Σε πλειστηριασμό η «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε πλειστηριασμό η «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βγαίνει σε πλειστηριασμό η «Μπρετάννια»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 21 Φεβρουαρίου 2024 βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα από τα ιστορικά κτίρια της Νέας Φιλαδέλφειας αυτό της πρώην κλωστοϋφαντουργίας “Μπριτάννια”. Στο χώρο δραστηριοποιήθηκε από το 1931 η εταιρεία “Α.Ε. BRITANNIA Αγγλική Εριουργία εν Ελλάδι”, η οποία ήταν μία σύμπραξη της Εμπορικής Εταιρείας Crosland Moor & Co L.M.D, με έδρα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, του Κ. Ναθαναήλ και της Εταιρείας «Γιαννούτσικος-Πετσιάβας».

Το εργοστάσιο παρήγαγε τα ξακουστά κασμίρια δεν μπόρεσε όμως να αντιμετωπίσει την κρίση της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας προερχόμενη κυρίως από τα εισαγόμενα προϊόντα μειώνοντας σταδιακά την δραστηριότητα της από την δεκαετία του 1980 γεγονός που την οδήγησε στη συρρίκνωση και τελικά στο κλείσιμο στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα (περίπου το 2007).

Ωστόσο έμελε όλη η πέριξ περιοχή του εργοστασίου να ονομάζεται περιοχή Μπριτάννια συμπεριλαμβανομένου και τμημάτων δυτικά του ρέματος του Γιαμπουρλά.

Σε πλειστηριασμό η «Μπριτάννια» στη Νέα ΦιλαδέλφειαΗ περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο μετά από σχετική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ 738/2003 και με την οποία καθορίστηκαν και οι οριογραμμές του ρέματος Γιαμπουρλά. Σημειώνεται ότι η καμινάδα του εργοστασίου έχει χαρακτηριστεί πριν μερικά χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού διατηρητέα.

Αν το ακίνητο, συνολικού εμβαδού κτισμάτων 6.600 τ.μ. περίπου, αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη, ίσως να σημάνει η αξιοποίηση του γεγονός που θα αλλάξει τη υπάρχουσα κατάσταση στην περιοχή.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X