Και τώρα τι επιλέγεις, κοντό ή ψηλό;

Και τώρα τι επιλέγεις, κοντό ή ψηλό;
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την δύσκολη εξίσωση που καλείται να λύσει η ΑΕΚ Betsson με την τελευταία αλλαγή που έχει.

Το πρωτάθλημα έχει διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων και η ΑΕΚ Betsson έχει μια καλή ευκαιρία να δουλέψει αυτές τις δύο εβδομάδες. Ο Ηλίας Ζούρος από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα, δεν είχε τον χρόνο να κάνει πραγματική προπόνηση βελτίωσης, αφού κάθε τρεις μέρες είχε αγώνες. Μια μέρα χαλάρωμα, μία προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα, δεν γινόταν να δουλέψει σε πράγματα που έβλεπε ότι χρειάζονται διόρθωση.

Προφανώς, όπως και όλοι, έτσι και ο προπονητής, βλέπει ότι υπάρχει αμυντικό πρόβλημα. Η ΑΕΚ δέχεται αρκετούς πόντους στην άμυνα της, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα και στην επίθεση της, αφού δεν μπορεί να βρει ρυθμό αν μαζεύει την μπάλα συνέχεια από το διχτάκι. Εκεί θα εστιάσει ο Ηλίας Ζούρος, με την τελευταία εικόνα από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, να είναι ενθαρρυντική. Η Ένωση τηρουμένων των αναλογιών, προσπάθησε στην άμυνα και είχε κάποια μεγάλα διαστήματα μέσα στον αγώνα που δημιούργησε σερί, αφού δεν δεχόταν καλάθια στα μετόπισθεν.

Ψηλό ή κοντό;

Το σημαντικότερο ζήτημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή, είναι το πως θα χειριστεί η ομάδα την τελευταία αλλαγή που έχει στην διάθεση της. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να παρθεί σύντομα, για να μπορέσει να παίξει ο παίκτης στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, αμέσως μετά την επανέναρξη.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, που έχει αστάθμητους παράγοντες και ό,τι και να διαλέξεις μπορεί να κάνεις λάθος. Για να εξετάσουμε την κατάσταση λοιπόν θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα. Αυτά λένε ότι η ΑΕΚ έχει δύο προβλήματα. Το ένα είναι στον άσσο και τον άλλο στους σέντερ. Κάποιος θα πει ότι στην μία θέση έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποιος στην άλλη, όλοι δίκιο θα έχουν, το θέμα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. Καλείται λοιπόν η ΑΕΚ να πάρει μια απόφαση, σε ποια από τις δύο θέσεις θα ενισχυθεί και κυρίως σε ποια θέση θα κόψει παίκτη.

Υπάρχουν όμως και οι αβεβαιότητες που την κάνουν ακόμα πιο δύσκολη. Και στις δύο αυτές θέσεις, η Ένωση έχει δύο τραυματίες. Υπάρχει ο Φλιώνης που ο τελευταίος του αγώνας ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στις 7/1 και ο Τίλμαν που τραυματίστηκε πριν τον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αν για τον Αμερικανό, τα πράγματα είναι πιο στάνταρ, αφού θα επιστρέψει σε περίπου 4-6 εβδομάδες, για τον Έλληνα γκαρντ, το τοπίο είναι θολό.

Είναι τέτοιο το σημείο του τραυματισμού, που δεν επιτρέπει προβλέψεις, καθώς η μέση μπορεί να εμφανίσει πόνους, εκεί που δεν το περιμένεις. Αν ο Φλιώνης ήταν βέβαιο ότι θα έμπαινε σε 10 μέρες για παράδειγμα και δεν θα ξαναπονούσε, τότε η επιλογή θα ήταν εύκολη. Τώρα που κανείς δεν ξέρει να θα είναι σε θέση να προπονηθεί κανονικά, το δίλημμα είναι μεγάλο.

Η Ένωση στα γκαρντ έχει αυτήν την στιγμή τον Νάιτ και τον Καράμπελα ως playmaker. Ο Νάιτ έχουμε δει ότι δυσκολεύεται στο κομμάτι της δημιουργίας, κάνει αρκετά λάθη και προτιμάει να σκοράρει, ενώ είναι και αρκετά καλός στη πίεση πάνω στην μπάλα. Ο Καράμπελας από την άλλη έχει και αυτός αμυντικά χαρακτηριστικά, αλλά υστερεί αρκετά στο επιθετικό κομμάτι. Υπάρχει και ο Ραντλ βέβαια, που όποτε έχει παίξει στον άσσο, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Εκεί κάπου μπαίνει και ο Χολ στην εξίσωση, που πλέον έχει βγει από την Ελληνική λίστα, αλλά με τον τραυματισμό του Τίλμαν μπορεί να παίζει στο BCL.

Στους ψηλούς, μετά την επιστροφή Κουζμίνσκας, το ‘4’ συμπληρώνεται με τον Κουζέλογλου και στους σέντερ, υπάρχει ο Μόργκαν, ο Χατζηδάκης και ο Αγραβάνης που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις. Με τον Τίλμαν να θέλει αρκετό καιρό ακόμα, πιθανή αλλαγή του Μόργκαν για γκαρντ, αφήνει την ομάδα ποσοτικά και ποιοτικά λειψή. Είναι δύσκολο να μείνει μόνο με Χατζηδάκη, Αγραβάνη και να συμπληρώνει λεπτά ο Κουζέλογλου. Από την άλλη, αλλαγή γκαρντ για ψηλό επίσης θα δημιουργήσει πρόβλημα. Αν υποθέσουμε ότι ο ΜακΡέι, που είναι ο καλύτερος ξένος της ομάδας δεν αγγίζεται, τότε ίσως μπει στην εξίσωση και ο Χόλινς.

Ο Αμερικανός δεν δείχνει να βρίσκεται στα βασικά σχέδια του Ηλία Ζούρου και έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, παρά την ποιότητα του ως παίκτη. Καταλαβαίνει κανείς ότι είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, ότι και να επιλέξουν κάτι θα χαλάσει, οπότε πάμε σε μια λογική damage control.

Προσωπικά, επειδή οι γκαρντ είναι οι σημαντικότερες θέσεις στο μπάσκετ, θα έβλεπα εκεί ενίσχυση με έναν παίκτη που να μπορεί να σετάρει την ομάδα και να την βάλει στις σωστές θέσεις. Οι ψηλοί θα έχουν θέμα, αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα. Όπως και να έχει, όποια απόφαση και να παρθεί, πρέπει να γίνει γρήγορα για να μπορέσει αυτός ο παίκτης να προπονηθεί με την ομάδα, εκτός αν μιλάμε για τον Χολ, που μπαίνει και παίζει άμεσα.

ΥΓ. Επειδή θα είναι ένα εύλογο ερώτημα, τι μας λες για αλλαγές ενώ υπάρχουν 6 ban. Το έχουμε πει πολλές φορές, να το πούμε άλλη μία. Τα ban ή τα διευθετείς και παίζεις ή γίνεται ανάκληση δελτίων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, οπότε δεν χρειάζεται και να το συζητάμε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X