολογίζεται στην ΑΕΚ για την αποψινή πρεμιέρα των play off, σημειώνει ή δημιουργεί στο τουρνουά ένα «κιτρινόμαυρο» γκολ κάθε 166′ και… παίρνει φωτιά όταν η μπάλα… καίει.

Λένε πολλοί, δικαίως ή αδίκως οι γνώμες διίστανται, πως μαζί με τα play off ξεκινά και το… κανονικό πρωτάθλημα, επειδή εκεί κρίνεται ο τίτλος και οι ομάδες θα δώσουν, ως επί το πλείστων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλαδή, ντέρμπι ολκής. Μεγάλα ματς που συνήθως… ταιριάζουν σε αντίστοιχου βεληνεκούς παίκτες.

Στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί και η Ενωση στέκεται στην αφετηρία του μίνι τουρνουά ως η κάτοχος του τίτλου. Απών από τη σημερινή (10/3) της πρεμιέρα στο «Αθανάσιος Διάκος» θα είναι λόγω τιμωρίας ο Στίβεν Τσούμπερ και αυτόματα ο Ελβετός θα λείψει για «παρθενική» φορά από παιχνίδι του τουρνουά, στα δύο χρόνια της εν Ελλάδι παρουσίας του.

Ετσι ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στον περσινό πρώτο σκόρερ των play off (σ.σ. μαζί με τον Σεντρίκ Μπακαμπού) τα οποία έστεψαν την ομάδα του πρωταθλήτρια, δεδομένο που παρατίθεται για να αντικατοπτρίσει το μέγεθος του κενού του, αν και στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ υπάρχουν πολλές λύσεις πρώτης γραμμής.

Πάντως είναι ένα στοιχείο που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος είναι «φτιαγμένος» για τέτοια παιχνίδια, εκεί δηλαδή που η μπάλα «καίει» και ξέχωρα από το ταλέντο απαιτείται οξυδέρκεια και… καρδιά.

Πόσο δε όταν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως τα 9 από τα 32 γκολ της ΑΕΚ στα play off στο διάστημα που φορά τη φανέλα της, στις σεζόν 2021/22 και 2022/23 δηλαδή, φέρνουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Σχεδόν το 1/3 εξ’ αυτών είναι απόρροια εκτέλεσης ή δημιουργίας του, αφού πέτυχε 6 και έφτιαξε άλλα 3, επίδοση που αντικατοπτρίζει ανάγλυφα όλα τα παραπάνω.

Στην πρώτη του περίοδο σκόραρε στην ήττα 3-2 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ενώ προηγουμένως «έφτιαξε» το 0-2 του Λάζαρου Ρότα στους «Ζωσιμάδες». Συν τοις άλλοις του πιστώνεται ουσιαστικά αλλά όχι επίσημα και το 0-2 του Λιβάι Γκαρσία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε έναν αγώνα όπου η ΑΕΚ δέχθηκε τρία τέρματα από το 75′ και μετά, έχασε 3-2 από τον Αρη και έμεινε εκτός Ευρώπης. Αρα η… κανονική αναλογία πρέπει να είναι 10/32.

Στη δεύτερη όπου και πανηγύρισε το νταμπλ ήταν… καταιγιστικός. Βρήκε από μία φορά δίχτυα στις νίκες της Νέας Φιλαδέλφειας με 4-0 επί των ΠΑΟΚ και Βόλου όπως και στο 2-1 της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Αρη, ενώ στις 9 Απριλίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ενωσης στο 3-1 επί των «κίτρινων». Τότε ήρθε στο 60′ από τον πάγκο, σκόραρε δις (82′, 88′) και διαμόρφσωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Συν τοις άλλοις είχε δοκάρι στη «λευκή» ισοπαλία της Λεωφόρου και τελείωσε πολλές και κλασικές «κιτρινόμαυρες» «καθαρές» ευκαιρίες. Στην μπάλα όμως όλα μπαίνουν, όλα χάνονται και παίζουν και οι τερματοφύλακες, μην το ξεχνάμε.

Αυτά στο εκτελεστικό κομμάτι γιατί και στο δημιουργικό αποδείχθηκε καταλυτικός, καθώς «έφτιαξε» το 0-1 του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο Φάληρο και το 2-0 του ίδιου κόντρα στον Βόλο, στη φιέστα τίτλου του club.

Τι μας κάνουν όλα τα παραπάνω; Οτι ο Τσούμπερ στα play off, στα παιχνίδια δηλαδή όπου το διακύβευμα είναι μεγάλο και κρίνονται κούπες, πετυχαίνει ή δημιουργεί γκολ κάθε 166′. Σε λίγες ώρες ωστόσο δεν θα βρίσκεται ούτε στον πάγκο και ο Πελάδο δεν θα υπολογίζει στο «ελβετικό του πολυεργαλείο».

Ο Στίβεν Τσούμπερ στα play off

Αγώνες: 20
Λεπτά: 1.460′
Γκολ: 6
Ασίστ: 3
Τελικές: 52
Είναι άμεσα μέσα σε κάποιο «κιτρινόμαυρο» γκολ: 1/162,2′

Πηγή: gazzetta.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X