«Δολοφονία» χαρακτήρα για ένα γκολ και επειδή «τρέμουν» την ΑΕΚ

«Δολοφονία» χαρακτήρα για ένα γκολ και επειδή «τρέμουν» την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης πιάνει και λίγο την πλευρά του Τσιλούλη, σ' όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα είχε πολύ πλάκα, εάν δεν ήταν θλιβερό, να κάνουν δημόσια κηρύγματα για ηθική τάξη στο ποδόσφαιρο, κάποιοι τύποι που έχουν ρίξει πιστόλι ως «επιχειρηματίες» σε χιλιάδες οφειλές σε εργαζόμενους. Θα είχε πολύ μεγάλη δόση χιούμορ, αν δεν ήταν άκρως ενοχλητικό, να ξεσηκώνονται επειδή η ΑΕΚ πήρε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Λαμίας που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Γενάρη, αυτή που έκαναν ακριβώς το ίδιο προ πενταετίας μ’ έναν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. Διότι υπάρχει και η ιστορία με τον Λάζαρο, σε περίπτωση που κάποιοι την έχουν λησμονήσει.

Έχει γράψει σχετικά με την υπόθεση Τσιλούλη και ο Γιώργος Τσακίρης και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου και τα έχουν γράψει όλα. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να προσθέσω κάτι σ’ αυτά που και οι δυο συνάδελφοι έβαλαν στο τραπέζι και δείχνουν πόσο αστείο και συνάμα τραγικό είναι όλο αυτό που δημιουργήθηκε, για μια υπόθεση στην οποία η ΑΕΚ τα έκανε όλα σωστά και καθαρά.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο παραπάνω στην πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ο Τσιλούλης είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ζει από το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν δικαιούται να ονειρεύεται ή πολύ περισσότερο να διεκδικεί κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Και ακόμα και το γεγονός πως είναι στα 29 του χρόνια, τίποτα δεν μπορεί να του το απαγορεύσει. Κυρίως κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει.

Ο Τσιλούλης είναι ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει πολύ σκληρά και αυτό είναι πολύ προφανές από το γεγονός πως κάθε σεζόν βελτιώνει όλο και περισσότερο τους αριθμούς του. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού του, ποντάρει πολύ στην ένταση που βγάζει και στην ενέργεια, αλλά δεν στέκεται μόνο σ’ αυτά. Βάζει γκολ, δίνει ασίστ και αυτούς αριθμούς κάθε χρόνο τους κάνει όλο και καλύτερους.


Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα για τον Τσιλούλη. Εννοώ πέρα από τα προφανή που δεν είναι και λίγα. Αλλά μπορεί να έχει δει κάτι ως προς τον ρόλο που θέλει να τον αξιοποιήσει ως εναλλακτική λύση, που ούτε καν αυτή την στιγμή μπορεί να πάει το μυαλό μας. Διότι έτσι λειτουργεί ο Αλμέιδα μ’ όλες τις περιπτώσεις χωρίς καμία εξαίρεση.

Ενδεχομένως ο μόνος που ξέρει ακριβώς τι σκέφτεται ο Αλμέιδα για τον Τσιλούλη, να είναι ο ίδιος ο Τσιλούλης. Όπως μίλησε ο Πελάδο με τον Λιούμπιτσιτς, θα έχει μιλήσει και με τον Τσιλούλη. Και αυτό από μόνο του, είναι ένα μεγάλο παράσημο γι αυτό το παιδί. Να μπει δηλαδή στο ραντάρ του Αλμέιδα και να κτυπήσει το καμπανάκι του. Και είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς, πως μ’ όλο αυτό, ο Τσιλούλης ζει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Όμως όλο αυτό, κάποιοι προσπαθούν να το δηλητηριάσουν.

Γίνεται δυστυχώς μια συντεταγμένη προσπάθεια, εννοείται με πλάγιο και έμμεσο τρόπο,  να «δολοφονηθεί» ο ποδοσφαιρικός χαρακτήρας του Τσιλούλη. Γιατί συμφώνησε από τώρα με την ΑΕΚ, ενώ είχε ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, γιατί το είπε στον προπονητή πριν το ματς με την ΑΕΚ, ενώ όλοι ξέρουμε πως αυτή δεν είναι απλώς μια τίμια στάση αλλά και ένας μονόδρομος με τα δεδομένα του ελληνικού ποδόσφαιρου. Το ακόμα χειρότερο όμως είναι αυτό το «πως η ΑΕΚ μπήκε στην διαδικασία να πάρει τον Τσιλούλη». Που αφήνει να εννοηθεί πως πίσω απ’ αυτό βρίσκεται κάτι που δεν έχει να κάνει καθόλου με την ποδοσφαιρική αξία του παίκτη.

Με λίγα λόγια, του έχουν πάρει του Τσιλούλη την καλύτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας και την έχουν τσαλαβουτήσει σε επικοινωνιακά λασπόνερα. Και γιατί έχει συμβεί όλο αυτό; Επειδή ο Τσιλούλης τόλμησε να βάλει μια γκολάρα στην Λεωφόρο το προηγούμενο Σάββατο και να κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟ. Και κυρίως επειδή «τρέμουν» την ΑΕΚ μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και ως εκ τούτου προσπαθούν με κάθε τρόπο να την «κτυπήσουν», να την διαβάλουν, να την συκοφαντήσουν, έξω απ’ αυτές τις τέσσερις γραμμές.

Φυσικά και η ΑΕΚ δεν πρόκειται να χαλάσει το μυαλό της για κανέναν και για τίποτα. Το έδειξε και στην Λαμία το Σάββατο, πως κοιτάζει μόνο αυτά που πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Και πλέον έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αυτό της αρκεί για να πάρει το πρωτάθλημα. Μόνο απ’ όσα θα κάνει η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο, στα δικά της παιχνίδια, εξαρτάται το να τερματίσει και φέτος πρώτη στο τέλος της σεζόν. Επομένως δεν έχει κανέναν λόγο να κοιτάξει ούτε δίπλα της, ούτε πολύ περισσότερο πίσω της.

Όμως για τον Τσιλούλη δεν είναι το ίδιο. Έχει μπει το παιδί στο επίκεντρο όλης αυτής της προσπάθειας δολοφονίας ποδοσφαιρικού χαρακτήρα και επί της ουσίας είναι και απροστάτευτος. Ειδικά με τον τρόπο που τον έβγαλε σέντρα ο ίδιος του ο προπονητής. Και τώρα καλείται να δείξει δέκα φορές δυνατός και δέκα φορές να βγάλει χαρακτήρα, για να συνεχίζει να παίζει την μπάλα που τον έφερε στο μπλοκάκι του Αλμέιδα. Μέχρι να τελειώσει όλο αυτό το φετινό και να κάνει το σπουδαίο βήμα που κέρδισε με το σπαθί του.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X