Σοκαριστικό θέαμα και εικόνα ομάδας που βρίσκεται σε φιλικά προετοιμασίας είχε η ΑΕΚ Betsson

Σοκαριστικό θέαμα και εικόνα ομάδας που βρίσκεται σε φιλικά προετοιμασίας είχε η ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την αποκαρδιωτική εικόνα που είχε η ΑΕΚ Betsson απέναντι στην Χολόν και την συνέχεια βουνό που έρχεται.

Μετά από ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό, δεν μπορείς να πεις και να γράψεις πολλά πράγματα για την ΑΕΚ Betsson. Δυστυχώς η εικόνα μίλησε από μόνη της. Ήταν τόσο αποκρουστικό αυτό που είδαμε που είναι να απορεί κανείς πώς θα συνεχίσει αυτή η ομάδα στους επόμενους αγώνες.

Με την Καρδίτσα είδαμε κάποια στοιχεία, είδαμε διάθεση, όχι τίποτα τρομερό, αλλά έμοιαζε με κανονική ομάδα. Αυτό το χθεσινό ήταν πέρα για πέρα σοκαριστικό, απέναντι σε μια ομάδα που είχε 1,5 κανονικό παίκτη, αφού πέρα του παικταρά Χάρις, όλοι οι άλλοι είναι μέτριοι. Γενικά η Χολόν είναι πολύ αδύναμη ομάδα, έχει χάσει τους ξένους της λόγω πολέμου και παίζει με αυτούς που έχουν μείνει. Σε ένα άδειο γήπεδο, που ούτε προπόνηση κάνουν, για να πεις ότι ξέρουν και τα στεφάνια, κέρδισαν πανεύκολα την ΑΕΚ, με δύο απλά τακτικά τρικ.

Match-up ζώνη και 5-out

Στην επίθεση, έχουν ακόμα την φιλοσοφία του 5-οut, με ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν και γενικά να κινούνται στην περιφέρεια. Έτσι είδαμε τον Άρτζι να γίνεται Βεζένκοφ και να βάζει 4/4 τρίποντα, ενώ με ένα απλό πικ εν ρολ, υπήρχαν τεράστιοι χώροι μέσα στο καλάθι, αφού όλοι ήταν στην περιφέρεια. Προς το τέλος του αγώνα, ο Ηλίας Ζούρος χαμήλωσε και αυτός το σχήμα του, με τον Αγραβάνη σε θέση σέντερ και εκεί μπόρεσε να μειώσει κάπως την διαφορά, για να πάμε στο επόμενο πρόβλημα.

Στα πρώτα επτά λεπτά της αναμέτρησης, η ΑΕΚ είχε μια πολύ καλή εικόνα και προηγήθηκε με 14-21, έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση και παίζοντας κανονικό μπάσκετ. Στην συνέχεια ο προπονητής της Χολόν, γύρισε την άμυνα του σε μια match up ζώνη με αλλαγές σε όλα τα σκριν και κάπου εκεί έπεσε μαύρο. Για τα επόμενα 33 λεπτά, η ΑΕΚ δεν έκανε μια κανονική επίθεση της προκοπής, μόνο κρεμασμένα σουτ, τραβηγμένες προσπάθειες, ένας εναντίον όλων και μόνο ο Ραντλ είχε καθαρό μυαλό και έβαλε κάποια δύσκολα σουτ.

Πραγματικά με τέτοιο αλαλούμ δεν γινόταν η ΑΕΚ να κάνει σερί, ώστε να πλησιάσει αφού δεν είχε ορθολογικές επιθέσεις, απέναντι σε μια άμυνα που απλά είχε σωστή τακτική και απέναντι στην οποία δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ο Ηλίας Ζούρος. Έτσι δεν μπόρεσε να βγάλει συνεργασίες, είχε μόλις 9 ασίστ για 15 λάθη, από τα οποία η Χολόν σκόραρε 24 πόντους. Σε ένα ματς 79 πόντων, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό είναι ένα τεράστιο νούμερο.

Πολύ δύσκολη συνέχεια

Για να μην κρυβόμαστε, από εδώ και πέρα, τα πράγματα είναι δύσκολα έως ακατόρθωτα. Η ΑΕΚ χρειάζεται να κάνει τουλάχιστον τρεις νίκες και βλέπουμε, όμως με αυτήν την εικόνα που έχει, μοιάζει αδύνατο αυτήν την στιγμή. Η Μούρθια κέρδισε εύκολα τον Προμηθέα και θα έρθει στα Λιόσια την επόμενη εβδομάδα για να κλειδώσει την πρόκριση της. Ο Ηλίας Ζούρος δεν έχει καθόλου χρόνο για να δουλέψει στις προπονήσεις και πρέπει να παίζει αγώνες ζωής και θανάτου πλέον, πράγμα καθόλου εύκολο.

Πρέπει όμως και εκείνος να βάλει λίγο νερό στο κρασί του. Η ΑΕΚ πήγε από ένα υπερβολικά γρήγορο μπάσκετ, πολλών κατοχών, σε ένα αργό κοντρολαρισμένο και με κάποιους παίκτες που πριν είχαν άλλους ρόλους. Ο Αγραβάνης, που είναι από τα αγαπημένα παιδιά του προπονητή, είναι εμφανές ότι είναι ανέτοιμος, δεν έχει ρυθμό, είναι βαρύς και έπαιξε 26 λεπτά. Από την άλλη ο Νετζήπογλου, βλέπει για δεύτερο σερί ματς, τα λεπτά του να μειώνονται σημαντικά, με τον Ραντλ να παίζει 36 λεπτά. Τα ίδια και με τον Μόργκαν. Είναι λογικό τώρα στο ξεκίνημα, ο Ζούρος να θέλει να πάει με τους πιο έμπειρους παίκτες, που αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά η ομάδα μοιάζει να χάνει τις όποιες σταθερές είχε.

Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί να μαζευτεί αυτό που είδαμε εχθές, την ώρα που ο Κολοσσός περιμένει το Σάββατο. Όποιος είδε το εκτός έδρας παιχνίδι στον Άρη, που έχασε στο τέλος, καταλαβαίνει πόσο δύσκολη αποστολή έχει η ΑΕΚ και θα πρέπει να παρουσιαστεί πάρα πολύ βελτιωμένη, αν θέλει να κερδίσει.

Το ρόστερ της Ένωσης είναι καλό, μπορεί να έχει αδυναμίες σε κάποια θέματα, αλλά υπάρχει ποιότητα, όμως θα πρέπει να ξαναμπούν όλοι σε νέους ρόλους και μια νέα πραγματικότητα, λες και είμαστε ξανά σε περίοδο προετοιμασίας. Προλαβαίνει να γίνει κάτι τέτοιο; θα το δούμε στην συνέχεια.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X