Μια συνθήκη, που μόνο ο Αλμέιδα μπορεί να διαχειριστεί ευεργετικά για την ΑΕΚ

Μια συνθήκη, που μόνο ο Αλμέιδα μπορεί να διαχειριστεί ευεργετικά για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την σπάνια δυνατότητα που έχει ο Αλμέιδα, να χειριστεί προς όφελος της ομάδας, δυο φουλ φορμαρισμένους φορ όπως ο Γκαρσία και ο Πόνσε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νομίζω πως όλοι μας συμφωνούμε, πως όταν το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Πόνσε και λίγο μετά κλείδωνε η παραμονή του Γκαρσία, αυτό που περιμέναμε να συμβεί, είναι αυτό που ζούμε τώρα. Όλοι είχαμε δει τι μπορούσε να κάνει ο Λιβάι. Όλοι ξέραμε τι ήταν ικανός να κάνει ο Έκι. Και φυσικά το ποδοσφαιρικά παράδοξο, ήταν αυτό που συνέβαινε μέχρι και τον Δεκέμβρη. Τότε που μαζί είχαν τρία γκολ. Το ποδοσφαιρικά λογικό, είναι αυτό που συμβαίνει τώρα, που οι δυο τους έχουν μαζί συνολικά 19.

Εξυπακούεται πως ο πρώτος που ήξερε και προσδοκούσε να φτάσουμε σ’ αυτή την συνθήκη που βρισκόμαστε τώρα με τον Γκαρσία και τον Πόνσε, είναι ο Αλμέιδα. Τον Λιβάι τον έφτιαξε φορ ο Πελάδο και επομένως ξέρει ακριβώς τι μπορεί να κάνει και που μπορεί να φτάσει. Ενώ τον Πόνσε φυσικά και τον μελέτησε πολύ, πριν ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του. Και για να είμαστε και απολύτως ακριβείς, όταν έκλεινε η μεταγραφή του Αργεντινού, είχε σχεδόν κλειδώσει και το «δεν πωλείται» για τον Γκαρσία. Επομένως ο Αλμέιδα είχε καθαρή την εικόνα, των δεδομένων που θα έπρεπε να διαχειριστεί.

Εννοείται πως είναι απόλυτα λογικό, η πιο καυτή συζήτηση στην δεδομένη χρονική στιγμή στην ΑΕΚ, να είναι ποιος εκ των Γκαρσία ή Πόνσε θα παίξει την Κυριακή βασικός στην Τούμπα. Και εάν υπάρχει η δυνατότητα να παίξουν και οι δυο μαζί, ώστε να μην μείνει στον πάγκο ούτε αυτός που έχει επτά γκολ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, ούτε εκείνος που έχει σκοράρει σ’ όλα τα ματς πρωταθλήματος που έχει παίξει από τα μέσα Νοέμβρη και μετά.

Χωρίς να ξέρω το παραμικρό, χωρίς εννοείται να είμαι ειδικός και χωρίς προφανώς να μπορώ να μπω στο μυαλό του Αλμέιδα, θεωρώ πως ξεκάθαρο προβάδισμα έχει ο Γκαρσία για να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Με τον Τσούμπερ δίπλα του. Διότι ο Αλμέιδα πάντα ξεκινά με τον Λιβάι βασικό όταν είναι στο 100% της ετοιμότητάς του. Διότι ο Γκαρσία κάνει πράγματα που κανείς άλλος επιθετικός δεν μπορεί να κάνει και κυρίως καμία άμυνα δεν μπορεί να σταματήσει. Διότι σίγουρα μπορεί να υπάρξουν ματς που θα δοκιμάσει ο Αλμέιδα στην επίθεση ένα δίδυμο Γκαρσία και Πόνσε. Αλλά στο συγκεκριμένο την Κυριακή, μου μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να αφήσει εκτός τον Τσούμπερ. Τον μοναδικό παίκτη της ΑΕΚ που έχει ο Αλμέιδα βασικό σ’ όλο τα ματς από τα 21 Δεκεμβρίου και μετά.

Το προβάδισμα ο Λιβάι, αλλά…

Το ξαναγράφω. Δεν ξέρω κάτι. Ούτε ο Αλμέιδα έχει δείξει ακόμα κάτι. Ούτε έχω την κατάρτιση για ειδική ποδοσφαιρική ανάλυση. Ως αίσθηση και βάζοντας στο τραπέζι δυο με τρεις λογικές ποδοσφαιρικές σκέψεις, προκύπτει πως ο Γκαρσία έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει. Πάντως έτσι κι αλλιώς, μια εύκολη απόφαση δεν είναι για τον Αλμέιδα. Βρείτε μου έναν προπονητή στον κόσμο, που του είναι εύκολο και να το αποφασίσει και να το υλοποιήσει, να βγάλει από την ενδεκάδα έναν φορ, ο οποίος μετρά επτά γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια. Καθόλου εύκολο και για να ξέρουμε και τι λέμε, καθόλου δίκαιο.

Θαρρώ όμως, πως ο Αλμέιδα είναι και ο μοναδικός προπονητής, που μπορεί να διαχειριστεί «αναίμακτα», χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε ισορροπίες και στο τέλος της ημέρας ευεργετικά για την ομάδα, μια τέτοια δύσκολη συνθήκη. Έχει δηλαδή ο Πελάδο και την ικανότητα και τον τρόπο, αν τελικά αυτή είναι η απόφαση του, να εξηγήσει στον Πόνσε γιατί θα τον αφήσει εκτός ενδεκάδας την ψυχολογία, χωρίς να του διαλύσει την ψυχολογία και χωρίς να τον κάνει να νιώσει αδικημένος. Έχει τον τρόπο ακόμα και να «φτιάξει» τον Αργεντινό για να μπει στο ματς ως αλλαγή και να είναι τούρμπο για να σκοράρει.

Προφανώς ισχύει και το αντίθετο. Αν δηλαδή αποφασίσει να κρατήσει τον Πόνσε στην ενδεκάδα και να αφήσει ξανά τον Γκαρσία στον πάγκο, έχει τον τρόπο ο Αλμέιδα να το κοινωνήσει στον Λιβάι, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό ζήτημα με την αυτοπεποίθησή του. Αυτό έχει να κάνει και με την προσωπικότητα του Πελάδο, αλλά και μ’ όσα έχει κερδίσει με την σκληρή δουλειά που κάνει μέσα στην ομάδα. Μια δουλειά που δεν αφορά μόνο την φυσική κατάσταση ή την τακτική ή το αγωνιστικό πλάνο ή τις επιλογές στην ενδεκάδα. Έχει να κάνει και με την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Την διαχείριση μιας τέτοιας συνθήκης όπως αυτή με τον Γκαρσία και τον Πόνσε που, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου απλή και εύκολη.

Δεν είναι απλό να πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε δυο ποιοτικούς φορ, που είναι φουλ φορμαρισμένοι. Δεν είναι εύκολο να αφήσεις στον πάγκο, έναν φορ που σκοράρει συνεχώς. Ειδικά σ’ ένα ματς όπως αυτό της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Παρόλα αυτά, ο Αλμέιδα τον έχει δουλέψει ήδη τον τρόπο, ώστε η διαχείριση ακόμα και αυτής της περίπλοκης συνθήκης, να βγει προς όφελος της ομάδας. Χωρίς να διαταραχθεί κανενός ψυχολογία και καμία ισορροπία.

 

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X