Θετικό ξεκίνημα Ζούρου που έκανε τα αυτονόητα, αλλά χρειάζεται σημαντική βελτίωση η ΑΕΚ Betsson

Εικόνες από το Καρδίτσα - ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το νικηφόρο πέρασμα από την Καρδίτσα και το ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου

Φτάσαμε σχεδόν Φεβρουάριο για να δούμε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ Betsson στην Basket League, αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Η Ένωση χρειαζόταν την νίκη, με κάθε τρόπο, έστω και με μισό πόντο, απέναντι σε μια ομάδα που είχε βρει εξαιρετικό ρυθμό και ερχόταν από τέσσερις νίκες, απέναντι σε ομάδες όπως ο Προμηθέας και ο Άρης.

Με τα δεδομένα που επικρατούσαν στην ΑΕΚ, η νίκη αυτή ήρθε μάλλον εύκολα, αφού απλά αρκούσε να έρθει ένας νέος προπονητής και να αλλάξει λίγο την ψυχολογία των παικτών που πάντα τον πρώτο καιρό μετά από μια αλλαγή, είναι πιο συγκεντρωμένοι.

Οι πινελιές του Ζούρου

Θα είναι αστείο να πούμε ότι ο Ηλίας Ζούρος κατάφερε να αλλάξει το πρόσωπο της ΑΕΚ, μετά από 1,5 προπόνηση, όμως υπήρξαν κάποια μικρά πραγματάκια που είδαμε ξεκάθαρα. Η παρουσία του Αγραβάνη στην αρχική πεντάδα με τον Τίλμαν, έδωσε την ευκαιρία στον κόουτς Ζούρο, να βάλει τον Έλληνα φόργουορντ πάνω στο πεντάρι της Καρδίτσας και τον Αμερικανό στο τεσσάρι.

Η τακτική στην άμυνα, άλλαξε σε κάτι που ίσως βολεύει περισσότερο αυτούς τους παίκτες. Στα πικ εν ρολ, ο ψηλός δεν έβγαινε επιθετικά σε hedge out, αλλά έμενε περισσότερο μέσα στην ρακέτα περιμένοντας τον περιφερειακό αμυντικό να περάσει το σκριν, για να επιστρέψει στην θέση του. Σε κάθε ποστ του Γουάιτ, είδαμε να έρχεται και δεύτερος παίκτης για παγίδα στις γωνίες, έτσι ώστε να φύγει η μπάλα από τα χέρια του, αν και για να πούμε την αλήθεια, οι περιστροφές μετά δεν ήταν και οι καλύτερες.

Στην επίθεση, είδαμε μεγαλύτερη στόχευση μέσα στην ρακέτα και ειδικά στο ποστ του Τίλμαν και του Αγραβάνη για να εκμεταλλευτούν την έφεση και την δύναμη που έχουν. Κατά τα άλλα, ο Ηλίας Ζούρος απλά έκανε σωστές αλλαγές, πήρε τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό όταν έπρεπε, κάνοντας τα απολύτως βασικά για να πάρει η ΑΕΚ την νίκη.

Το κλασικό μπλακ άουτ

Η Ένωση είχε σοβαρό πρόσωπο από την αρχή του αγώνα επέβαλε το παιχνίδι της, όμως και πάλι στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρουσίασε εικόνα κατάρρευσης, δεχόμενη 32 πόντους. Είναι τρομερή η ευκολία της ομάδας, εκεί που νομίζεις ότι ελέγχει τον ρυθμό και έχει το πάνω χέρι, να κάνει 1-2 λάθη και ξαφνικά να αρχίσει η κατηφόρα δίχως τέλος. Αυτό που είχα γράψει στο προηγούμενο μπλογκ, για το πόσο εύθραυστη είναι, το είδαμε στην δεύτερη περίοδο. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να βελτιώσει ο νέος προπονητής, αν θέλει η ΑΕΚ να κυνηγήσει τους στόχους της.

Στην συνέχεια η Ένωση, ξαναβρήκε την ισορροπία της, πήρε το μομέντουμ του αγώνα και ήλεγξε τον ρυθμό μέχρι το τέλος, αν εξαιρέσουμε κάποια μικρά ξεσπάσματα της Καρδίτσας. Η ΑΕΚ έκανε απλά το αυτονόητο στην Καρδίτσα και δεν υπάρχει λόγος για τίποτα τρομερές χαρές, αυτό το ρόστερ δεν είναι για να βρίσκεται σε αυτήν την θέση και πρέπει να κάνει ένα καλό σερί για να ανέβει και βαθμολογικά αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Ο Κουζέλογλου έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα, με 20 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Γενικά τον τελευταίο καιρό είναι πολύ ανεβασμένος και κάνει καλά παιχνίδια, λες και η προσθήκη του Αγραβάνη που παίζει στην ίδια θέση τον έχει κάνει να… τσιτώσει και να παίξει καλύτερα. Ειδικά όταν είναι εύστοχος από την περιφέρεια, ανεβάζει το παιχνίδι του ένα επίπεδο, αλλά δεν έχει σταθερότητα σε αυτό το κομμάτι.

Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό ο Νάιτ να αρχίσει να αισθάνεται πιο άνετα, όχι τόσο στο σκοράρισμα που ξέρουμε ότι το έχει, αλλά κυρίως στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο πως διαβάζει τις άμυνες. Ακόμα πρέπει να βρει κώδικες με τους συμπαίκτες του, γιατί ακόμα πετυχημένο πικ εν ρολ δεν έχει παίξει, με τις πάσες του, συνήθως να καταλήγουν σε αντιπάλους. Από την άλλη, είναι εμφανές ότι έχει εύκολο σκορ, κάτι που βοηθάει.

Το ζήτημα για τον Ηλία Ζούρο είναι, σε πόσο χρόνο θα μπορέσει να κάνει αυτό το ρόστερ να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Αν κάτι βλέπουν όλοι από την ΑΕΚ, είναι ότι κάνει underperform σε σχέση με την ποιότητα των παικτών της. Ο νέος προπονητής, είναι βέβαιο ότι θα βάλει περισσότερο τακτική στο παιχνίδι της, θα βγάζει στοχευμένες επιθέσεις για συγκεκριμένους παίκτες, ώστε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες τους.

Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται με την ΑΕΚ να πηγαίνει στην Χολόν, σε ένα παιχνίδι που θέλει οπωσδήποτε την νίκη και αμέσως μετά πάει στην Ρόδο. Με δύο νίκες σε αυτά τα παιχνίδια, θα κερδίσει χρόνο για την συνέχεια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X