Ο ιδιόρρυθμος Χρήστος Αρδίζογλου είχε την ΑΕΚ μια στο... κρύο, μια στη... ζέστη! (VIDEO)

Ο ιδιόρρυθμος Χρήστος Αρδίζογλου είχε την ΑΕΚ μια στο... κρύο, μια στη... ζέστη! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ματς χαρακτηριστικό των ιδιαιτεροτήτων του Χρήστου Αρδίζογλου, η ΑΕΚ έτρεχε για το νταμπλ και εκείνος στέρησε πολλά με ανόητη αποβολή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο κόσμος το 1980 ήταν τόσο διαφορετικός, ώστε η ΑΕΚ πανηγύριζε μια νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, επειδή την έφερνε δύο πόντους πίσω από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας… Εθνικό και Άρη!

Ήταν μια ηλιόλουστη Κυριακή, η τελευταία της Αποκριάς του 1980, και η ΑΕΚ έδωσε με δύο γκολ του Θωμά Μαύρου (23’ και 57’) συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα που της επέτρεψαν να κρατήσει τη διαφορά με τους Εθνικό και Άρη (την ίδια μέρα νίκησαν εντός έδρας τον ΠΑΟΚ και την Καστοριά αντίστοιχα), να μείνει ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό και να έχει έναν βαθμό πίσω της τον Ολυμπιακό που στο τέλος πήρε τον τίτλο στο μπαράζ με τον Αρη στο Βόλο.

Η αντίδραση της ΑΕΚ

Ο ΟΦΗ είχε προσωρινά ισοφαρίσει με τον Γιώργο Βλάχο στο 36’ (ένα λεπτό μετά το δοκάρι του Βαγγέλη Βλάχου της ΑΕΚ) αλλά στο τέλος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα από την «πληγωμένη» γηπεδούχο.

Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας (1978, 1979) με τον Αυστριακό προπονητή Χέρμαν Στεσλ να διάγει τον προτελευταίο από τους συνολικά 8 μήνες του στην Ελλάδα (θα απολυόταν τον Μάρτιο του ’80) είχε την ατυχία να χάσει νωρίς σε εκείνο τον αγώνα τον Κύπριο Τάσο Κωνσταντίνου (αντικαταστάθηκε από τον Σπύρο Θώδη στο 7’) ενώ στην ίδια φάση είχε κτυπήσει και ο Μαύρος που συνέχισε με πόνους, αλλά πέτυχε τα δύο γκολ.

Η τρέλα του Αρδίζογλου

Η μεγάλη απώλεια, όμως, της ΑΕΚ ήταν ο Χρήστος Αρδίζογλου που αποβλήθηκε στο 41’ και που έλειψε για πάνω από ένα ημίχρονο στον συγκεκριμένο αγώνα και για άλλους τέσσερις στη συνέχεια. Μεταξύ αυτών, και ο αγώνας Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τρεις μέρες μετά, τον οποίον η ΑΕΚ θα έχανε με 1-0 και θα έμενε εκτός διοργάνωσης.

Ο λόγος; Μια… μούτζα. Ο ταλαντούχος αλλά και αυτοκαταστροφικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο σε ένα κόρνερ που ο διαιτητής Τσολακίδης «μετέτρεψε» σε άουτ. Ο Αρδίζογλου γύρισε και τον μούτζωσε με τα δύο χέρια και αποβλήθηκε. Η ΑΕΚ συνέχισε και νίκησε με δέκα παίκτες αλλά η απώλεια του Αρδίζογλου –που πέντε χρόνια αργότερα, σε αγώνα με τον Πιερικό, θα έβλεπε και πάλι κόκκινη κάρτα για τον ίδιο λόγο!- ήταν σοβαρή και θα αποδεικνυόταν επιζήμια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Καλογερόπουλος (75’ Καλαϊτζίδης) Ραβούσης, Νικολάου, Βλάχος, Αρδίζογλου, Τάσος (7’ Θώδης) Μπάγεβιτς, Βλάντιτς, Μαύρος

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X