ΑΕΚ Betsson: Με Κουζμίνσκας η Team Europe του BCL (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ Betsson: Με Κουζμίνσκας η Team Europe του BCL (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Τι θα γινόταν σε ενδεχόμενο All-Star Game του Basketball Champions League για το 2024, με τη συμμετοχή και του Λιθουανού άσου της ΑΕΚ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι εξαρχής: δεν θα έχουμε έναν αγώνα ανάμεσα σε Ευρώπη και Κόσμο για το Basketball Champions League (ή κάποιου είδους All-Star Game).

Ωστόσο, ας πειραματιστούμε με αυτή την ιδέα!

TEAM EUROPE – Αρχική 5άδα

Harald Frey (Telekom Baskets Bonn), Klemen Prepelic (Galatasaray EKMAS), Mindaugas Kuzminskas (AEK BETSSON BC), Sadik Emir Kabaca (Galatasaray EKMAS), Giorgi Shermadini (Lenovo Tenerife).

ΑΕΚ Betsson: Με Κουζμίνσκας η Team Europe του BCL (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Για μία λίγκα όπως το BCL που επικεντρώνεται τόσο έντονα στους γηγενείς παίκτες, είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε τόσο ταλέντο.

Ο Νορβηγός πόιντ γκαρντ Harald Frey μετρά περίπου 6 ασίστ (5.8) κατά μέσο όρο φέτος και αξίζει να θυμηθείτε το double-double 26 πόντων και 10 ασίστ κόντρα στην Hapoel Holon την 1η Νοεμβρίου.

Αυτό το ρόστερ έχει μπόλικο ταλέντο, με τον νικητή του FIBA EuroBasket 2017 κι εξαιρετικό σουτέρ Klemen Prepelic, τον πρώην NBAer Mindaugas Kuzminskas, και τον καλύτερο ψηλό στην ιστορία του BCL, Giorgi Shermadini.

 

Όταν μιλάμε για γηγενείς παίκτες στο BCL, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε εκ νέου στην Bandirma (γνωστή και ως Banvit).

Η τουρκική ομάδα αποτελεί πιθανότατα τον ορισμό της ομάδας που στηριζόταν στην Ακαδημία της και ο κάτοχος του βραβείου του Καλύτερου Νέου Παίκτη, Sadik Kabaca, αποτελεί ένα από τα καλύτερα… προϊόντα της.

Τον επιλέγουμε ως σημείο αναφοράς και πιθανό MVP ενός υποθετικού All-Star Game. Μετρά 9.5 πόντους ανά ματς με 52.5%/45.5% στις προσπάθειές του εντός πεδιάς.

 

TEAM WORLD – Αρχική 5άδα

Marcelinho Huertas (Lenovo Tenerife), Craig Randall II (Cholet Basket), Levi Randolph (Hapoel Bank Yahav Jerusalem), Justin Smith (Hapoel Holon), Vernon Carey Jr (Pinar Karsiyaka).

ΑΕΚ Betsson: Με Κουζμίνσκας η Team Europe του BCL (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Αυτή η αρχική 5άδα μοιάζει και λίγο σαν Top-5 στην στήλη του Igor Curkovic για την κούρσα του MVP.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία ενημέρωση, οι Levi Randolph και Marcelinho Huertas are ήταν στις δύο πρώτες θέσεις της κούρσας για τον MVP.

Ο Huertas δεν είναι απλά ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην ιστορία του BCL, αλλά στα 41 του συνεχίζει να βελτιώνεται διανύοντας την πιο παραγωγική του σεζόν.

Ο Randolph έχει το απόλυτο πακέτο στο κομμάτι του σκοραρίσματος, μετρώντας 17.4 πόντους κατά μέσο όρο με πληθώρα επιλογών.

Εκτελεί με 47% σε 3.8 προσπάθειες για τρίποντο ανά ματς. Παράλληλα, μοιράζει 3.6 ασίστ κατά μέσο όρο.

Στις θέσεις των φόργουορντ έχουμε τους Justin Smith και Vernon Carey Jr…καλή τύχη σε όποιον πάει να τους σταματήσεις!

Ο Smith μετρά 15 πόντους ανά ματς με 74% και μαζεύει 6.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ ο Carey Jr πραγματοποιεί την καλύτερη rookie σεζόν που έχουμε δει ποτέ στο BCL.

Ο πρώην παίκτης του Duke είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Pinar Karsiyaka με 18.3 πόντους και 7.7 ριμπάουντ ανά ματς, προσπαθώντας να κρατήσει… ζωντανή την ομάδα τους το κυνήγι μίας θέσης στα Προημιτελικά.

Όλοι ξέρουμε ότι τα All-Star Games βασίζονται στο θέαμα και γι’ αυτό επιλέγουμε τον Craig Randall ως επίδοξος MVP από αυτή την πλευρά.

Δεν μετρούν μόνο τα νούμερα για τον Cholet, που μετρά 19 πόντους και 3.6 ασίστ ανά ματς. Μετρά ο τρόπος, με τον οποίο φτάνει σε αυτά τα νούμερα.

 

Ο Randall βάζει μακρινά σουτ, σκοράρει μετά από ντρίμπλα, διεισδύει στο καλάθι, ενώ μπορεί και να καρφώσει με μανία.

Θα βρείτε πλούσιο θέαμα από εκείνον.

Ποιος κερδίζει, λοιπόν;

Στα χαρτιά, η Team World μοιάζει να είναι το φαβορί.

Διαθέτει τρεις παίκτες που είναι στο top 10 της κούρσας για τον MVP race, τον πρώην MVP του Final Four, Marcelinho Huertas, τον πιθανότατα πιο πλήρη παίκτη της διοργάνωσης, Levi Randolph, και συνολικά μία πολύ γεμάτη ομάδα.

Δεν πάνε πάντα έτσι τα πράγματα, όμως.

Η Team Europe έχει τους σουτέρ που μπορούν να… ανάψουν τη σπίθα με την εμπειρία τους και ίσως της είναι ευκολότερο να αποκτήσει χημεία.

Εχουμε ήδη δει τι σημαίνει να κοντράρονται δύο σπουδαίοι ψηλοί, όπως οι Shermadini και Carey Jr, και πρέπει να πούμε ότι ο Γεωργιανός είχε… μιλήσει στα κρίσιμα της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Τελικά, όμως, δεν έχει και μεγάλη σημασία το τι πιστεύουμε εμείς, καθώς τα All-Star Games γίνονται πάντα για τους φιλάθλους. Πείτε μας λοιπόν τη γνώμη σας. Επιλέξαμε τις σωστές 5άδες; Και ποιος θα νικήσει τελικά;

ΠΗΓΗ: Basketball Champions League

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X