Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ακίνητο της ιστορικής «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ακίνητο της ιστορικής «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)

Κατακυρώθηκε με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άλλαξε χέρια νωρίτερα σήμερα το ακίνητο της ιστορικής κλωστουφαντουργίας «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Το ακίνητο βγήκε με επισπεύδουσα τη doValue και με τιμή εκκίνησης με 3.354.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευυρώ παραπάνω στα 3.354.001 ευρώ.

Οφειλέτιδα είναι η εταιρεία «Όμικρον Κύκλος Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Α.Ε.» («Όμικρον Κύκλος R.E.D. 1 Α.Ε»), πρώην «Sciens Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Α.Ε.», όπως μετονομάστηκε η «Πειραιώς Property Α.Ε.».

Η Μπριτάννια ιδρύθηκε το 1931 από την εδρεύουσα στο Μάντσεστερ CROSLAND MOOR & CO L.M.D, τον Κ. Ναθαναήλ και την εταιρεία «Γιαννούτσικος-Πετσιάβας», με αντικείμενο την κατασκευή μάλλινων υφασμάτων κασμηριών.

Όπως αναφέρεται σχετικά, από τους 300 εργάτες το 60% ήταν κορίτσια, τα οποία ήταν τα καταλληλότερα να διεξάγουν μια εργασία τόσο λεπτή και επίπονη, όπως ήταν το κόψιμο των κόμπων κατά την ύφανση. Μάλιστα, οι υφάντριες και μανταρίστριες της Μπριτάννια φημίζονταν ότι είχαν ξεπεράσει και τα αγγλικά στάνταρντ.

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ακίνητο της ιστορικής «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Υφαντουργείου (250 ιστοί), του Βαφείου, του Πλυντηρίου και του Φινιριστήριου προερχόταν από αγγλικούς οίκους.

Στη διάρκεια του 20ού αιώνα και επί αρκετές δεκαετίες η Μπριτάννια παρήγαγε τα πιο ποιοτικά κασμήρια και γενικά κάποια από τα καλύτερα υφάσματα και ρούχα στην Ελλάδα.Όλα αυτά μέχρι το 2007, όταν πλέον δεν μπόρεσε να αντέξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις αθρόες εισαγωγές με συνέπεια να βάλει λουκέτο.

Το ακίνητο πέρασε στα χέρια της «Πειραιώς Property» το 2005 και τώρα οδηγείται στο σφυρί.

Πρόκειται για οικόπεδο, κατά τον προγενέστερο τίτλο κτήσεως, έκτασης 11.034,49 τ.μ. ενώ κατόπιν ρυμοτομήσεων, τακτοποιήσεων, καθορισμού οριογραμμών ρέματος κλπ, το απομένον οικόπεδο έχει τελική επιφάνεια 6.980,31 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Λυκούργου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, ενώ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Επί του οικοπέδου υφίσταται, σύμφωνα με τον αρχικό τίτλο κτήσεως, ένα βιομηχανοστάσιο, το οποίο αποτελείται από το κυρίως ισόγειο βιομηχανικό κτήριο, επιφάνειας 4.800 τ.μ., μετά των υπογείων χώρων του, επιφάνειας 1.200 τ.μ. Επίσης υφίσταται ένα μηχανουργείο (μονώροφο παλαιό κτίσμα), 430 τ.μ., ένα κτήριο λεβητοστασίου 110 τ.μ., ένα ισόγειο κτήριο πρατηρίου, 30 τ.μ. και ένα φυλάκιο (οικίσκος φύλακα), 50 τ.μ.

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ακίνητο της ιστορικής «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)

Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων φτάνει τις 6.620 τ.μ.

Ουσιαστικά υπάρχει ο φέρων οργανισμός και οι περιμετρικές τοιχοποιίες, επιχρισμένες και χρωματισμένες. Επίσης στον ακάλυπτο υπάρχει καμινάδα η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι διατηρητέα, καθώς και γεώτρηση.

Το ακίνητο βρίσκεται σε σημείο πυκνής δόμησης αλλά και με καλή υπερτοπική πρόσβαση σε περιοχή με πράσινο, πλησίον του πάρκου της Ν. Φιλαδέλφειας και ειδικά του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X