Bundesliga: «Αφεντικό» για την 4η θέση η Ντόρτμουντ

Bundesliga: «Αφεντικό» για την 4η θέση η Ντόρτμουντ
Photo Credits: INTIME

Νίκη για τη Ντόρτμουντ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη για την 4η θέση (τελευταίο «εισιτήριο» στο Champions League) στην Bundesliga, με τις Ντόρτμουντ και Λειψία να προχωρούν με εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Ουνιόν και Μπόχουμ και τους Βεστφαλούς να διατηρούν τη διαφορά του +1 που έχουν από τους «κόκκινους ταύρους».

Το γκολ του Καρίμ Αντεγέμι λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους έβαλε μπροστά στο σκορ τη Ντόρτμουντ κι αυτό του Ιαν Μάατσεν στο 90΄ «σφράγισε» το «διπλό» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τους Βεστφαλούς (2-0), που εξακολουθούν να έχουν το «πάνω χέρι» στην κούρσα για την κατάκτηση της 4ης θέσης του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η Λειψία δεν αφήνει πάντως την Μπορούσια ν΄ απομακρυνθεί, καθώς «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο μέρος και μέσα σε έξι λεπτά σκόραρε τρεις φορές (η μία με αυτογκόλ) μετατρέποντας το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου με την Μπόχουμ σε 4-1 στο 73΄ βάζοντας τέλος στην αναμέτρηση και παραμένοντας 5η σε… απόσταση αναπνοής.

Μετά από 6 ματς χωρίς νίκη (0-4-2) η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επέστρεψε στα «τρίποντα» και, μάλιστα, εκτός έδρας με το 2-1 επί της Χαιντενχάιμ, αποτέλεσμα που μπορεί ν΄ αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη που δίνει για να βρεθεί και την επόμενη σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η επιτυχία για το συγκρότημα του Ντίνο Τοπμέλερ αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι επιτεύχθηκε απέναντι στην ομάδα που στα τελευταία 10 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε ηττηθεί μόνο μία φορά κι αυτή από την πρωτοπόρο κι αήττητη, Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-5-1 το ρεκόρ της).

Την παραμονή της στη Bundesliga «κλείδωσε» η Άουγκσμπουργκ μετά το εμφατικό εκτός έδρας 6-0 επί της ουραγού, Ντάρμστατ, η οποία σ΄ έναν από τους «τελικούς»… παραμονής που κλήθηκε να δώσει είχε δεχτεί πέντε γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο!

Η Γκλάντμπαχ πήρε το βαθμό στην έδρα της Μάιντς (1-1), η οποία «καιγόταν» για τη νίκη, προκειμένου έστω και προσωρινά να βρεθεί πάνω από την 16η Κολονία.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X