Θα το πιούμε όλο το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους

Θα το πιούμε όλο το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για μια ακόμα εντός έδρας ήττα και την προβληματική διαχείριση της ΑΕΚ Betsson στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Η ΑΕΚ Betsson έχασε για τρίτη φορά φέτος από τον Προμηθέα και πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ. Θα πει κάποιος, ήττα έχει γίνει συνήθεια για αυτήν την ομάδα τους τελευταίους τρεις μήνες και θα βαρεθούμε να μετράμε αρνητικά ρεκόρ, αλλά δυστυχώς αυτή η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όσο και να λένε κάποιοι να αποκλειστεί από την οκτάδα για να ηρεμίσουμε, προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και όταν όλα πάνε στραβά, μπορούν να γίνουν ακόμα και χειρότερα.

Τραγικό πρώτο μέρος, αντεπίθεση στο δεύτερο

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ταλαιπώρησε το μπάσκετ και όσους έβλεπαν τον αγώνα. Δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην δυνατή άμυνα του Προμηθέα και παράλληλα στο δικό της αμυντικό κομμάτι, μονίμως κάτι γινόταν και δεχόταν πόντους. Πραγματικά κανείς δεν καταλάβαινε τι ακριβώς ήθελε να κάνει η Ένωση στο γήπεδο και γιατί χρησιμοποιήθηκαν κάποιες ακατανόητες πεντάδες. Στην πορεία και με τις αλλαγές που έγιναν έστρωσε κάπως το πράγμα αλλά και πάλι υπήρχε μια αναρχία.

Για μια ακόμα φορά η είσοδος του Καράμπελα, νοικοκύρεψε την ομάδα, με τον νεαρό γκαρντ να πιέζει την μπάλα και να δυσκολεύει την κυκλοφορία, ενώ στην επίθεση μοίρασε και πάλι οκτώ ασίστ. Όταν το παιχνίδι πήγε στους 14 πόντους διαφοράς, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και με ένα στοχευμένο παιχνίδι κατάφερε να την ανατρέψει και να περάσει μπροστά. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, διάβασαν και χτύπησαν όλες τις αλλαγές στα σκριν, χτυπώντας τα εσωτερικά μισμάτς με τους Κουζμίνσκας, Κουζέλογλου και ΜακΡέι και έφεραν τα πάνω κάτω.

Πλέον στην τέταρτη περίοδο, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Όπως συμβαίνει πάντα στις περισσότερες των περιπτώσεων, όταν ένα παιχνίδι πάει στις τελευταίες κατοχές, η ομάδα που έχει πιο ισχυρές βάσεις, είναι πιο καλά δουλεμένη και ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο, θα έχει το προβάδισμα για την νίκη. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την Χολόν την Τρίτη, σε ματς που ήθελε 1-2 καλές επιθέσεις και άμυνες, ενώ το ίδιο συνέβη και χθες. Ο Προμηθέας έδωσε την μπάλα στον Χέιλ, δημιούργησε χώρους για να παίξει ένας εναντίον ενός, κέρδισε φάουλ και έβαλε τις βολές.

Όταν χρειάστηκε η ΑΕΚ να βγάλει και εκείνη ένα play, ο ΜακΡέι έκανε λάθος από την καλή άμυνα του Ρέινολντς και κρίθηκε το παιχνίδι. Αυτά είναι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά σε αυτό το επίπεδο και δυστυχώς η ΑΕΚ τις κάνει συνεχώς λάθος. Το 21 ασίστ για 16 λάθη, την ώρα που ο Προμηθέας είχε 17/5 λέει όλη την ιστορία του αγώνα.

Πρόβλημα στην διαχείριση

Πάμε και τα περίεργα τώρα. Είναι κάποιες επιλογές που ξενίζουν και επειδή γίνονται επαναλαμβανόμενα, παραμένουν ανεξήγητες. Για τον Αγραβάνη τα έχουμε πει πολλές φορές. Το παιδί βρίσκεται σε κακή κατάσταση και όσο περισσότερο παίζει, τόσο πιο πολύ εκτίθεται. Ο Μόργκαν, ίσως έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ΑΕΚ, αφού βοήθησε πολύ ειδικά στην επίθεση και όμως παρόλα αυτά, είδε όλη την 4η περίοδο από τον πάγκο. Προφανώς, ο Κουζέλογλου πήγε καλά και το σχήμα με τον Κουζμίνσκας απέδωσε, όμως εφόσον ήταν σε καλή μέρα, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει και αυτός.

Βλέποντας την αόρατη μέρα που βρέθηκε ο Ραντλ και την καλή του Νάιτ, εφόσον ο Αμερικανός δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ως playmaker, θα μπορούσε να πάει στο ‘2’ μαζί με τον Καράμπελα, κάτι που έγινε για λίγα δευτερόλεπτα μόνο. Ο Καράμπελας μπορεί να βελτιώσει το έλλειμα δημιουργίας που έχει η ομάδα, ενώ ο Νάιτ θα δώσει σκορ από το πλάι. Ο Νετζήπογλου, πάλι με περιορισμένο ρόλο, σε μια διαχείριση που δεν μοιάζει να έχει σταθερές αλλά κάθε φορά να ψάχνεται.

Η ΑΕΚ αγνοεί εντός έδρας νίκη εδώ και τρεις μήνες και από εκεί που δεν κέρδιζε εκτός έδρας στον πρώτο γύρο, πλέον σταμάτησε να κερδίζει και τους αγώνες στην έδρα της. Πλέον για να πάρει την 6η θέση, θα πρέπει να κάνει δύο νίκες και ο Κολοσσός να χάσει τουλάχιστον έναν αγώνα. Πώς θα το κάνει αυτό πραγματικά δεν ξέρω.

Το πικρό φετινό ποτήρι θα πρέπει να το πιούμε μέχρι τέλους, καθώς αυτή η ομάδα, παρόλο που προσπαθεί και τα δίνει όλα, στο τέλος δεν μπορεί να κερδίσει και αυτό μάλλον είναι χειρότερο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X