Εκκλησία: Τα «στρατόπεδα» της Ιεραρχίας για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών

Εκκλησία: Τα «στρατόπεδα» της Ιεραρχίας για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Ιερώνυμου για την προοπτική βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών όταν μεγαλώσουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίγο πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η ρύθμιση για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία και τη βάπτιση των παιδιών τους, η Έκτακτη Ιερά Σύνοδος εξέπεμψε ένα ηχηρό «όχι».

Την ερχόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, πρόκειται να αναγνωστεί στους ναούς ένα εκτενές κείμενο με το σκεπτικό, όπως αυτό συμπεριέλαβαν στην ανακοίνωσή τους την περασμένη εβδομάδα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με την προοπτική να βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών εφόσον ενηλικιωθούν, πυροδότησε αντιδράσεις στους κύκλους των Ιεραρχών με αποτέλεσμα – αν και όλοι είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν σε ό,τι ορίζει η Ιερά Σύνοδος και αναλόγως να πράττουν – να εκφράζουν άλλοι τη σύμφωνη γνώμη τους κι άλλοι την έντονη αντίθεσή τους. Υπάρχουν, φυσικά, κι εκείνοι, οι οποίοι επιλέγουν να κρατήσουν μία πιο ουδέτερη στάση, παραπέμποντας το θέμα των βαπτίσεων στις αποφάσεις της Ιεραρχίας, η οποία ακόμη δεν έχει αποφανθεί σχετικά.

Όπως δε σχολιάζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, οι τοποθετήσεις των Μητροπολιτών ενδεχομένως σχετίζονται με τις βλέψεις τους για την ηγεσία της Εκκλησίας, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Άλλωστε, ήδη έχουν αρχίσει να συνάπτονται παρασκηνιακές «συμμαχίες».

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X