Πόλο: Ψάχνει σπουδαία νίκη κόντρα στην Ουγγαρία για μία θέση στον τελικό η Ελλάδα!

Πόλο: Ψάχνει σπουδαία νίκη κόντρα στην Ουγγαρία για μία θέση στον τελικό η Ελλάδα!

Η Εθνική πόλο γυναικών αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα (16:30) με φόντο μία θέση στο μεγάλο τελικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγαλύτερη ώρα -μέχρι την επόμενη- είναι τώρα για την Ελλάδα! Η Εθνική πόλο γυναικών αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα (16:30) και θέλει τη νίκη που θα της δώσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου ονειρεύονται την κατάκτηση του παγκοσμίου 13 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία στη Σανγκάη, εκεί όπου η «γαλανόλευκη» είχε σηκώσει την κούπα. Το άλλο ζευγάρι που θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό είναι αυτό ανάμεσα στην Ισπανία και τις ΗΠΑ και προηγείται χρονικά του ημιτελικού της χώρας μας αφού θα διεξαχθεί στις 15:00.

Η Ελλάδα προέρχεται από τη σπουδαία εμφάνιση και τη νίκη με 14-12 επί της Ιταλίας, σε ένα παιχνίδι όπου έκανε κατάθεση ψυχής, πανηγυρίζοντας στο τέλος μία ακόμη επιτυχία. Από την άλλη, η Ουγγαρία πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη, πετώντας εκτός συνέχειας την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολλανδία.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, στις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι καθώς περάσαμε στη τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω η απόδοσή μας πρέπει να μας κάνει χαρούμενους κυρίως στην επίθεση. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση ένα μεγάλο ημιτελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ουγγαρία. Αυτές οι ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα και πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ξεχάσουμε το παιχνίδι με την Ιταλία που παίξαμε τόσο καλά και μας έδωσε αυτή την ευκαιρία», ενώ για την πνευματική και σωματική ετοιμότητα την κατάλληλη στιγμή πρόσθεσε:

«Σίγουρα το γεγονός ότι έχουμε απαλλαχτεί από το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλο πράγμα. Από εκεί και πέρα νομίζω αυτή η ομάδα σταθεροποιείται και δείχνει ότι πραγματικά μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει. Έχει φύγει ένα βάρος και παίζουμε πιο ελεύθερα. Σίγουρα στην επίθεση ήμασταν εξαιρετικές αλλά στην άμυνα έχουμε περιθώρια βελτίωσης και θα πρέπει να το κάνουμε ενόψει του ημιτελικού. Είναι ξεκάθαρο ότι τα παιδιά είναι απελευθερωμένα και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι δείχνοντας το από την αρχή μέχρι το τέλος», τονίζοντας για τη μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην Ουγγαρία:

«Ένας ημιτελικός είναι πάντα μια ευκαιρία. Δεν εννοώ ότι η Ουγγαρία δεν είναι καλή ομάδα αλλά είναι ένας ημιτελικός. Ένας αγώνας που αν παίξουμε όπως ξέρουμε μπορούμε να το κερδίσουμε και να πάμε μετά από πολλά χρόνια σε ένα τελικό», ενώ έκλεισε για την επιστροφή σε ημιτελικά Παγκοσμίου μετά το 2011:

«Όταν ανέλαβα αυτή την ομάδα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μου είπε ότι αυτό που θέλω να κάνεις είναι να ξαναχαμογελάσουν αυτά τα παιδιά. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που μου είπε γιατί μπορεί να ακούγεται απλό αλλά κρύβει πολλά πράγματα. Ήθελα να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να νιώθουν όμορφα, να περνάνε καλά και να προσπαθούν χωρίς παραπάνω πίεση απ’ αυτή που έχουν στη προπόνηση. Είμαι τυχερή γιατί έχω υλικό στα χέρια μου κι έφερα αυτό το πράγμα με τους συνεργάτες μου να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Ελλάδα-Ουγγαρία (16:30)
Ισπανία-ΗΠΑ (15:00)

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X