Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Αδιανόητο: Ιρανός δικηγόρος ζητά να μαστιγώσουν 99 φορές τον Cristiano Ronaldo επειδή αγκάλιασε γυναίκα με αναπηρία (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Κριστιάνο Ροναλντο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάτησε τα 39 ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το ποδόσφαιρο γιορτάζει για έναν από τους κορυφαίους που βρέθηκε στα γήπεδα.

Ο Πορτογάλος σταρ έχει στο ιστορικό του αρκετά γκολ, ασίστ αλλά και τρόπαια αγωνιζόμενος σε 5 ομάδες, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Αλ Νάσρ. Ας δούμε την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος σήμερα έφτασε τα 39 χρόνια και δηλώνει για ακόμα μία φορά πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Στην Σπόρτινγκ εντάχθηκε το 2002 και έγινε ο πρώτος παίκτης της Σπόρτινγκ, που κατάφερε σε μία χρονιά να αγωνιστεί σε πέντε κατηγορίες της, K-16, K-17, K-18, στη Β’ ομάδα και φυσικά στην πρώτη ομάδα. Το πρώτο του γκολ το πέτυχε σε ένα φιλικό κόντρα σε μία τοπική ομάδα της χώρας του με την Σπορτινγκ να επικρατεί 7-1. Επίσημο ντεμπούτο έκανε κόντρα στην Μορειρένσε όπου πέτυχε δύο γκολ, ενώ στις 13 Αυγούστου 2002 κάνει ντεμπούτο με τη Σπόρτινγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Ίντερ.

Παρόλα αυτά ο Ρονάλντο για να φτάσει εκεί που βρίσκεται πέρασε πολλές δυσκολίες στην ζωή του. Μία από αυτές ήταν ένα πρόβλημα με την καρδιά του, που αντιμετώπισε σε νεαρή ηλικία το οποίο θα τον άφηνε εκτός ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα, όμως η Σπόρτινγκ Λισαβώνας ανακάλυψε το πρόβλημα και προειδοποίησε την μητέρα του Πορτογάλου η οποία συμπλήρωσε όλα τα απαραίτητα χαρτιά που χρειάζονταν για να γίνει το χειρουργείο, το οποίο πήγε καλά και έπειτα από μερικές μέρες ο CR7 επέστρεψε στις προπονήσεις. Στην πορτογαλική ομάδα ο Κριστιάνο είχε απολογισμό 33 αγώνες με 5 γκολ σε πρώτη και δεύτερη ομάδα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Το 2003 σε ένα φιλικό με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και «ανάγκασε» τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον αποκτήσει.

Στις 16 Αυγούστου 2003, έκανε το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, ως αλλαγή στον αγώνα με τη Μπόλτον. Η εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει ήταν εξαιρετική, καθώς έδωσε τρεις ασίστ κέρδισε ένα πέναλτι και αναδείχθηκε MVP. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, στην Πρέμιερ Λιγκ, το πέτυχε στις 4 Δεκεμβρίου του 2004, εναντίον της Πόρτσμουθ. Στις 6 Μαΐου 2007 κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Αγγλία. Το 2008, κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Τσέλσι. Μάλιστα την ίδια χρόνια κατέκτησε και την πρώτη του χρυσή μπάλα. Στην αγγλική ομάδα είχε απολογισμό 292 αγώνες και 118 γκολ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Το 2009 έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου μπορούμε να πούμε πως εκεί «έχτισε» σχεδόν όλοι του την καριέρα. Στους «Μερένγχες» έκατσε σχεδόν 9 χρόνια έχοντας απολογισμό 438 αγώνες με 450 γκολ. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, το πετυχαίνει στις 29 Αυγούστου 2009, με αντίπαλο τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Την σεζόν 2010–11, ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος σημειώνοντας 40 τέρματα σε 34 συμμετοχές, επίδοση που ήταν ρεκόρ στην ιστορία της Ισπανίας. Την επόμενη χρονιά 2011–12 ξεπέρασε τα προηγούμενα επιτεύγματα του για να πετύχει νέο προσωπικό ρεκόρ με 60 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, από τα οποία τα 46 στο πρωτάθλημα. Το 2013 ήταν μία ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά με 69 γκολ σε 59 εμφανίσεις, το καλύτερο αποτέλεσμα τερμάτων στο τέλος του έτους. Έλαβε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς της ΦΙΦΑ, ένα συνδυασμό του βραβείου της Χρυσής Μπάλας. Στις 2 Απριλίου 2014 ισοφάρισε το ρεκόρ τερμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ στα 14 γκολ. Επιπλέον, έφτασε τα 49 γκολ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Ρεάλ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρυλικού Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Το επιτεύγματα του εκείνη τη σεζόν του έδωσαν την τρίτη Χρυσή Μπάλα. Τη σεζόν 2014–15 πέτυχε 61 γκολ, ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων σημειώνοντας χατ τρικ στον τελικό και αυτά του έδωσαν την τέταρτη χρυσή μπάλα.

Γιουβέντους

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Η παραγωγική χρόνια του στην Ρεάλ τελείωσε το 2018, όταν ο Κριστιάνο μετακόμισε στην Γιουβέντους. Με τους «μπιανκονέρι» είχε απολογισμό 134 αγώνες και 101 γκολ. Κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο με τον σύλλογο τον Ιανουάριο του 2019, το Σούπερ Καπ, ενώ σημείωσε το μοναδικό γκολ εναντίον του Μίλαν. Τελείωσε την πρώτη χρονιά με 27 τέρματα και 8 ασίστ. Στην δεύτερη σεζόν είχε 37 τέρματα σε 46 συναντήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και πήρε άλλο ένα πρωτάθλημα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2η σεζόν

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Το Αύγουστο του 2021 ο Ρονάλντο επέστρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όμως έφυγε κακήν κακός καθώς ο Τεν Χάγκ δεν τον ήθελε στην ομάδα παρόλο που σε 54 αγώνες είχε 27 γκολ.

Αλ Νάσρ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Πλέον αγωνίζεται στην Αλ Νάσρ καθώς σε 50 αγώνες έχει 44 γκολ. Το καλοκαίρι του 2023 η Αλ Νάσρ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του Κυπέλλου Αραβικών Πρωταθλητριών Συλλόγων με το Ρονάλντο να σημειώνει δύο γκολ στον τελικό. Το 2023 ήταν μια ονειρική σεζόν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, καθως μέσα στο τρέχον ημερολογιακό έτος σκόραρε 53 γκολ με αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος σκόρερ για το 2023.

Εθνική Πορτογαλίας

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έφτασε τα 39 χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ)

Τέλος στην εθνική του ομάδα ντεμπούτο έκανε το 2003 κόντρα στο Καζακστάν. Το 2014 κατέρριψε το ρεκόρ του Παουλέτα, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας με 47 γκολ με τον Ρονάλντο να φτάνει τα 49. Το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2016 έκανε ρεκόρ στις συμμετοχές με την Πορτογαλία φτάνοντας τις 128. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 σημείωσε δύο γκολ σε αγώνα με αντίπαλο την Ιρλανδία, έφτασε τα 111 και κατέρριψε το ρεκόρ διεθνών τερμάτων. Επιπλέον έλαβε μια πλακέτα με το ρεκόρ Γκίνες. Στην εθνική του έχει απολογισμό 205 αγώνες με 128 τέρματα.

Γιώργος Παπαγεωργίου

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X