Ποτσετίνο: «Χτίζω από το μηδέν στην Τσέλσι, δώστε μου χρόνο»

Ποτσετίνο: «Χτίζω από το μηδέν στην Τσέλσι, δώστε μου χρόνο»
Photo Credits: INTIME

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο δήλωσε πως χρειάζεται χρόνο για να δει ο κόσμος αποτελέσματα από την δουλειά του, καθώς έχει πάρει μια ομάδα και την χτίζει από το μηδέν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τσέλσι συνεχίζει να απογοητεύει και την φετινή χρονιά και βρίσκεται στην 11η θέση της Premier League, μακρία από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο από την πλευρά του όμως ζητά υπομονή, τόσο από την πλευρά των υποστηρικτών, όσο και από τα μέσα ενημέρωσης.

Στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου την Τρίτη, ο Αργεντινός τεχνικός προσπάθησε να απομακρύνει την ανησυχία. Οι συγκρίσεις με τις Σαουθάμπτον και Τότεναμ δεν είναι δίκαιες, είπε, ούτε και οι συγκρίσεις με τις ομάδες της Τσέλσι του παρελθόντος. Πρόκειται για ένα νέο πρότζεκτ και τα νέα πρότζεκτ χρειάζονται χρόνο, κατανόηση και υπομονή.

«Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ομάδας, το χτίσιμο μιας ομάδας είναι πραγματικά σημαντικό», δήλωσε πριν από τον επαναληπτικό αγώνα του τέταρτου γύρου του FA Cup της Τετάρτης με την Άστον Βίλα. «Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι. Πρέπει να είσαι σίγουρος για όλα τα βήματα που κάνεις. Αν κάνεις ένα λάθος, αφού φέρεις έναν ωραίο καναπέ και έπιπλα, το σπίτι αρχίζει να κινείται και ωχ [πέφτει]. Ελάτε! Δεν θέλω να πω ότι τίποτα [δεν είναι] λάθος, αλλά πάντα χρειαζόμαστε χρόνο και χτίζουμε από το μηδέν. Μερικές φορές φαίνεται ότι προχωράς μπροστά αλλά μερικές φορές πρέπει να γυρίσεις πίσω γιατί φαίνεται [ότι υπάρχουν] κάποια προβλήματα. Πάντα χρειάζεται χρόνος. Κοιτάξτε τα έργα της Μάντσεστερ Σίτι ή της Λίβερπουλ. Είναι πάντα θέμα χρόνου, είναι θέμα χρόνου και πολύ ξεκάθαρης ηγεσίας όπως ο Πεπ [Γκουαρδιόλα] ή ο Γιούργκεν [Κλοπ]. Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι από εκεί χτίζεις όλα αυτά τα έργα».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλή σχέση με τους οπαδούς. Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα πηγαίνεις στο Στάμφορντ Μπριτζ και είναι μια διαφορετική Τσέλσι, ένα διαφορετικό πρότζεκτ, διαφορετικά τα πάντα. Ναι, νομίζω ότι είναι δική μας ευθύνη, των παικτών και φυσικά του προσωπικού του συλλόγου, είναι δική μας ευθύνη να δημιουργήσουμε μια σύνδεση, να βρούμε κάτι μεταξύ μας για να το εκτιμήσουμε πραγματικά. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους παίκτες επειδή δεν αποδίδουν. Σκεφτόμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα [στιγμή] που περνάμε εδώ σήμερα, μιλούσαμε με έναν παίκτη. Χθες περάσαμε ίσως δύο με τρεις ώρες μιλώντας. Μερικές φορές είναι πνευματικό. Δεν είναι σωματικό, δεν είναι ποιοτικό – πρέπει να νιώσουν την αυτοπεποίθηση, πρέπει να βρουν την εμπιστοσύνη, πρέπει να βρουν τη θέση τους», πρόσθεσε.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X