Πήλιος: «Να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι βασικός στην ΑΕΚ»

Πήλιος: «Να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι βασικός στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο Σταύρος Πήλιος μετά τη νίκη της ΑΕΚ με 4-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του Αστέρα Τρίπολης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ «λύγισε» την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης, με σχετική άνεση στην OPAP Arena (4-2, 04/02) και με τον Πήλιο να ξεκινάει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην βασική 11αδα των «κιτρινόμαυρων». Ο Έλληνας μπακ μίλησε στο BN Sports για τις ευκαιρίες που παίρνει και εκμεταλλεύεται από τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και για την… κρυφή του αγάπη.

Η ΑΕΚ μετά το… στραπάτσο από τον Άρη και τον αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, έχει πραγματοποιήσει τρεις εμφανίσεις από τα… παλιά, «διαλύοντας» κατά σειρά τους Ατρόμητο (5-0, 21/01), ΟΦΗ (3-0, 28/01) και πλέον Αστέρα Τρίπολης (4-2, 04/02). Σε αυτά τα παιχνίδια η Ένωση δείχνει να έχει επιστρέψει στις… υψηλές πτήσεις, με τον Πήλιο να παραμένει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της 11αδας του Αλμέιδα, σε μία «μαγική» τριάδα αγώνων.

Με τον Χατζισαφί να συνεχίζει την… περιπέτειά του στο Ασιατικό Κύπελλο Εθνών και τον Μοχαμαντί να αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, ο 23χρονος μπακ έχει αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, αποδεικνύοντας σε όλους γιατί η ΑΕΚ έκανε τέτοια προσπάθεια για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σταύρος Πήλιος μετά το φινάλε της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, μίλησε στο BN Sports, για την καθιέρωσή του στην αρχική 11αδα, για την σπουδαία νίκη απέναντι στον Αστέρα, αλλά και για την χαρά που παίρνει εκτελώντας τις στημένες φάσεις.

Ο Πήλιος αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, με σκοπό να βοηθήσει έμπρακτα στον αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με τον Χατζισαφί να πηγαίνει εξαιρετικά με την Εθνική του ομάδα στο Ασιατικό Κύπελλο Εθνών και τον Μοχαμαντί να έχει αποχωρήσει προς Τουρκία μεριά, ο 23χρονος μπακ έχει αρχίσει να αναλαμβάνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Αλμέιδα και δεν είναι ένας απλός… κομπάρσος, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

«Εξ αρχής εγώ αυτό ήθελα να καταφέρω, να μπορέσω να γίνω ενεργό μέλος της ομάδας. Ήξερα πως μπροστά μου είχα δύο πολύ καλούς μπακ, τον Χατζισαφί και τον Μοχαμαντί, όμως με δουλειά και υπομονή, έχω αρχίσει να καταλαβαίνω το πώς λειτουργεί η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πλέον προσαρμόζομαι πλήρως σε αυτό. Θέλω να αποδεικνύω πως αξίζω να είμαι βασικός. Δεν αγχώνομαι, δεν υπάρχει άγχος, κάθε μέρα θέλω να δείχνω στην προπόνηση πως μπορώ να κρατήσω την θέση και πως μπορώ να υποστηρίξω τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα».

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε τα… δόντια της απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο φωτεινός πίνακας στη λήξη του πρώτου 45λέπτου έδειχνε 3-1, με την Ένωση να απλοποιεί από νωρίς την υπόθεση νίκη. Σύμφωνα με τον Πήλιο σκοπός της ομάδας είναι πάντα να μπαίνει με την ίδια φόρα στα παιχνίδια και να τα… καθαρίζει το συντομότερο δυνατόν.

«Θέλαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό, όσο πιο νωρίς γίνεται. Καταφέραμε να βάλουμε δύο γρήγορα γκολ. Νομίζω πως ο στόχος της ΑΕΚ κάθε φορά είναι ξεκάθαρος, να καθαρίζουμε από νωρίς τα παιχνίδια και να παίρνουμε εύκολες νίκες».

Μπορεί ο Πήλιος να αποτελεί ένα καινούριο μέλος στην οικογένεια της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα όμως δεν διστάζει να του αναθέτει «αποστολές» υψηλής απαίτησης, όπως είναι οι εκτελέσεις στημένων φάσεων. Για τον Έλληνα μπακ όμως, οι ευθύνες αυτές τον γεμίζουν χαρά και σίγουρα ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση.

«Εννοείται λατρεύω να εκτελώ τις στημένες φάσεις, όποτε μου δίνει την ευκαιρία αυτή ο προπονητής προσπαθώ να την εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα μπορώ. Είναι πραγματικά χαρά μου να αναλαμβάνω τις στημένες φάσεις, μου αρέσει πάρα πολύ».

Πηγή: bnsports.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X