«Αυτοκτονία» της ΑΕΚ Betsson στην Πάτρα, τζάμπα ήττα (80-79) από τον Προμηθέα

«Αυτοκτονία» της ΑΕΚ Betsson στην Πάτρα, τζάμπα ήττα (80-79) από τον Προμηθέα
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ Betsson είχε την πρεμιέρα του BCL στα χέρια της, αλλά αμυντικές αδυναμίες οδήγησαν σε τέταρτη σερί ήττα

Η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» στην Πάτρα χάνοντας στην πρεμιέρα της φάσης των «16» του BCL με από τον Προμηθέα Πάτρας σε ματς, όπου είχε αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα, με 80-79 συνέπεια να γνωρίσει «τζάμπα» ήττα, την 4η σειρά σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ Betsson έχασε ακόμα ένα παιχνίδι (80-79) που στην μεγαλύτερη διάρκεια του ήταν καλύτερη, κάνοντας ένα τραγικό τρίτο δεκάλεπτο. Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ συγκεντρωμένη, πολύ καλή αμυντικά πάνω στον Χέιλ και τον Καουάν και πήρε μέχρι και 10 πόντους διαφορά. Στην τρίτη περίοδο όμως τα πολλά λάθη της ΑΕΚ, έδωσαν ρυθμό στον Προμηθέα που βρήκε τρίποντα στον αιφνιδιασμό και συνολικά την εκτέλεσε από την περιφέρεια (14/28). Παρόλα αυτά, η Ένωση επέστρεψε και πάλι στο παιχνίδι, προηγήθηκε με τρίποντο του Χόλινς, αλλά μετά έκανε και πάλι συνεχόμενα λάθη και δώρισε το παιχνίδι στον Προμηθέα που ήταν πιο εύστοχος στις τελικές επιλογές. Η διαφορά του ενός πόντου, μπορεί να καλυφτεί στην ρεβάνς, αρκεί να παίξει η ΑΕΚ όπως στο πρώτο μέρος. Καλύτεροι από την Ένωση ήταν οι δύο ψηλοί της, ο Μόργκαν και ο Τίλμαν, ενώ από τον Προμηθέα μεγάλη ζημιά έκαναν ο Χέιλ με τον Καουάν.

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα παρέταξε τους Χολ, Νετζήπογλου, ΜακΡέι, Αγραβάνη και Τίλμαν, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τους Κόνιαρη, Χέιλ, Τζόουνς, Χρυσικόπουλος και Καραγιαννίδης. Οι δύο ομάδες στόχευαν μέσα στο καλάθι στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Χρυσικόπουλο και τον Τίλμαν να σκοράρουν (7-7). Ο Χέιλ ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο για να απαντήσει ο Ραντλ (12-12). Με τους πρώτους πόντους του Νάιτ, η ΑΕΚ πλησίασε στους δύο πόντους, για να ευστοχήσει ο Καουάν σε δύο βολές (18-14). ΜΕ δύσκολο καλάθι του Νάιτ, ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος με την ΑΕΚ να ακολουθεί στο σκορ (20-18).

Με καλάθι του Μόργκαν, η Ένωση πέρασε για πρώτη φορά μπροστά, στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου (20-21). Με συνεχόμενες βολές ο Προμηθέας ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Καουάν να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ (27-24). Με το πρώτο τρίποντο του Νάιτ και βολές τους Μόργκαν η ΑΕΚ πήρε πάλι κεφάλι στο σκορ (27-29). Τρίποντο από τον Χόλινς, με την ΑΕΚ να έχει σφίξει την άμυνα της και να βρίσκει λύσεις επιθετικά (27-36) τρέχοντας ένα σερί 12-0. Με δύσκολο τρίποντο του Χέιλ στην λήξη του χρόνου ο Προμηθέας μείωσε στους 5 πόντους, σε ένα καλό ημίχρονο για την Ένωση (35-40).

Με τρίποντο του ΜακΡέι, η διαφορά ξαναπήγε στους 9 πόντους στην 3η περίοδο (37-46). Ο Χέιλ πέτυχε το τρίτο του τρίποντο, αλλά ο Μόργκαν απάντησε από κοντά (40-48). Η ΑΕΚ έκανε τρεις λάθος επιθέσεις και δέχτηκε ένα σερί 8-0 από τον Καουάν, που ξαναέβαλε τον Προμηθέα πάλι στο παιχνίδι (50-51). Η ΑΕΚ πήγε σε γρήγορο ρυθμό κάνοντας λάθη, κάτι που έκανε τον Προμηθέα να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και να βρει ελεύθερα σουτ και να περάσει μπροστά (55-53). Η Ένωση έχασε το μυαλό της, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Προμηθέας πήρε το μομέντουμ του αγώνα με τους Καουάν και Χέιλ να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ (62-58) ανατρέποντας την διαφορά των 10 πόντων.

Με τρίποντο του Χρυσικόπουλου ξεκίνησε η 4η περίοδος και η διαφορά πήγε στους επτά για τον Προμηθέα (65-58). Ο Ραντλ πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο με άμυνα πάνω του και αμέσως μετά η ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα για να σκοράρει ο Τίλμαν και πλησίασε και πάλι (65-63). Με βολές του Τίλμαν η ΑΕΚ ισοφάρισε μετά από πολύ ώρα (68-68). Τρομερό τρίποντο του Χόλινς που έβαλε την Ένωση μπροστά και πάλι (69-71). Ο Νάιτ πέτυχε δύσκολο καλάθι αλλά ο Ρέινολντς απάντησε με τρίποντο και ο Νετζήπογλου με δύο βολές διαμόρφωσε το 74-75. Ο Χέιλ με τρίποντο μαχαιριά έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στο Προμηθέα φτάνοντας τους 20 πόντους (78-75). Οι παίκτες του Προμηθέα ήταν εύστοχοι στις κρίσιμες βολές και έφτασαν την νίκη στο τέλος (80-79).

Προμηθέας Πάτρας-ΑΕΚ: 80-79

Δεκάλεπτα: 20-18, 35-40, 62-58, 80-79

Προμηθέα Πάτρας (Παπαθεοδώρου): Ρέινολντς 12, Καουάν 20 , Τζόουνς 6, Πλώττας, Κόνιαρης, Μπαζίνας, Πάπας, Χρυσικόπουλος 7, Κόφεϊ 6, Στίβενς 9, Καραγιαννίδης, Χέιλ 21.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 18, Χολ 3, Ραντλ 6, Καράμπελας , Νετζήπογλου 6, Κουζέλογλου 1, Μόργκαν 11, Χόλινς 9, ΜακΡέι 10, Χατζηδάκης 2, Νάιτ 12, Αγραβάνης 1.

 

Δείτε πώς περιέγραψε το ματς της ΑΕΚ με τον Προμηθέας Πάτρας το enwsi.gr

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X