Δύο απαραίτητες νίκες και… βλέπουμε

Δύο απαραίτητες νίκες και… βλέπουμε
Photo Credits: INTIME

Πέρασε η διακοπή των εθνικών ομάδων, οι παίκτες επέστρεψαν και μπαίνουμε ξανά σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ Betsson, είχε μόνο τον Κουζέλογλου στην Εθνική ομάδα και αυτός επέστρεψε την Τετάρτη, οπότε ο Ηλίας Ζούρος είχε όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να δουλέψει.

Θα πει κάποιος, πόσα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε 15 μέρες, από μία ομάδα που δείχνει να έχει χάσει για τα καλά το δρόμο της. Σίγουρα δεν γίνεται να δούμε θεαματικές αλλαγές, αλλά κάποια τεχνικά ζητήματα, ειδικά στον τομέα της άμυνας θα πρέπει να παρουσιάσουν βελτίωση. Ήδη, απέναντι στον Παναθηναϊκό, είδαμε καλύτερες αμυντικές αντιδράσεις και καλή τακτική, όμως αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να γίνεται σε μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει επειγόντως στις νίκες. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου, που στα τελευταία 13 παιχνίδια, έχει μόλις δύο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μέσα στο 2024 μετράει μόλις μία νίκη σε 10 παιχνίδια, επισκέπτεται την Πυλαία για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σε μια αναμέτρηση πάρα πολύ κρίσιμη για την συνέχεια.

Η Ένωση είχε κερδίσει στην πρώτη αναμέτρηση τους Θεσσαλονικείς στα Λιόσια, όμως αυτήν την στιγμή βρίσκεται μια νίκη πίσω από τον ΠΑΟΚ, που έχει οκτώ, ενώ είναι ισόβαθμη στις επτά νίκες και με τον Κολοσσό Ρόδου, που όμως υπερέχει σε ισοβαθμία. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, ότι αν θέλει η ΑΕΚ να διεκδικήσει την έκτη θέση, που οδηγεί στα play-in και όχι στα play-out, θα πρέπει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, ό,τι και να γίνει. Πρώτον, θα καταφέρει να πιάσει τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία και με δύο νίκες θα είναι από πάνω του, ενώ θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί και πιθανή ήττα του Κολοσσού από τον Παναθηναϊκό και να μείνει μόνη στην έκτη θέση.

Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, που θα κάνει και αυτός ένα νέο ξεκίνημα, αφού έφυγε ο Τακιανός, θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένη, σοβαρή και να πάρει επιτέλους μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Σε περίπτωση ήττας τα πράγματα μετά θα δυσκολέψουν πάρα πολύ και θα είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο, η ΑΕΚ να οδηγηθεί στην διαδικασία των play out για να πάρει από εκεί την 7η ή την 8η θέση. Χρωστάει η ομάδα μια καλή εμφάνιση που θα δώσει και ψυχολογία για την ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια.

Χωρίς ανάσα και στην Ευρώπη

Αμέσως μετά τον ΠΑΟΚ ακολουθεί η αναμέτρηση με την Χαποέλ Χολόν στα Λιόσια, άλλο ένα παιχνίδι δίχως αύριο για την ΑΕΚ. Με το κάκιστο 0-3 ρεκόρ που κουβαλάει από τον πρώτο γύρο, η Ένωση εξάντλησε όλα τα κανονάκια που είχε και πλέον δεν έχει περιθώριο για κανένα λάθος. Πρέπει να κάνει το 3/3 για να μπορέσει να έχει ελπίδες για πρόκριση και να είναι τυχερή ώστε να την ευνοήσουν τα άλλα αποτελέσματα.

Ειδικά η 4η αγωνιστική που γίνεται την Τρίτη, μπορεί να κόψει να φτερά ή να δώσει ελπίδες για το μέλλον. Στις 19:00, ο Προμηθέας φιλοξενεί την Μούρθια στην Πάτρα, σε ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει άμεσα την ΑΕΚ, με την Ένωση να αγωνίζεται στις 20:45 με τους Ισραηλινούς στα Λιόσια. Προφανώς, η ΑΕΚ θα πρέπει ασυζητητί, να κερδίσει την Χολόν και αν μπορεί να καλύψει και την διαφορά (11π.) που έχασε στο πρώτο παιχνίδι όπως και να έχει.

Όμως, με την διαφορά της ώρας που θα έχουν οι δύο αγώνες, θα γνωρίζει αν ο Προμηθέας έχασε από την Μούρθια λίγο μετά το τζάμπολ, κάτι που θα σημαίνει ότι με 3/3 η Ένωση θα περνάει στην επόμενη φάση. Είναι ένας δύσκολος συνδυασμός, όμως οι Ισπανοί με νίκη εξασφαλίζουν την πρόκριση και αφήνουν ανοικτό παραθυράκι για την Ένωση στην συνέχεια.

Μπορεί να τα κάνει αυτά η ΑΕΚ; Κανείς δεν ξέρει, καθώς δεν μας έχει δείξει η ομάδα ότι μπορεί να παίξει σταθερά καλά για 40 λεπτά. Θα έχει σημασία λοιπόν, πώς θα επιστρέψει από αυτήν την διακοπή και πόσο βελτιωμένη θα δείξει. Αν έχει πάλι το ίδιο πρόσωπο με πριν, τότε θα πάμε… διακοπές, νωρίς νωρίς.

Στο θέμα των ξένων, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη και αφού χάθηκε ο χρόνος που θα μπορούσε να δουλέψει κάποιος νέος με την ομάδα, πλέον είναι μετρημένα κουκιά.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X