Η ζωή που ο Ταχτσίδης δεν έζησε με την ΑΕΚ, το ξεπέταγμα που γέννησε ελπίδες! (VIDEO)

Η ζωή που ο Ταχτσίδης δεν έζησε με την ΑΕΚ, το ξεπέταγμα που γέννησε ελπίδες! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Νίκη θρίλερ για την ΑΕΚ επί του Θρασύβουλου με γκολ του νεαρού Ταχτσίδη στις καθυστερήσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης κλείνει αύριο τα 33 του χρόνια και παραμένει ενεργός στο εξωτερικό και συγκεκριμένα τη Ρουμανία και την Κλουζ. Οι μέρες που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ είναι μακρινές, καθώς έφυγε και έπαιξε από Τσεζένα, Γκροσέτο, Βερόνα, Ρόμα, Κατάνια, Τορίνο, ξανά Βερόνα και Τζένοα!Ενδιαμέσως, ένα μικρό πέρασμα από τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, μέχρι και τη Σαουδική Αραβία.

Με τα “κιτρινόμαυρα” πάντως, είχε προλάβει να χαρίσει μερικές ωραίες στιγμές στους φίλους της ΑΕΚ, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα της ομάδα στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Θρασύβουλο Φυλής για το πρωτάθλημα, σαν σήμερα το 2009. Μια μέρα, δηλαδή πριν τα 18α γενέθλιά του!

Η λύση του Μπάγεβιτς

Ήταν μία από εκείνες τις… μίζερες εμφανίσεις της ΑΕΚ στην περίοδο 2008-09. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο της ομάδας, αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα παρέμεναν. Μια ΑΕΚ που είχε ξεμείνει με ένα ρόστερ χαμηλών απαιτήσεων (μερικά μεγάλα ονόματα όπως οι Σκόκο, Μπλάνκο, Σάχα, Τζιμπούρ, Κυργιάκος αλλά και πολλές οι μετριότητες) προσπαθούσε να βρει μια καλή θέση στα πλέι οφ.

Ο αγώνας κυλούσε με πολλά αγωνιστικά προβλήματα για τη γηπεδούχο και ο Μπάγεβιτς στον πάγκο αναζητούσε λύση. Η πρώτη του κίνηση ήταν να βγάλει τον Γουστάβο Μαντούκα και να ρίξει στη μάχη ένα… αμούστακο που μέχρι τότε είχε παίξει πολύ λίγο τη σεζόν 2007-08 και δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου σε εκείνη που βρισκόταν σε εξέλιξη!

Ο προπονητής της ΑΕΚ εμπιστεύθηκε τον μικρό, ενώ σταδιακά έκανε ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας, αναζητώντας ένα γκολ. Μετά το 70’ η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες, όμως ο αγώνας είχε μπει στις καθυστερήσεις και το γκολ δεν ερχόταν.

Η μεγάλη στιγμή του Ταχτσίδη

Τότε ήταν που ο Ταχτσίδης μπήκε στον κόσμο των… διασήμων. Στο 91’ πήρε την μπάλα με την πλάτη στο τέρμα στο ημικύκλιο γύρισε και σημάδεψε την εστία. Η μπάλα πήγε συρτά στη γωνία μέσα αποθέωση και στο ΟΑΚΑ ξέσπασε σε έξαλλα πανηγύρια. Ο μικρός είχε «ενηλικιωθεί» μια μέρα… νωρίτερα, με το πρώτο του γκολ στη Super League σε εκείνο τον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά από σχεδόν ένα χρόνο!

Από εκεί και μετά, τα περισσότερα είναι γνωστά: αύξηση του χρόνου συμμετοχής, καθιέρωση, μεταγραφή το 2010 στην Ιταλία, Εθνική Ομάδα, Μουντιάλ και γενικά μια καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν. Το πέταγμα, όμως, έγινε εκείνο το χειμωνιάτικο σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Κουτρουμάνος (86’ Παυλής) Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας, Πελετιέρι, Χετεμάι (77’ Πλιάτσικας) Μαντούκα (62’ Ταχτσίδης) Τζεμπούρ, Σκόκο, Μπλάνκο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X