Ο Λιούμπιτσιτς είναι παιχτάρα, αλλά πρέπει να «κουμπώσει» στο παιχνίδι της ΑΕΚ

Ο Λιούμπιτσιτς είναι παιχτάρα, αλλά πρέπει να «κουμπώσει» στο παιχνίδι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης πιάνεται απ' όσα έγιναν στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, για να γράψει για την περίπτωση του Λιούμπιτσιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή προπόνηση στα Σπάτα ήταν με φουλ ένταση. Με διάρκεια κοντά στο δίωρο. Ζόρικη υπόθεση για τους παίκτες γενικά. Μια συνηθισμένη μέρα στην δουλειά για τους παίκτες του Αλμέιδα. Ακόμα πλέον και για τον Λιούμπιτσιτς. Τον παρακολούθησα σήμερα πολύ προσεκτικά τον Λιούμπι. Το ίδιο είχα κάνει και την προηγούμενη Τετάρτη. Η εικόνα που έβγαζε, ήταν εντελώς διαφορετική.

Δεν αναφέρομαι τόσο στην αγωνιστική εικόνα, διότι η αλήθεια είναι πως αυτά που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα με την μπάλα στα πόδια, ήταν πολύ πιο εντυπωσιακά. Εννοώ το «κούμπωμα» μέσα στην ομάδα. Στον τρόπο δουλειάς και στην ανταπόκριση στις ασκήσεις. Αυτή την φορά ο Λιούμπιτσιτς ήταν πολύ ενσωματωμένος στο σύνολο. Την προηγούμενη Τετάρτη, έκανε μπαμ πως ήταν ένα παιδί που μόλις είχε έρθει στην ομάδα.

Φυσικά το τι μπορεί να κάνει ο Λιούμπι μέσα στο γήπεδο το ξέρουμε καλά. Το είχαμε δει ήδη από πέρυσι τον Αύγουστο που πήγε να μας στείλει αδιάβαστους. Το βλέπει κανείς πολύ εύκολα ακόμα και τώρα στις προπονήσεις. Με τα αγγίγματα που έχει στην μπάλα, με τον τρόπο που κινείται. Θέλω να πω, είναι πολύ προφανές πως ο Λιούμπιτσιτς είναι παιχτάρα. Ούτε κουβέντα επ’ αυτού.

Παρόλα αυτά χρειάζεται να κουμπώσει και στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Στο αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Δεν έγινε άλλωστε με κανέναν ποδοσφαιριστή που ήρθε στην ομάδα του Ματίας και δεν είχε πριν περάσει από καλοκαιρινή προετοιμασία. Μοναδική εξαίρεση τα στόπερ. Πέρυσι ο Βίντα και ο Μουκουντί μπήκαν και έπαιξαν αμέσως βασικοί. Φέτος το ίδιο με τον Κάλενς. Όλοι οι άλλοι, στις υπόλοιπες θέσεις, χρειάστηκαν πολύ χρόνο.

Ο Φερνάντες παρότι μάγος με την μπάλα στα πόδια του, έπαιξε πολύ λίγο πέρυσι διότι δεν του έφτασε ο χρόνος για να κουμπώσει στο αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα. Περίμενε την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά του έκατσε ο τραυματισμός. Ο Πόνσε χρειάστηκε παραπάνω από εξάμηνο για μπει στο νόημα πως πρέπει να κινείται και να παίζει, για να ενσωματωθεί και να βρει τον εαυτό του. Με τον Πισάρο αυτό δεν έχει καν γίνει ακόμα παρόλο που κοντεύουμε οκτάμηνο.

Έτσι και με τον Λιούμπιτσιτς. Δεν είναι εύκολη αυτή η διαδικασία της ενσωμάτωσης. Χρειάζεται τον χρόνο του στις προπονήσεις. Χρειάζεται και τα αγωνιστικά λεπτά μέσα στα παιχνίδια. Δεν αποκλείω καθόλου, για παράδειγμα, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο (αλλά και για να ξεκουράσει λίγο τον Πινέδα), ο Αλμέιδα να τον ξεκινήσει βασικό τον Λιούμπιτσιτς την Κυριακή. Είναι παιδί άλλωστε, που δείχνει να στροφάρει ποδοσφαιρικά πολύ γρήγορα.

Και ο Αλμέιδα ακριβώς επειδή ξέρει σε ποια διαδικασία βρίσκεται ο Λιούμπι, τον δουλεύει εντατικά πάνω σ’ αυτόν τον ρόλο που κυρίως θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Το έκανε και με τον Αστέρα Τρίπολης, το έκανε και στην Τούμπα. Τον έβαλε ως χαφ, ακριβώς όπως έχουν συζητήσει οι δυο τους. Ξέρει ο Αλμέιδα πως ο Λιούμπιτσιτς μπορεί εύκολα να παίξει και στα άκρα της επίθεσης, ακόμα και αριστερό μπακ. Δεν τον πήρε γι αυτές τις θέσεις. Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να τον βάλει και εκεί. Όχι τώρα. Τώρα θέλει να τον κουμπώσει ως χαφ μέσα στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας.

Θα βοηθήσει πολύ ο Λιούμπιτσιτς την ομάδα. Τρομερά πολύ. Δείτε μέχρι τώρα πόσο ευεργετική μέσα στα ματς, η αλλαγή Σιμάνσκι με Γιόνσον ή και το αντίστροφο στα χαφ. Και πόσο πολύ κόστισε που δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα την προηγούμενη Κυριακή στην Τούμπα. Δείτε πόσο σημαντικό είναι να βγαίνει ο Γκαρσία και να μπαίνει ο Πόνσε. Ή και το αντίστροφο. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πολύ σημαντικό θα είναι για το παιχνίδι της ΑΕΚ και την οικονομία ενός ματς, να μπορεί να βγάλει ο Αλμέιδα τον Πινέδα και να ρίχνει στο γήπεδο στον Λιούμπιτσιτς. Ή ακόμα και το αντίστροφο.

Στα μάτια τα δικά μου, όλες τις πραγματικές δυνατότητες του Λιούμπι και όλες τις πτυχές του ταλέντου του, θα τις δούμε μετά από την δουλειά που θα κάνει με τον Αλμέιδα στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Αλλά ούτε ο ίδιος ο παίκτης, ούτε καν ο Ματίας, σκοπεύουν να περιμένουν μέχρι και τώρα. Ο Λιούμπιτσιτς θέλει σαν τρελός να προσφέρει από τώρα, διότι μην ξεχνάτε πως υπάρχει μπροστά και η προοπτική του Γιούρο. Και ο Αλμέιδα ξέρει καλά τι μπορεί να δώσει ο Λιούμπι ήδη από τώρα. Γι αυτό και νομίζω πως όσο περνούν τα ματς, θα τον βλέπουμε όλο και περισσότερο. Κυρίως θα μπαίνει όλο και πιο πολύ, στο παιχνίδι της ομάδας και θα δίνει πράγματα.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X