Ετσι χάθηκε για την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, η λάσπη της Τούμπας για να τη σταματήσουν! (VIDEO)

Ετσι χάθηκε για την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, η λάσπη της Τούμπας για να τη σταματήσουν! (VIDEO)

Στον βούρκο της Τούμπας, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά των τριών βαθμών από τους γηπεδούχους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το δεύτερο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, αυτό του 1985, είχε πολύ έντονο το άρωμα της… λάσπης. Ήταν η λάσπη που οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν προκαλέσει, καταβρέχοντας με μάνικα τον αγωνιστικό χώρο τη μέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ ήταν πρωτοπόρος και στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο, αλλά δεν ήταν η καλύτερη ομάδα. Ειδικά απέναντι σε μια ΑΕΚ που είχε βελτιωθεί ραγδαία με την απόκτηση του Μάρτον Εστερχάζι και με την πρόσληψη του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη μέσα στον Δεκέμβριο του 1984, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Στο τέλος του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ ήταν έξι βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ (μεγάλη διαφορά, ειδικά με το τότε σύστημα 2-1-0) ενώ δεύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός. Όμως, μετά από τέσσερις αγωνιστικές στον β’ γύρο, η ΑΕΚ είχε πλησιάσει στους τρεις βαθμούς κι ήθελε τη νίκη στο ντέρμπι των δικεφάλων, ώστε να βάλει για τα καλά φωτιά στο πρωτάθλημα.

Το σοκ της λάσπης!

Τη μέρα του αγώνα, όμως, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την αποστολή της αθηναϊκής ομάδας όταν έφτασε στην Τούμπα. Αν και δεν είχε βρέξει, το γήπεδο ήταν σαν λίμνη, αφού οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ είχαν ρίξει χιλιάδες λίτρα νερό με μάνικες! Ο τεχνικός της ομάδας Βάλτερ Σκότσικ θεωρούσε ότι η ομάδα του απέδιδε καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες και ότι η πολύ τεχνική ομάδα της ΑΕΚ θα είχε πρόβλημα.

Και πάλι, όμως, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στη νίκη. Προηγήθηκε στο 29′ με τον Εστερχάζι, και παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε στο 60′ από τον Χρήστο Δημόπουλο, πλησίασε σε δεύτερο γκολ με τον Θωμά Μαύρο στο 73′. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να επιβάλλει απόλυτα το παιχνίδι της μέσα στη λάσπη. Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε και διατήρησε τη διαφορά του.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζής, Στυλιανόπουλος, Μανωλάς, Γεωργαμλής, Π. Παπαϊωάννου, Μπαλής, Βλάχος, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X