Συνεπής στο μεγάλο ραντεβού με τον Ρουντ στους «4» ο Τσιτσιπάς (VIDEO)

Συνεπής στο μεγάλο ραντεβού με τον Ρουντ στους «4» ο Τσιτσιπάς (VIDEO)

Ζορίστηκε στο πρώτο σετ του αγώνα με τον Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια και έκλεισε θέση στα ημιτελικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.11) επικράτησε του 25χρονου Αμερικανού (Νο.100) με 7-6(1), 6-3 σε 1 ώρα και 39 λεπτά και έχει τώρα μεγάλο ραντεβού στους «4» με τον Κάσπερ Ρουντ (Νο.12), που άφησε εκτός με 6-1, 6-2 τον Νούνο Μπόρζες. Ο αγώνας θα γίνει στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/2).

Ο Τσιτσιπάς είναι ο υπερασπιστής του τίτλου και αν καταφέρει να φύγει ξανά με τον τίτλο από το Μεξικό, θα επιστρέψει μετά από διάλειμμα μιας εβδομάδας στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και θα σκαρφαλώσει στο Νο.9.

Ήταν, πάντως, εκτός ρυθμού στο ξεκίνημα του αγώνα και βρέθηκε να κυνηγάει τον Κοβάτσεβιτς, που πέτυχε πρώτος μπρέικ και πέρασε μπροστά με 0-3. Με τρία γκέιμ στη σειρά, ωστόσο, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ (3-3) και τελικά όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, αφού και οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια.

Στο πιο καθοριστικό κομμάτι του σετ, λοιπόν, ο Στέφανος έβαλε το πόδι στο γκάζι και κατάφερε να «γράψει» το 1-0, χάνοντας μόνο έναν πόντο (με διπλό λάθος) στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς είχε πλέον το πάνω χέρι στον αγώνα και ήταν φανερό ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Άρχισε να πιέζει περισσότερο τον αντίπαλό του και ανταμείφθηκε στο έκτο γκέιμ του δεύτερου σετ, όπου πήρε μεγάλο προβάδισμα με 4-2.

Ο Κοβάτσεβιτς, όμως, δεν το έβαλε κάτω και απείλησε με διπλό μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ. Ο Στεφ τα έσωσε με δύο υπέροχα βολέ (ειδικά το δεύτερο ήταν χάρμα οφθαλμών), αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ακόμα μπρέικ πόιντ αμέσως μετά και το έσωσε και αυτό με βολέ. Βρίσκοντας το σερβίς του στη συνέχεια, κράτησε για το 5-2 και έκλεισε τον αγώνα (με άσο) όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-3.

Με τον Ρουντ έχει αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στο tour (αμφότερες το 2021) και έχουν από μία νίκη. Ο Νορβηγός είχε επικρατήσει στο χώμα της Μαδρίτης, ενώ ο Τσιτσιπάς απάντησε λίγους μήνες μετά στο Masters του Καναδά. Περιέργως, δεν έχουν συναντηθεί εδώ και τρία χρόνια!

Στον άλλο ημιτελικό (στις 06.00) θα μονομαχήσει ο Αυστραλός Τζόρνταν Τόμπσον (2-1 τον Άλεξ Μίκελσεν) με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Σάσα Ζβέρεφ και τον Θανάση Κοκκινάκη.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X