Η επίσημη θέση της ΑΕΚ για το VAR - «Η σύμβαση να μείνει δημόσια και να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι»

Η επίσημη θέση της ΑΕΚ για το VAR - «Η σύμβαση να μείνει δημόσια και να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι»
Photo Credits: INTIME

Η τοποθέτηση του Γιώργου Κοσμά εκ μέρους της ΑΕΚ για το VAR

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη σημερινή συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ συζητήθηκε η ανανέωση της σύμβασης του VAR που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ο CEO της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς τοποθετήθηκε από πλευράς Ένωσης λέγοντας για την σύμβαση πως:  «ακριβώς επειδή το πρωτάθλημα όπως διαπιστώσαμε και με την τελευταία κυβερνητική απόφαση απασχολεί την κοινωνία και την κυβέρνηση σε επίπεδο δημόσιας τάξης, πρέπει να παραμείνει αξιόπιστο όπως είναι τώρα.

Πιο αξιόπιστο από κάθε άλλη φορά. Γι΄αυτό μιλάω για το συντονισμό όλων μας κι αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε. Ανεξάρτητα από την επικοινωνία που επιχειρεί να κάνει η μία ή η άλλη ομάδα.

Πρέπει να μείνει αξιόπιστο στον βαθμό που είναι σήμερα και να το βελτιώσουμε. Αν είναι δυνατόν και με την goal line τεχνολογία και με το ημί-αυτόματο οφσάιντ, αν είναι δυνατόν και με το αυτόματο οφσάιντ.

Όλα αυτά κοστίζουν όμως και οι προσθήκες στην υπάρχουσα σύμβαση. Είναι δύσκολο για τις ομάδες, ειδικά για τις μικρότερες να συνεισφέρουν σε αυτό. Πρέπει να συντονιστούμε και να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική έτσι ώστε αυτή η σύμβαση να μείνει δημόσια, είναι μονόδρομος αυτό καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα».

Και συμπλήρωσε με πρόταση για δημοσιοποίηση διαλόγων: «Όσον αφορά την δημοσιοποίηση των διαλόγων του VAR, ήταν το μοναδικό καλό που έκανε ο υπάλληλος του κ. Μαρινάκη, ο κ. Κλάτενμπεργκ, αλλά βέβαια το πήρε πίσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο θετικό που να έκανε έστω και βραχυπρόθεσμα. Και η ΑΕΚ επιθυμεί να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι του VAR, όπως και η κάθε ομάδα πιστεύω το επιθυμεί. Θα βοηθήσει αυτό και το κοινό να αντιληφθούν πως λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Καλώ και την ΕΠΟ να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση. Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος είναι και θέμα VAR. Tο VAR έχει άμεση σχέση με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Έχουμε και στην Ελλάδα κριτική όπως έχουμε και διεθνώς. Και στην Αγγλία και στην Ισπανία και στην Ιταλία υπάρχει κριτική. Άλλο αυτό ομως κι άλλο η άκρατη διάχυση τοξικότητας, άλλο η ισοπέδωση».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X