Πόνσε - Λιβάι μαζί και η προσπάθεια για προσθήκη της τελευταίας στιγμής

Πόνσε - Λιβάι μαζί και η προσπάθεια για προσθήκη της τελευταίας στιγμής
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πιθανή (;) συνύπαρξη των δύο φορ της ομάδας και καταπιάνεται με την προσπάθεια που πρέπει να υπάρχει για ενίσχυση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μεταγραφές είναι αυτές που έχετε οι περισσότεροι -ή τέλος πάντων, πολλοί- κατά νου στο φινάλε της χειμερινής περιόδου, το καταλαβαίνω απόλυτα. Υπάρχει η πληροφορία ότι η ΑΕΚ κινείται τα τελευταία 24ωρα περισσότερο ζεστά, προσπαθώντας να κάνει μια προσθήκη από αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε. Για την ανάγκη να συμβεί αυτό, δεν το συζητάμε καν. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μη χρειάζεται ενέσεις ποιότητας, σε οποιαδήποτε στιγμή της, ανεξάρτητα από το αν έχει μπροστά της μία ή περισσότερες διοργανώσεις.  Ακόμα περισσότερο όταν υπερασπίζεται έναν τίτλο, τον πιο βασικό όλων στο ξεκίνημα κάθε προσπάθειας.

Επιπροσθέτως, επειδή βλέπω μια τεχνηέντως λανθασμένη προσέγγιση σε διάφορες τοποθετήσεις, είναι καλό να επισημανθεί ότι ουδέποτε ο Αλμέιδα έχει πει ότι δεν θέλει παίκτες τώρα. Είναι κάτι διαφορετικό το να επιθυμεί καλούς, βασικά πιο ποιοτικούς από αυτούς που ήδη έχει και κάτι άλλο το να απορρίπτει ιδανικές περιπτώσεις για να πορευτεί με το γκρουπ του.

Να του λέει δηλαδή κάποιος από την ομάδα «σου έχουμε τον Χουάνγκ» (τυχαίο το παράδειγμα επειδή το βλέπω σε πολλά μηνύματα – αν και απίθανο) και ο ίδιος να λέει «όχι δεν μου κάνει». Απλά είναι τα πράγματα… Αν του παρουσιάσουν ποδοσφαιριστή που να του κάνει, τότε θα ανοίξει την πόρτα διάπλατα και θα τον υποδεχθεί με χαρά.

Οι μεταγραφές είναι πάντοτε μια δυναμική διαδικασία, για καλούς παίκτες οφείλεις να προσπαθείς έως και το τελευταίο μισάωρο πριν από την εκπνοή μιας μεταγραφικής περιόδου, να εξαντλείς κάθε πιθανότητα εφόσον έχεις εντοπίσει αυτούς που θέλεις. Είναι κάτι που η ΑΕΚ οφείλει στον εαυτό της και πολλά επίσης τα παραδείγματα του Γενάρη που δεν το έχει μετανιώσει: Αραούχο, Βράνιες, Γιόχανσον.

Η συνύπαρξη των δύο

Από εκεί και πέρα, πηγαίνοντας στους υπάρχοντες, δημιουργεί ομολογουμένως ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Αλμέιδα σε ερώτημα σχετικό με το αν οι Πόνσε και Γκαρσία θα μπορούσαν να παίξουν μαζί. «Δεν μπορώ να πω όχι σε καμία περίπτωση, είμαι ανοιχτός» ήταν η απάντηση του κόουτς και η σκέψη άρχισε να ταξιδέψει στο πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό.

Από τη στιγμή που ο προπονητής δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να αλλάξει τη διάταξη που χρησιμοποιεί εδώ και ενάμιση έτος, κάτι που ο ίδιος άλλωστε ξεκαθάρισε στην πρόσφατη συζήτηση που είχαμε μαζί του, δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας, ο πιο λογικός, θα φέρει τον Γκαρσία κοντά στον Πόνσε, λίγο πίσω από εκείνον καθώς ο Αργεντινός μία θέση μπορεί να υπηρετήσει και μόνο, αυτή στην κορυφή της επίθεσης.

Φαντάζει βέβαια δύσκολο για τον Λιβάι να κάνει τις δουλειές του Τσούμπερ, ο οποίος φτάνει πολλές φορές πίσω από τη μεσαία γραμμή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και να συνδράμει στο συνδυαστικό ανέβασμα της ομάδας, όπως το έκανε επίσης ο Αραούχο την περίοδο που ήταν εκείνος βασικός. Εκτός αν ο κόουτς εφαρμόσει ένα πολύ πιο κλασικό «4-4-2», το οποίο όμως θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ειδικές συνθήκες και όχι από το ξεκίνημα ενός αγώνα.

Μια άλλη πιθανότητα, θα ήταν η μετατόπιση του Γκαρσία στη θέση για την οποία αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020, δηλαδή στο δεξί φτερό της επίθεσης. Κάτι που με προπονητή τον Αλμέιδα είχε συμβεί στο πρώτο ντέρμπι για εκείνον στον πάγκο της ΑΕΚ, στην ήττα από τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο στις 11/9/2022, με τα όργια του Καμπάκοφ, ενώ η τελευταία φορά ήταν στις 28/12/2022, όταν στην κορυφή της επίθεσης είχε χρησιμοποιηθεί ο Φαν Βερτ και πίσω από τον Ολλανδό φορ, ο Σέρχιο Αραούχο. Έκτοτε, ο Λιβάι ουδέποτε έχει παίξει κάτι άλλο εκτός από φορ.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X