Η παιχτάρα Λιούμπι, η (σωστή) αλλαγή του και ο παίκτης που έχει λείψει πολύ

Η παιχτάρα Λιούμπι, η (σωστή) αλλαγή του και ο παίκτης που έχει λείψει πολύ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει δυο κουβέντες για τον Λιούμπιτσιτς και την διαχείριση του και ακόμα δυο για το κέντρο της άμυνας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέσα σ’ όλη την στεναχώρια που η ΑΕΚ πέταξε με τόσο μεγάλη ευκολία και με τόσο άτσαλο τρόπο το πλεονέκτημα να πάει με πρωτιά στα Play Offs, υπήρχαν και πράγματα στο Χαριλάου που σε έκαναν λίγο να χαμογελάς. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως ο Πόνσε συνεχίζει με συνέπεια να βάζει την μπάλα (και εν προκειμένω και τους αντιπάλους του) στα δίχτυα. Η ΑΕΚ ξεκάθαρα έχει το κορυφαίο και πιο αποτελεσματικό επιθετικό δίδυμο στο πρωτάθλημα και αυτό θα μετρήσει πολύ στα Play Offs.

Επίσης πραγματικά να χαίρεσαι, ήταν η εικόνα που έδειξε για ακόμα ένα ματς ο Λιούμπιτσιτς. Το πρώτο του ως βασικός. Και σ’ ένα ματς στο οποίο στο ξεκίνημα, έφαγε πολύ ξύλο από τους παίκτες του Άρη. Ίσως το περισσότερο ξύλο απ’ όλους τους παίκτες της ΑΕΚ και μάλιστα τις πιο πολλές φορές αυτό έμεινε ατιμώρητος. Λίγο χρειάστηκε να το συνηθίσει όλο αυτό ο Λιούμπι και μετά έκανε πολύ ωραία πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Είχε εξαιρετικές επαφές με την μπάλα και μάλιστα με ταχύτητα. Και για μια ακόμα φορά έδειξε πόσο μεγάλο χάρισμα έχει να κινείται χωρίς την μπάλα και να πατάει όπως πρέπει την αντίπαλη περιοχή. Έδειξε επίσης πως έχει και πολύ καλά τελειώματα. Στην πρώτη του εκτέλεση στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω πως ο Κουέστα κάνει μια από τις καλύτερες αποκρούσεις της φετινής σεζόν. Και στην δεύτερη φάση του, που κάνει τρομερή κίνηση για να φέρει την μπάλα μπροστά του και να εκτελέσει, η μπάλα φεύγει εκατοστά έξω από το δοκάρι.

Γενικώς ο Λιούμπιτσιτς ήταν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στο Χαριλάου. Εξ ου και άνοιξε μεγάλη κουβέντα για το γεγονός πως ο Αλμέιδα τον έκανε αλλαγή. Νομίζω περισσότερο αυτή η κουβέντα φούντωσε, αφενός επειδή τελικά η ΑΕΚ δεν έφυγε με τη νίκη, αλλά και επειδή όλοι όσοι μπήκαν αλλαγή (εξαιρουμένου του Πινέδα) είτε δεν βοήθησαν, είτε δεν φάνηκαν καν. Παρόλα αυτά νομίζω πως είναι τρελό να ψάχνουμε σκιά και λάθος, πίσω από την αλλαγή του Λιούμπιτσιτς.

Αυτό που βλέπαμε όλοι εμείς, ότι δηλαδή ο Λιούμπι ήταν από τους καλύτερους παίκτες, προφανώς και το έβλεπε πολύ καλύτερα και πολύ πιο καθαρά ο Αλμέιδα. Και φυσικά δεν υπάρχει κανένας προπονητής σ’ αυτόν τον πλανήτη ή σε οποιονδήποτε άλλον υπάρχει ζωή και σίγουρα θα παίζουν και εκεί ποδόσφαιρο, που να βγάζει από το γήπεδο τον καλύτερο παίκτη του, χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος. Είτε αγωνιστικός, είτε μη αγωνιστικός. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν αγωνιστικός.

Ο Λιούμπι είχε τρέξει πολύ, είχε φάει και μπόλικο ξύλο και ήταν και φορτωμένος και με μια κίτρινη κάρτα. Όλοι αυτοί είναι λόγοι αρκετοί, για να κάνει ο Αλμέιδα αυτή την αλλαγή. Συν το γεγονός, πως στην θέση του Λιούμπιτσιτς, μπήκε ο Πινέδα. Δεν φαντάζομαι να έχει κανείς στο μυαλό του, πως ένα μοίρασμα στον χρόνο ανάμεσα σ’ αυτούς τους δυο παίκτες στην θέση του οχταριού, συνιστά μια λάθος τακτική προσέγγιση. Αφήστε που ήταν η προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πινέδα, η οποία οδήγησε στο γκολ που πέτυχε ο Πόνσε και έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Εννοείται πως ο Αλμέιδα δεν είναι υπεράνω κριτικής. Άλλωστε την πιο σκληρή, την κάνει ο ίδιος στον εαυτό του. Ακόμα και δημόσια. Ούτε φυσικά υπάρχει κανένας προπονητής στον κόσμο που να είναι αλάνθαστος. Νομίζω όμως, πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, σηκώθηκε σκόνη και κουβέντα για τις αλλαγές κυρίως γιατί οι παίκτες που μπήκαν δεν βοήθησαν καθόλου και φυσικά επειδή στράβωσε όπως στράβωσε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Κάλενς και η απουσία του Μουκουντί

Βεβαίως για να είμαστε και ξεκάθαροι, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η πραγματικότητα είναι πως δεν θα είχε αυτή την σκληρή εξέλιξη, αν δεν γινόταν εκείνο το αχρείαστο μαρκάρισμα του Κάλενς σ’ ένα σημείο που ο Μορόν ήταν τόσο μακριά από την περιοχή και έβγαινε προς το πλάγιο. Και το ίδιο ακριβώς, σε περίπου ίδιο χρονικό σημείο, είχε γίνει και στην Τούμπα. Στα μάτια τα δικά μου, καθαρά ποδοσφαιρικά, κανένα από τα δυο δεν είναι φάουλ. Ειδικά αυτό στο Χαριλάου. Αλλά δεν υπάρχει καν λόγος να πάει ο Κάλενς σε τέτοιο μαρκάρισμα.

Εννοείται πως δεν βάζω στο τραπέζι πως η ΑΕΚ δεν κέρδισε εξαιτίας ενός παίκτη. Αλίμονο και να το έκανα. Θα ήταν και ντροπή και αντιποδοσφαιρικό. Αυτό που σίγουρα σκέφτομαι και μετά το ματς με τον Άρη, είναι πως στην ΑΕΚ έχει λείψει πάρα πολύ στην φετινή σεζόν ο Μουκουντί. Είναι καλός στόπερ ο Κάλενς, αλλά έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θαρρώ πως είναι και για συγκεκριμένες αγωνιστικές απαιτήσεις. Πολύ χρήσιμος ο Περουβιανός, αλλά το δίδυμο Βίντα με Μουκουντί έδινε μια πολύ διαφορετική ασφάλεια στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι.

Η παιχτάρα Λιούμπι, η (σωστή) αλλαγή του και ο παίκτης που έχει λείψει πολύ

Ο Μουκουντί φέτος πήρε πολύ πάνω του το βάρος της Ευρώπης. Και φυσικά η ΑΕΚ πλήρωσε αυτή την ιστορία με το κύπελλο εθνών Αφρικής. Διότι δεν είναι μόνο πως τον έχασε τον Μουκουντί για ένα σημαντικό διάστημα για τα παιχνίδια της εθνικής του. Είναι και πως γύρισε με πρόβλημα τραυματισμού. Όπως σχεδόν όλοι οι παίκτες που πήγαν στο κύπελλο εθνών Αφρικής, απ’ όλες τις ομάδες. Κυρίως διότι ο τρόπος που λειτουργούν τα ιατρικά τιμ σ’ αυτές τις εθνικές ομάδες, όταν κάποιος παίκτες έχει ενοχλήσεις, είναι λίγο κάτι από «σήκω και πάτα το».

Ευτυχώς τώρα ο Μουκουντί είναι απολύτως καλά. Αλλά βεβαίως πλέον θα χρειαστεί και τον χρόνο του, γιατί με την ΑΕΚ έχει να παίξει από τον Δεκέμβρη. Σχεδόν 2,5 μήνες. Πρέπει όμως να βρει τον ρυθμό του, διότι η ΑΕΚ θα τον χρειαστεί στα κρίσιμα ματς που έχει μπροστά της. Το ίδιο και τον Κάλενς, το ίδιο και όλους τους παίκτες. Απλώς νομίζω πως είναι μείζονος σημασίας, να ξανασμίξει το δίδυμο Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X