Ιτούδης: «Ευεργέτης ο Μελισσανίδης, εκπληκτικό το μουσείο της ΑΕΚ»

Ιτούδης: «Ευεργέτης ο Μελισσανίδης, εκπληκτικό το μουσείο της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο Δημήτρης Ιτούδης μεταφέρει τις εντυπώσεις του από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη σύνδεσή του με τον προσφυγικό Ελληνισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μνήμες από μία Αλησμόνητη Πατρίδα, η οποία εκτείνεται μεταξύ των οροσειρών του Αίμου και της Ροδόπης, ξύπνησαν στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πρωί του Σαββάτου εκτυλίχθηκε μία συγκινητική και συνάμα συμβολική εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Νεομοναστηριωτών γιόρτασε με παραδοσιακή μουσική και χορούς την ονοματοδοσία της Θύρας 47 του γηπέδου με την επωνυμία «Μεγάλο Μοναστήρι», από το ομώνυμο ιστορικό χωριό της Ανατολικής Ρωμυλίας, μία περιοχή που αποτελούσε το βόρειο τμήμα της Θράκης και σύμφωνα με την απογραφή του 1884 μετρούσε 53.028 Έλληνες, οι οποίοι πήραν τον δρόμο του ξεριζωμού μετά τη συνθήκη του Νεϊγύ το 1919.

Το Sportdog επικοινώνησε με τον κ. Ιτούδη, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για την καταγωγή του και εξήρε το όραμα του ηγέτη της ΑΕΚ.

Πώς βρεθήκατε στην εκδήλωση στο γήπεδο της ΑΕΚ;

«Έκανε αυτήν την τιμή ο κ. Μελισσανίδης, να ονομάσει τη Θύρα 47 “Νέο Μοναστήρι”. Είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες σε τέτοιου είδους ζητήματα. Γι’αυτό ονόμασε το γήπεδο Αγιά Σοφιά και έχει φτιάξει ένα πολύ σημαντικό οίκημα στη μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Στην εκδήλωση ήρθαν σύλλογοι από τα πέντε χωριά, στα οποία εγκαταστάθηκαν οι πρόγονοί μας από τα Μοναστήρια (Μεγάλο και Μικρό).

Εμφανίστηκαν άνδρες σαλβαροφορεμένοι (σαλβάρι η ανδρική φορεσιά της Ανατολικής Ρωμυλίας) και γυναίκες φορώντας τσούκνες (τσούκνα – η γυναικεία φορεσιά της Ανατολικής Ρωμυλίας) και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Όσον αφορά την παρουσία μου, γνωρίζουν πολύ καλά οι συμπατριώτες μου, ότι αγαπώ τις ρίζες μου. Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου. Στο γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκαν συγχωριανοί μου από τα Τρίκαλα Ημαθίας, αλλά και οι γονείς μου».

Διαβάστε περισσότερα

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X