Πειράζει να πίνουμε νερό με το φαγητό; Έρευνες απαντούν

Πειράζει να πίνουμε νερό με το φαγητό; Έρευνες απαντούν

Μπλοκάρει η διαδικασία της πέψης όταν πίνουμε νερό με το φαγητό; Χάνουμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά; Επιστημονικές έρευνες δίνουν τις απαντήσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την παιδική ηλικία ακόμα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούσαμε ότι πρέπει να αποφεύγουμε το νερό μαζί με το φαγητό, όπως επίσης και άλλα ροφήματα ή ποτά. Είναι κάτι που συστήνουν και παγκοσμίου φήμης γκουρού της ευζωίας, χωρίς όμως η σύσταση να συνοδεύεται και από ανάλογες επιστημονικές διαβεβαιώσεις.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάνουν κακό στη διαδικασία της πέψης και άλλοι ότι οδηγούν σε συσσώρευση τοξινών. Ωστόσο ο ισχυρισμός ότι ένα ποτήρι νερό με το γεύμα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις δεν είναι παρά ένας ακόμη μύθος. Εν αντιθέσει, η κατανάλωσή του με το φαγητό μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Για να γίνει κατανοητή η υπόθεση του νερού ως τροχοπέδης της υγιούς πέψης, θα πρέπει να καταλάβουμε τη διαδικασία που ακολουθείται:

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X