Η επιφανειακή γνώση μιας ιστορίας είναι για όσους θέλουν να ξεφτιλίζονται

Η επιφανειακή γνώση μιας ιστορίας είναι για όσους θέλουν να ξεφτιλίζονται
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ημιμάθεια του Παναθηναϊκού και του περίγυρού του που είναι αρκετή για να ισοπεδώνει τη χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από μικροί το μαθαίναμε, όσοι θέλαμε τουλάχιστον να προσέχουμε έστω και λίγο στο μάθημα. Καλύτερα να μην ξέρεις μια ιστορία καθόλου από το να γνωρίζεις τα μισά, ή -ακόμα χειρότερα- να προσπαθείς να το παίζεις έξυπνος λέγοντας τα μισά.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και του Αλαφούζου, της ομάδας με την καταφανώς μεγαλύτερη διαιτητική εύνοια την τελευταία διετία από κάθε άλλη και του ιδιοκτήτη που ελάχιστα σκαμπάζει από ποδόσφαιρο παρόλο που ασχολείται με αυτό εδώ και περίπου 12 χρόνια, η προπαγάνδα δεν είναι όπλο αλλά μπούμερανγκ. Διότι επί μονίμου βάσεως, στηρίζεται στην απέραντη κουτοπονηριά της ημιμάθειας.

Κάπως έτσι, ο «πράσινος» οργανισμός και οι μπουρδολόγοι που αναπαράγουν τη μασημένη τροφή που τους ταΐζει δίχως την ελάχιστη προσπάθεια να ανοίξουν κάνα ιντερνετικό τεφτέρι για να βρουν την αλήθεια, εμφανίστηκαν να αφήνουν υπονοούμενα για τη μη συμμετοχή του Καρλίτος στον αγώνα του Σαββάτου, κόντρα στην ΑΕΚ. Μια απόφαση που ο Λεωνίδας Βόκολος είχε λάβει από τις αρχές του Φλεβάρη, όταν ο Ισπανός δηλώθηκε να μην παίξει στο συγκεκριμένο ματς.

Βέβαια, στις 4 Ιανουαρίου, όταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος Χουάν Μιριτέλο του Αστέρα Τρίπολης, δηλώθηκε να μην παίξει στο παιχνίδι της Λεωφόρου κόντρα στον ΠΑΟ, το οποίο διεξήχθη στις 21 του περασμένου μήνα, ήταν απλά μια Πέμπτη. Για εμάς όμως ήταν η Πέμπτη που ξεφτίλισε τη φθηνή προπαγάνδα τους η οποία στερείται έστω της ελάχιστης ευφυΐας ενός μέσου νου. Παιδιά αν δεν δυσκολεύεστε να σκέφτεστε, καλύτερα να προσλάβετε κάποιον για τη δουλειά αυτή.

Η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους Παναθηναϊκούς

Σήμερα, όλως τυχαίως Πέμπτη και πάλι, η Κηφισιά δήλωσε δύο ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν κάρτες στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας με την ΑΕΚ, να μην παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Για εμάς, που διαθέτουμε το μέσο νου για να σκεφτούμε και λίγο, είναι φυσιολογικό. Η ομάδα θα έχει αμέσως μετά δύο παιχνίδια να δώσει για να σώσει την κατηγορία, δεν ποντάρει στο παιχνίδι με τους «πράσινους».

Σκεφτείτε όμως να ήταν τα πράγματα ανάποδα. Να δήλωνε δηλαδή η Λαμία δύο παίκτες που ‘’κιτρινίστηκαν’’ στο αμέσως προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟ και έπιασαν το όριο τιμωρίας, να μην αγωνιστούν κόντρα στην ΑΕΚ! Αναλογιστείτε σε τι μεγέθη αυτοεξευτελισμού θα τους οδηγούσε η δυσκολία στο να χωρίσουν με το μυαλό τους δύο γαϊδάρων άχυρα. Αν τους βάλεις να το κάνουν, ο ένας γάιδαρος θα σκάσει από το πολύ φαΐ και ο άλλος θα «φύγει» από την πείνα.

Η τιμωρία σε όλα αυτά, βέβαια, έρχεται εκ των έσω. Ο κάθε φίλος του Παναθηναϊκού έχει όλο το δικαίωμα να πανηγυρίζει για την ομάδα του, την πρόκριση, τον Ντραγκόφσκι, τα πάντα! Όμως έχει και μυαλό να καταλαβαίνει τις αστοχίες του Αλαφούζου και να αντιδρά σε αυτές. Η χλεύη και η λοιδορία που του χαρίζουν σε κάθε εκτός τόπου και χρόνου ποστάρισμά του, είναι η καλύτερη απάντηση. Εισπράττει αυτό που από μόνος του δημιουργεί.

ΥΓ. Έφαγε μία αγωνιστική κεκλεισμένων ο ΠΑΟΚ λόγω της κροτίδας, θα επιχειρήσει να τη σβήσει την ποινή αλλά αυτό θα είναι άθλιο αν συμβεί. Στερηθήκαμε το γήπεδο, βγάλαμε το σκασμό απέναντι σε αυτή την πολύ λάθος απόφαση της Κυβέρνησης, τώρα όμως ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν οι νόμοι. Καμία ανοχή, σε κανέναν.  Ας το έχετε κι εσείς κατά νου, όλοι εσείς που φέρνατε αυτές τις βλακείες στο γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν θα τιμωρηθεί η ομάδα μόνο, θα βρείτε και εσείς μεγάλο μπελά και ποδόσφαιρο θα βλέπετε μόνο από τις τηλεοράσεις σας. Και θα καλά θα πάθετε!

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X